Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Így legyen biztonságban a fürdőszobában

Szabó Zoltán József -
2017. 05. 14. 17:13:39
Így legyen biztonságban a fürdőszobában

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol már rengeteg baleset megtörtént, és számos közülük csonttöréssel végződött. Az ok általában kézenfekvő: csúszik a kád, síkos a zuhanyzó, nincs mibe megkapaszkodni. Amíg az ember fiatal, addig nem is gondol bele ebbe, de ha már idősödik vagy megműtötték, a helyzet változik: a biztonság felértékelődik és kiemelt helyet kap az életében.

tovább olvasom...

Így legyen biztonságban a fürdőszobában

Fiatal korban az embert aligha érdekli a biztonság, mert úgy érzi, tudja uralni a mozdulatait, kontrollálni a cselekedeteit. Ki tudja számítani, ahová lép, látja és biztosan tudja mi csúszik és mi nem. Azonban ahogy telik az idő, ahogy idősödünk, úgy ez a biztonságérzetünk csökken. 50 év felett nehezebben hajlik az ember dereka, nagyobb erőfeszítés kellhet a kádba való ki- és beszálláshoz. Ha esetleg csípőműtéte volt, akkor a helyzet mér rosszabb is lehet, mert sok, addig megszokott és rutinszerűen működő cselekménysor már nem megy, vagy sokkal nehezebben és fárasztóbb módon, bizonytalanul. Ennek kiküszöbölésére ma már számos gyógyászati eszköz áll rendelkezésre, melyek nagymértékben fokozzák a biztonságot és segítik a mindennapok rutin feladatait. 

Így legyen biztonságban a fürdőszobában

Mire lehet szükség a fürdőszobában vagy zuhanyzóban? Elsősorban megfelelő méretű és kialakítású, jól felszerelt és valóban csúszásmentes kapaszkodóra – akár többre is. Három típus létezik több méretben: az egyiket fel kell fúrni, a másik ún. vákuum segítségével tapad meg nagyon erősen, a harmadikat a fürdőkád szélére kell „csíptetni”. Ez utóbbit mindenképp egyenes felületre, pl. csempére érdemes rögzíteni a vákuum kialakulása érdekében. Pl. a vékony elválasztúfalú fürdőszobáknál ez kényelmes és praktikus megoldás lehet, mert a fúrás talán átmenne a falon. A vákuumos kapaszkodó teljesen biztonságos, tényleg nagyon erősen tapad, nem kell félni tőle – egyik-másik változat a megfelelő tapadást külön is visszajelzi. Kapaszkodót különböző hosszúságban akár több helyre is tehetünk. Mindig annak függvényében érdemes elhelyezni, hogy a használó személynek mire van szüksége. A csíptetős fürdőkád kapaszkodó a kádba történő be- és kilépést segíti. Gyakorlatilag egy szorítócsavar segítségével rögzül a kád peremére, és biztonságossá teszi a belépést. Fontos, hogy a kád felénk, tehát külső oldala beépített legyen, fel legyen falazva, hogy rá tudjon szorulni a kapaszkodó.

 

Csúszásgátló szőnyeg elhelyezése a kádban és a zuhanyzóban is nagymértékben biztonságfokozó.

Zuhanyzáshoz vagy kádban való fürdéshez szükség lehet még csúszásmentes lábakkal rendelkező, csúszásmentes felületű zuhanyszékre is. Ez lehet kerek, szögletes, háttámlás vagy anélküli. Tapasztalat szerint a zuhanytálcába a kerek fér el legjobban. A zuhanyszéket a kialakítást követően terhelhetőség szerint választjuk ki. Érdemes erre odafigyelni, mert az átlagos terhelhetősége egy széknek 100kg. Ha Ön ennél több, kötelezően nagyobb terhelhetőségűt kell választania, ami akár lényegesen is többe kerülhet. Érdemes meggondolni a fürdőkád pad és a kifordítható fürdőkád ülés eszközök beszerzését is azokban az esetekben, amikor már nem tud a kádba leülni, nem tudja a lábát átemelni a kád peremén.

Érdemes mindig praktikusan és a probléma megoldásának megfelelő eszközt választani. Ha bizonytalan, vagy további információra, segítségre van szüksége, szakértő vevőszolgálatunk áll rendelkezésére. Keressen nyugodtan.

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések