Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kiváló tudású vérnyomásmérő óriás mandzsettával - pontos eredményt mutatunk

Az Értéksziget csak kiváló felkaros vérnyomásmérőt kínál vásárlóinak - így válasszon vérnyomásmérőt! Ennek az az oka, hogy a csuklós vérnyomásmérők 40 év felett már pontatlannak számítanak. Mi azt szeretnénk, ha az Ön családjának vagy szerettének abszolút megbízható, jól látható és használható,  tudású felkaros vérnyomásmérője legyen. Kínálunk pl. extra méretű mandzsettát is, hogy a legfeljebb 52cm karkörméretű emberek is megmérhessék a vérnyomásukat. 

Rendezés:
kiváló illeszkedés, mosható, antiallergén huzat, klinikailag validált, hosszú élettartam
raktáron
6  800 Ft
kiváló illeszkedés, mosható, antiallergén huzat, klinikailag validált, hosszú élettartam
raktáron
8  700 Ft
kiváló illeszkedés, mosható, antiallergén huzat, klinikailag validált, hosszú élettartam
raktáron
8  800 Ft
kiváló illeszkedés, mosható, antiallergén huzat, klinikailag validált, hosszú élettartam
raktáron
12  300 Ft
szabálytalan szívritmus érzékelés, 30 memória és átlag, antiallergén mandzsetta, mosható huzat
raktáron
15  200 Ft
szabálytalan szívritmus-zavar érzékelés, memória 4x30, 2 ébresztési idő
pár napon belül elérhető
19  300 Ft
kikapcsolható beszéd, 2x 60 memória, nagy, jól látható kijelző, szívritmus-zavar figyelmeztetés
raktáron
20  500 Ft
szívritmuszavar, MAM funkció, 99 memória, pitvarfibrilláció, mosható huzat, antia. mandzsetta
raktáron
25  800 Ft
1 csatornás, szívritmus optimális ellenőrzése, 500 mérés, USB, Bluetooth
pár napon belül elérhető
27  400 Ft
1 csatornás, szívritmus optimális ellenőrzése, 36 memória, USB, Bluetooth
pár napon belül elérhető
42  900 Ft
Bluetooth, PC csatlakozás, pitvarfibrilláció, stroke-kockázat észlelés, 198 memória, 2 felhasználó
raktáron
42  900 Ft
2x 128 memóriahely, szívritmuszavar, pitvarfibrilláció érzékelés, PC csatlakozás, Bluetooth
pár napon belül elérhető
72  400 Ft

Mi a normális vérnyomásérték?

A vérnyomás a vér által a vérerek falára kifejtett nyomás. Két értékkel jellemezzük: a szisztolés (magasabb) és a diasztolés (alacsonyabb) vérnyomással. A szisztolés vérnyomás a szív összehúzódásakor, a diasztolés vérnyomás a szív elernyedésekor mérhető. A normális vérnyomás értéke egyénenként változhat, de általában 120/80 Hgmm körül van. A magas vérnyomás (hipertónia) akkor áll fenn, ha a vérnyomás tartósan 140/90 Hgmm felett van. A magas vérnyomás növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, ezért fontos rendszeresen ellenőrizni és kezelni. A vérnyomást befolyásolhatják többek között az életkor, az életmód, az étrend, a stressz, az alkoholfogyasztás, a dohányzás, az elhízás és az öröklött tényezők.

A felkaros vagy a csuklós vérnyomásmérő a hatékonyabb?

A vérnyomásmérők két fő típusa a felkaros és a csuklós. A felkaros vérnyomásmérők a felső karon helyezkednek el, és egy mandzsettával nyomást gyakorolnak az artériákra. A csuklós vérnyomásmérők a csuklón mérnek egy kisebb mandzsettával. A két típus közül a felkaros vérnyomásmérők számítanak pontosabbnak, mert közvetlenebbül érzékelik az artériás nyomást, és kevésbé befolyásolják a testtartás vagy a mozgás változásai, ráadásul több típus is külön jelzi ezeket a hibás felhelyerzéseket. A csuklós vérnyomásmérők hajlamosabbak hibás eredményeket adni, ha a csukló nem szívmagasságban van, vagy ha a mandzsetta nem megfelelően illeszkedik. A felkaros vérnyomásmérők használata azonban nem mindig kényelmes vagy lehetséges, ha pl. a kar túl vastag vagy túl vékony (mindkettőre van megoldásunk), vagy ha a mandzsetta nem megfelelő méretű. Ebben az esetben a csuklós vérnyomásmérők alternatívát jelenthetnek, de fontos betartani a használati utasításokat, és többször is ellenőrizni az eredményeket. Az Értéksziget többnyire a felkaros vérnyomásmérőt ajánlja, 40 év felett már kizárólag csak ezt.

A megfelelő mandzsetta is kiemelten fontos a vérnyomásméréshez

A tapasztalat szerint ideális méretű az a mandzsetta, melynek a szélessége a karkörfogat 40%-át, hossza pedig 80%-át teszi ki. Ebből következik, hogy a Magyarországon forgalomba hozott vérnyomásmérők mandzsettája átlagos karvastagság (30-35 cm) esetén megfelelő, de ezek a műszerek kisgyermek vagy nagyon kövér személyek vérnyomásának meghatározására nem alkalmasak, illetve a kapott eredmény csak fenntartással fogadható el. Vannak azért kivételek, de ezeket megfelelően alakították ki, és a mérési eredmény pontos lesz.

Ha 12 cm széles mandzsettát használunk, 30 cm-es karkörfogat esetén fog a műszer pontosan mérni, de 40 cm-es karkörfogatnál már 10 Hgmm-rel, 50 cm-es körfogat esetén pedig 21 Hgmm-rel többet fog mutatni a műszer, mint az éren belül uralkodó nyomás. Ha viszont nagyon vékony a felkarja valakinek, a műszer kevesebbet fog mutatni, mint amennyi valójában a vérnyomás.

Különösen fontos a megfelelő mandzsettaméret a combon történő vérnyomásmérésnél, ami az aorta szűkületének felismeréséhez szükséges diagnosztikus módszer.

 

Bankok és minősítések