Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Szoba wc - higiénikus és biztonságos megoldás az otthonápolásban

A szoba wc nagyon praktikus megoldás olyanok számára, akik már nem tudják a dolgukat az ún. klasszikus wc-n elvégezni pl. azért, mert már nem jutnak el odáig, nehezen mozognak stb. Szoba wc-ből sokféle kapható az összecsukhatótól kezdve, a gördíthetőig, a fixen át a zuhanyszékként is használhatóig. Kiválasztásánál első szempont a teherbírás, majd a mobilitás. Ebben a kategóriában olyanokat gyűjtöttünk össze, amelyek sok vásárlói szempontnak felelnek meg, és az elmúlt évek során kellően bizonyították felhasználóbarát jellegüket. 

Rendezés:
130 kg-ig terhelhető, 4 in 1, könnyen tisztítható, egyszerű kivitel
3-5 munkanapon belül szállítjuk
33  600 Ft
130 kg-ig terhelhető, 4 in 1, könnyen tisztítható, egyszerű kivitel
1-3 munkanapon belül szállítjuk
38  700 Ft
rozsdamentes krómozott váz, szivacsos ülés, egyszerű kivitel, 100 kg-ig terhelhető
1-3 munkanapon belül szállítjuk
40  600 Ft
100 kg-ig terhelhető, biztonsági kapaszkodó és wc magasító egyben, könnyen tisztítható
1-3 munkanapon belül szállítjuk
48  000 Ft
rozsdamentes váz, szivacsos ülés, fedős vödör felülről és hátulról kivehető
1-3 munkanapon belül szállítjuk
49  600 Ft
rozsdamentes váz, szivacsos ülés, fékezhető hátsó kerék, 100kg terhelhetőség
1-3 munkanapon belül szállítjuk
52  200 Ft
rozsdamentes váz, nagy teherbírás, fedős nagy vödörrel
jelenleg nem kapható
54  100 Ft
rozsdamentes acél váz, szivacsos ülés, oldalra kivehető vödör, állítható magasság, 130 kg-ig
3-5 munkanapon belül szállítjuk
55  900 Ft
rozsdamentes váz, szivacsos ülés, nagy teherbírás, fedős vödör oldalirányból kivehető
1-3 munkanapon belül szállítjuk
68  700 Ft
higiénikus, vízálló, zuhanyszék, biztonsági kapaszkodó, wc magasító, 120kg terhelhetőség
1-3 munkanapon belül szállítjuk
70  100 Ft
szivacsos ülés, fedős vödör felülről leereszthető, fékezhető, lehető lábtámasz és karfák
1-3 munkanapon belül szállítjuk
109  100 Ft

Tippek szobai wc választáshoz

Szoba wc-t vagy szobai wc-t a súlyos mozgásszervi problémával rendelkező betegek használnak, akik nagyon nehezen mozognak, sok időbe telne a wc-ig kimenni.

Praktikussági és higiéniai szempontok miatt nekik a szoba wc a jó megoldás. A szoba wc mobilis gyógyászati segédeszköz, hiszen akár a betegágy mellett is közvetlenül, higiénikusan használható. Van olyan szoba wc, ami több funkciós, így akár a vödör kivételével mosdatószékként is használható a zuhanyzóban, amihez természetesen gördíthető kialakítás tartozik és rozsdamentes vázszerkezet.

A szoba wc-k többnyire összecsukhatóak, hiszen a beteg pár hétig vagy hónapig használja, aztán már nem lesz rá szüksége többet. Ilyenkor kis helyen eltárolható.

Szobai wc gyógyászati segédeszközből 2 típus létezik: fix (nem csukható össze, olyan mint egy szék), összecsukható (kis helyigényű összecsukva, rövidebb időre szokták vásárolni). Mindkettő lehet görgős, kerekes változatú is. Erre leginkább akkor van szükség, ha a wc-t muszáj arrébb tolni önmagában vagy a beteggel együtt.

Kiválasztásánál fontos szempont a beteg súlya, hiszen a szobai wc terhelhetősége leginkább 100kg. Ezután a termék kinézete következik: az egyszerű kivitelűek az olcsóbbak, a puhább ülőfelülettel rendelkezők és esztétikusabb termékek a drágábbak.

Elmondható, hogy általánosságban sajnos a vedret nem lehet fentről leengedni és úgy kivenni, hanem leginkább vízszintes irányból. Végezetül arra is érdemes figyelni, hogy csak wc-zésre kell használni a széket, vagy zuhanyzáshoz is jól jönne. Vannak családok, ahol mindkettő lényeges szempont, mert így könnyebb megfürdetni a beteget.

 

Bankok és minősítések