Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Otthoni biztonság

2023. 06. 16. 15:45:10

Amikor ezt hallja, betegbiztonság, több mindenre gondolhat, ami vélhetően az Ön által gondozott személy biztonságos körülmények közötti gondozásához járul hozzá. Ebben a blogbejegyzésben összegyűjtöttem néhány fontos szempontot, amit érdemes átgondolnia, amikor szeretteit gondozza. Ezek megismerésével növelhető a beteg és gondozottja biztonsága, gyógyulása.

tovább olvasom...
2019. 05. 27. 17:59:41

Azt gondolhatnánk, hogy a fürdőszobába vagy épp a zuhanyzóba kb. mindegy milyen széket teszünk, mert a célnak szinte mindegyik megfelel. Azonban amikor már ténylegesen be is kell tenni, és használni kell, akkor döbbenünk rá, hogy több szempontot is figyelni kellene. Ebben a cikkben gyakorlati szempontokat mutatunk be a megfelelő tusolószék kiválasztásához.

tovább olvasom...
2019. 05. 20. 07:13:29

Az otthoni betegápolásban fontos megteremteni azokat a feltételeket, amelyek a beteg gyógyulását hatékonyan elősegítik. Ilyen feltétel pl. a gondozó személyének megléte, a betegszoba megfelelő eszközökkel történő berendezése és nem utolsó sorban egy megfelelő steril környezet kialakítása. Ez utóbbihoz mutatunk most pár eszközt, ami biztosan segíteni fogja a betegápolást.

tovább olvasom...
2019. 03. 25. 16:37:00

Ma már rengeteg mindent automatikusan csinálunk: azaz nem is figyelünk oda, csak tesszük a dolgunk. Így van az sok esetben a gyógyszer bevételével kapcsolatban is. Amikor már rutinná válik, már csak a bogyókat kapdossuk szín és méret szerint. De vajon jó ez így? Saját magunk dolgát és családtagjaink biztonságát gyógyszeradagoló használatával segíthetjük. Mutatjuk a részleteket.

tovább olvasom...
2017. 09. 25. 00:00:00

Ma már számos praktikus megoldás létezik a drága ágyak, matracok megóvására. A gumilepedő, a pvc vagy épp a vízhatlan matrac vagy ágyvédő lepedő kimagasló kényelmet és egyfajta biztonságot jelent mind a beteg, mind a családtagok számára. Széles a választék minőség és ágyméret tekintetében egyaránt. A vizeletet és egyéb testnedveket mindegyik felfogja, de azért van különbség.

tovább olvasom...
2017. 09. 18. 06:08:00

A lázmérő egy olyan eszköz, ami többnyire ritkán szokott kelleni, de akkor nagyon. Minél súlyosabbnak, aggasztóbbnak látjuk szerettünk állapotát, annál jobban szükséges egy tényleg jó lázmérő, ami megbízható, pontos, hiszünk neki, és nem utolsó sorban még gyors is. Vannak ilyen lázmérők. Ebben a cikkben a lehetőségekről olvashat. Kétségtelen: a csúcs az érintés nélküli hőmérő.

tovább olvasom...
2017. 05. 22. 00:00:00

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol már rengeteg baleset megtörtént, és számos közülük csonttöréssel végződött. Az ok általában kézenfekvő: csúszik a kád, síkos a zuhanyzó, nincs mibe megkapaszkodni. Amíg az ember fiatal, addig nem is gondol bele ebbe, de ha már idősödik vagy megműtötték, a helyzet változik: a biztonság felértékelődik és kiemelt helyet kap az életében.

tovább olvasom...
2016. 01. 14. 16:45:07

Sajnos életünk során kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy valamely családtagunk, közeli hozzátartozónk lebetegszik, s gondozásra szorul, így nekünk kell ezt a feladatot elvégezni. A betegápolás nem könnyű feladat, sok biztonságot növelő segédeszközre lehet szükségünk. Bár könnyű feladatnak tűnhet, de a biztonság miatt válhat nehézkessé, és még szakértelmet is igényelhet.

tovább olvasom...
2015. 09. 23. 00:00:00

Kimondottan kellemetlen, amikor egy csecsemő, vagy magatehetetlen ágyban fekvő beteg alatt a matrac átázik, hisz nagyon nehéz vagy lehetetlen utólag teljesen megtisztítani az ágybetétet. Ezen a gondon segíthet a textillepedő alá teríthető gumilepedő vagy matracvédő, ami ma már kiváló minőségben, de megfizethető áron érhető el.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések