Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Használjon térdrögzítőt, hogy mielőbb aktív életet élhessen!

Ebben a kategóriában olyan térdrögzítőket és combvédőt gyűjtöttünk össze, amelyeket hatékonyan használhat a mindennapokban, és segítségükkel biztonságosan, fájdalommentesen térhez vissza az aktív életbe. Nem célunk, hogy mindenféle rögzítőt kínáljunk, de az igen, hogy amit itt fellelhet, az mind minőségi termék legyen, és ténylegesen hatékonya segítséget nyújtson a mindennapokban.

Rendezés:
vibráció csökkenés, proprioceptivitás, Patella-ín tendinitis esetén
raktáron
6  800 Ft
enyhe rándulásokhoz, sportolás újrakezdéséhez, oldalsó rugalmas merevítők, lecsúszásgátló
pár napon belül elérhető
9  700 Ft
enyhe és közepesen súlyos rándulások, közép-oldalirányú instabilitás, ízületi merevítővel, pánttal
raktáron
16  900 Ft
térdfájdalom és/vagy duzzanat, patella fájdalom, instabilitás, térd oszteoartrózis, térdkopás
pár napon belül elérhető
17  100 Ft
szegély nélküli, enyhe rándulások, krónikus ízületi gyulladás, lazaságra, rugalmas sin
raktáron
18  600 Ft
enyhe és közepesen súlyos rándulások, krónikus ízületi lazaság, ízületi merevítőkkel, pántokkal
raktáron
19  600 Ft
ízületi gyulladás, krónikus instabilitás, műtét utáni és poszttraumás kezelés
pár napon belül elérhető
38  900 Ft

A térdrögzítő kiválasztásának lépései

A térdrögzítő egy olyan eszköz, amely segít megvédeni a térdet sérüléstől, fájdalomtól vagy gyulladástól. A térdrögzítőknek különböző típusai és méretei vannak, attól függően, hogy milyen problémára keresünk megoldást.

1. A térdrögzítő kiválasztásának első lépése az, hogy meghatározzuk a térdünk állapotát. Ha súlyos sérülésünk van pl. szalagszakadás vagy porckorongsérv, akkor orvoshoz kell fordulnunk, aki eldönti, hogy milyen típusú és erősségű térdrögzítőre van szükségünk. Ha csak enyhe fájdalmunk vagy duzzanatunk van, akkor magunk is választhatunk egy könnyebb és rugalmasabb térdrögzítőt.

2. A térdrögzítő kiválasztásának második lépése az, hogy figyelembe vegyük a tevékenységünket. Ha sportolunk, akkor olyan térdrögzítőt kell választanunk, amely nem akadályozza a mozgásunkat, de megfelelően stabilizálja a térdet. Ha nem sportolunk, de sokat állunk vagy járunk, akkor olyan térdrögzítőt kell választanunk, amely kényelmes és légáteresztő. Ha pedig sokat ülünk vagy fekszünk, akkor olyan térdrögzítőre lesz szükség, amely nem szorítja el a vérkeringést.

3. A térdrögzítő kiválasztásának harmadik lépése az, hogy megtaláljuk a megfelelő méretet. A térdrögzítők általában S, M, L és XL méretekben kaphatók, de ezek nem mindig egyeznek meg a ruhaméretekkel. Ezért fontos, hogy lemérjük a térdünk kerületét a legvastagabb részén, és összehasonlítsuk a gyártó által megadott mérettáblázattal – a mérettáblázatot mindig figyelembe kell venni! Ha köztes méretet mérünk, akkor inkább válasszuk a nagyobb méretet, hogy ne legyen túl szűk a térdrögzítő.

A térdrögzítő tisztításához erre figyeljen

1. A térdrögzítő tisztításának első lépése az, hogy olvassuk el a gyártó által mellékelt használati utasítást. Néhány térdrögzítő mosható gépben, mások csak kézzel. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy hogyan tisztítsuk a térdrögzítőt, akkor inkább kerüljük a gépi mosást és használjunk langyos vizet és enyhe szappant.

2. A térdrögzítő tisztításának második lépése az, hogy óvatosan mossuk meg a térdrögzítőt a vízben és szappanban. Ne dörzsöljük vagy csavarjuk erősen a térdrögzítőt, mert ez károsíthatja az anyagát vagy az alakját. Ha van rajta tépőzár vagy csat, akkor zárjuk be őket mosás előtt.

3. A térdrögzítő tisztításának harmadik lépése az, hogy alaposan öblítsük le a térdrögzítőt tiszta vízzel. Győződjünk meg róla, hogy nem maradt rajta szappan vagy szennyeződés. Ha a térdrögzítő nedves marad, akkor ez elősegítheti a baktériumok vagy a penész növekedését.

4. A térdrögzítő tisztításának negyedik lépése az, hogy hagyjuk megszáradni. Ne tegyük közvetlen napfénybe vagy hőforrás közelébe, mert ez elszíneződést vagy deformálódást okozhat. Tegyük egy száraz és szellős helyre, és hagyjuk, hogy természetesen megszáradjon.

 

Bankok és minősítések