Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Praktikus WC magasítók - állapotnak megfelelően válasszon!

A wc magasító egy kellően megtervezett, higiénikus, jól használható rehabilitációs eszköz azok számára, akik valamilyen oknál fogva még nem, vagy már nem tudnak ráülni a wc-re, hogy dolgukat elvégezzék. A wc magasítót különböző stádiumú betegek használják. Wc magasítóra leginkább csípőproblémával küszködő betegeknek van szüksége, akik még képesek önmaguk kimenni, de már nem tudnak olyan mélyre ülni mint pl. műtét előtt. Ebben a kategóriában olyan jól megválogatott és sok esetben prémium minőségű wc magasítókat talál, amelyek hatékony segítséget nyújtanak a mindennapos kis- és nagydolog elvégzésében. A megfelelő gyógyászati segédeszköz kiválasztásánál több szempontot is érdemes figyelembe venni, amihez ez a blogbejegyzésünk nagy hasznára lesz. A megfelelő WC magasító kiválasztásához olvassa el ezt a cikket. Ha segítségre van szüksége, keresse szakértő vevőszolgálatunkat.

Rendezés:
könnyen és gyorsan, egyszerűen használható
azonnal elérhető
1  700 Ft
kényelmessé és praktikussá teszi az intim mosakodást, WC magasítóhoz: GM, Clipper, Meyra
pár napon belül elérhető
2  600 Ft
kényelmessé és praktikussá teszi az intim mosakodást, aranyér kezelést, normál wc ülőkére való
pár napon belül elérhető
3  000 Ft
nagy biztonságot ad, kevés helyet foglal, 100 kg-ig terhelhető, 70 cm
azonnal elérhető
10  100 Ft
11 cm-t magasít, 185 kg-ig terhelhető, egyszerűen lehet felhelyezni
azonnal elérhető
12  300 Ft
11 cm-t magasít, 185 kg-ig terhelhető, csak rá kell pattintani
azonnal elérhető
13  400 Ft
extra magas emelés (15 cm), 225kg terhelhetőség, csavaros rögzítés, könnyű tisztítani
azonnal elérhető
15  200 Ft
185 kg-ig terhelhető, puhább felület, könnyen felhelyezhető, kényelmes, biztonságos
azonnal elérhető
23  600 Ft
185 kg-ig terhelhető, puhább felület, könnyen felhelyezhető, kényelmes, biztonságos
azonnal elérhető
26  000 Ft
8,5, 12, 15,5cm-t emel, 120kg-ig terhelhető, egyszerű rögzítés, inkább magas embereknek
azonnal elérhető
26  200 Ft
segíti a felállást és leülést, 140kg-ig terhelhető, állítható szélesség, magasság, szétszedhető
azonnal elérhető
27  100 Ft
6, 10 és 13,5 cm-t emel, 150 kg-ig terhelhető, egyszerű felhelyezés, csavaros, biztonságos
azonnal elérhető
30  100 Ft

Milyen wc magasító típusok közül választhatok?

Többféle wc magasító létezik, de ezek legtöbbje szabványosított, tehát minden wc csészére alkalmas kell, hogy legyen – a gyakorlatból tudjuk, hogy a szögletes csészékre alig kapni ilyen eszközt, de ilyen szinte senkinek sincs, mert majdnem minden magyar háztartásban az Alföldi wc csészét alkalmazzák. Felhelyezése előtt érdemes levenni a wc ülőkét vagy ha van annyi hely, nyugodtan fel is hajtható. Leginkább 10-15cm közötti magasságot emel a wc magasító, a megszokott a 11cm és a 14cm. A 11 cm-es egy átlagos magasságú (175cm alatti) embernek felel meg leginkább. Természetesen 6cm magas is kapható, de az nagyon ritkán kell, mert alacsonynak találják az emberek.

A wc magasítónak fedeles vagy fedél nélküli változat is létezik. Felszerelését tekintve a wc magasító ún. klipszes rögzítésű, azaz rápattintós (4 fülecskével rögzül), csavaros (hátul két csavar, amihez nem kell szerszám) vagy ún. rácuppanós lehet (nem kell rögzíteni mivel ráül a wc peremére és nem csúszik el). Mindegyik biztonságos, kiválóan használható, terhelhetőségét tekintve 150-200kg között mozog. Ha még tovább akarjuk cizellálni a wc magasító témát, akkor beszélhetünk levehető kartámaszos, lábon álló magasítóról is, ami a kényelmet és a használhatóságot nagyban fokozhatja.

Így kell tisztítani a wc magasítót

A wc magasító tisztítása fontos a higiénia és a komfort érdekében. Vegye le a wc magasítót a toalettcsészéről, és helyezze egy tiszta, száraz felületre. Törölje át a felületét egy nedves, szappanos ronggyal vagy szivaccsal. Ügyeljen arra, hogy ne hagyjon ki semmilyen részt, különösen a csatlakozókat és az illesztéseket. Öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra egy puha ruhával vagy papírtörlővel. Ha szükséges, fertőtlenítse a egy antibakteriális spray-vel vagy oldattal. Ez fontos lépés, lehetőleg ne hagyja ki. Helyezze vissza a wc magasítót a toalettcsészére, és rögzítse megfelelően figyelve a stabilitás ellenőrzésére is. Rendszeresen ismételje meg a tisztítást, legalább hetente egyszer, vagy gyakrabban, ha szükséges.

 

Bankok és minősítések