Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Praktikus WC magasítók - állapotnak megfelelően válasszon!

A wc magasító egy kellően megtervezett, higiénikus, jól használható rehabilitációs eszköz azok számára, akik valamilyen oknál fogva még nem, vagy már nem tudnak ráülni a wc-re, hogy dolgukat elvégezzék. A wc magasítót különböző stádiumú betegek használják. Wc magasítóra leginkább csípőproblémával küszködő betegeknek van szüksége, akik még képesek önmaguk kimenni, de már nem tudnak olyan mélyre ülni mint pl. műtét előtt. Ebben a kategóriában olyan jól megválogatott és sok esetben prémium minőségű wc magasítókat talál, amelyek hatékony segítséget nyújtanak a mindennapos kis- és nagydolog elvégzésében. A megfelelő gyógyászati segédeszköz kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni, amihez ez a blogbejegyzésünk nagy hasznára lesz. A megfelelő WC magasító kiválasztásához olvassa el ezt a cikket. Ha segítségre van szüksége, keresse szakértő vevőszolgálatunkat.

Rendezés:
könnyen és gyorsan, egyszerűen használható
raktáron
1  700 Ft
kényelmessé és praktikussá teszi az intim mosakodást, WC magasítóhoz: GM, Clipper, Meyra
pár napon belül elérhető
2  600 Ft
kényelmessé és praktikussá teszi az intim mosakodást, aranyér kezelést, normál wc ülőkére való
raktáron
3  000 Ft
nagy biztonságot ad, kevés helyet foglal, 100 kg-ig terhelhető, 70 cm
beszerzés alatt
10  700 Ft
11 cm-t magasít, 185 kg-ig terhelhető, egyszerűen lehet felhelyezni
pár napon belül elérhető
12  300 Ft
11 cm-t magasít, 185 kg-ig terhelhető, csak rá kell pattintani
raktáron
13  400 Ft
extra magas emelés (15 cm), 225kg terhelhetőség, csavaros rögzítés, könnyű tisztítani
raktáron
15  200 Ft
185 kg-ig terhelhető, puhább felület, könnyen felhelyezhető, kényelmes, biztonságos
raktáron
23  600 Ft
185 kg-ig terhelhető, puhább felület, könnyen felhelyezhető, kényelmes, biztonságos
pár napon belül elérhető
26  000 Ft
8,5, 12, 15,5cm-t emel, 120kg-ig terhelhető, egyszerű rögzítés, inkább magas embereknek
pár napon belül elérhető
26  200 Ft
segíti a felállást és leülést, 140kg-ig terhelhető, állítható szélesség, magasság, szétszedhető
pár napon belül elérhető
29  800 Ft
6, 10 és 13,5 cm-t emel, 150 kg-ig terhelhető, egyszerű felhelyezés, csavaros, biztonságos
raktáron
30  100 Ft

Milyen wc magasító típusok közül választhatok?

Többféle wc magasító létezik, de ezek legtöbbje szabványosított, tehát minden wc csészére alkalmas kell, hogy legyen – a gyakorlatból tudjuk, hogy a szögletes csészékre alig kapni ilyen eszközt, de ilyen szinte senkinek sincs, mert majdnem minden magyar háztartásban az Alföldi wc csészét alkalmazzák. Felhelyezése előtt érdemes levenni a wc ülőkét vagy ha van annyi hely, nyugodtan fel is hajtható. Leginkább 10-15cm közötti magasságot emel a wc magasító, a megszokott a 11cm és a 14cm. A 11 cm-es egy átlagos magasságú (175cm alatti) embernek felel meg leginkább. Természetesen 6cm magas is kapható, de az nagyon ritkán kell, mert alacsonynak találják az emberek.

A wc magasítónak fedeles vagy fedél nélküli változat is létezik. Felszerelését tekintve a wc magasító ún. klipszes rögzítésű, azaz rápattintós (4 fülecskével rögzül), csavaros (hátul két csavar, amihez nem kell szerszám) vagy ún. rácuppanós lehet (nem kell rögzíteni mivel ráül a wc peremére és nem csúszik el). Mindegyik biztonságos, kiválóan használható, terhelhetőségét tekintve 150-200kg között mozog. Ha még tovább akarjuk cizellálni a wc magasító témát, akkor beszélhetünk levehető kartámaszos, lábon álló magasítóról is, ami a kényelmet és a használhatóságot nagyban fokozhatja.

Így kell tisztítani a wc magasítót

A wc magasító tisztítása fontos a higiénia és a komfort érdekében. Vegye le a wc magasítót a toalettcsészéről, és helyezze egy tiszta, száraz felületre. Törölje át a felületét egy nedves, szappanos ronggyal vagy szivaccsal. Ügyeljen arra, hogy ne hagyjon ki semmilyen részt, különösen a csatlakozókat és az illesztéseket. Öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra egy puha ruhával vagy papírtörlővel. Ha szükséges, fertőtlenítse a egy antibakteriális spray-vel vagy oldattal. Ez fontos lépés, lehetőleg ne hagyja ki. Helyezze vissza a wc magasítót a toalettcsészére, és rögzítse megfelelően figyelve a stabilitás ellenőrzésére is. Rendszeresen ismételje meg a tisztítást, legalább hetente egyszer, vagy gyakrabban, ha szükséges.

 

Bankok és minősítések