Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Hasznos és nagyon pontos kombinált vércukormérő

Hazánkban manapság sokféle vércukormérő készülék, vagy más méréssel kombinált, ún. kombó készülék kapható. Ha Önnek szüksége van vércukor, koleszterin, triglicerid, húgysav, hemoglobin, ketoszint mérésére, akkor ebben a kategóriában megtalál pár igen hasznos és praktikus ilyen gyógyászati segédeszközt a hozzá tartozó tesztcsíkkal és egyéb fontos kiegészítőkkel pl. inzulin hűtő útitok vagy ujjbegyszúró toll, lándzsa stb.. Olvassa el a vércukorszintről írt cikkünket.

Rendezés:
fájdalommentes ujjszúrás, Dcont és Wellmed készülékekhez is
azonnal elérhető
1  100 Ft
8 db ujjszúró lándzsa, 6 fokozatban állítható szúrási mélység
azonnal elérhető
2  200 Ft
a lejárati időt a felbontás nem rövidíti
pár napon belül elérhető
3  500 Ft
otthoni és profi használatra alkalmas
beszerzés alatt
4  100 Ft
5 fokozatban állítható szúrási mélység
pár napon belül elérhető
4  400 Ft
fájdalommentes ujjszúrás, steril, 4x 25 visszazárható tasakban
pár napon belül elérhető
4  500 Ft
a lejárati időt a felbontás nem rövidíti
azonnal elérhető
5  300 Ft
elfér benne a készülék, inzulinadagoló, tesztcsík, napló, lándzsa, ujjszúró
azonnal elérhető
5  400 Ft
biztonságos és egyszerű mérés
azonnal elérhető
6  400 Ft
biztonságos és egyszerű mérés
pár napon belül elérhető
6  400 Ft
gyors és pontos mérés, négyféle jelölés közül választhat
azonnal elérhető
6  500 Ft
a lejárati időt a felbontás nem rövidíti
pár napon belül elérhető
6  900 Ft
biztonságos és egyszerű mérés
azonnal elérhető
9  500 Ft
a legmodernebb bioszenzoros technikával működik vizuális visszajelzéssel
azonnal elérhető
10  900 Ft
a lejárati időt a felbontás nem rövidíti, 2x 25 tesztcsík
pár napon belül elérhető
13  200 Ft
nagyon pontos és magyarul beszél, kifejezetten látássérülteknek készült
pár napon belül elérhető
15  100 Ft

Íme 5 szempont vércukorszintmérő választásához

Az otthoni vércukormérés megújult az elmúlt években. Míg alig öt éve 5-10 mikroliter volt a minimális vérmennyiség, amely még pontos mérést biztosított a betegnek, ma a jobb készülékek esetében ehhez csupán 0,6-0,8 mikroliter vér szükséges. A mérési idő, amely azt jelzi, hogy mennyi idő telik el a vérminta készülékbe juttatásától az eredmény leolvasásáig, szintén harmadára (kb. 5 másodpercre) csökkent a fejlesztéseknek köszönhetően.

 1. A készülék kiválasztásakor érdemes odafigyelni arra, hogy az aktuálisan használt reagenscsík kódjának beállítása kézzel vagy (jobb esetben) automatikusan történik. vásárláskor figyelni kell, hogy hány mért adatot képes tárolni a készülék.
 2. Ugyancsak általános szempontnak tekinthető a készülék mérete (minél kisebb helyen férjen el), kezelhetőségének egyszerűsége, valamint a gyengébben látók számára a minél nagyobb kijelző, amely megkönnyíti a leolvasást.
 3. A modern vércukormérők további jó tulajdonsága a régebbi modellekhez képest, hogy hidegben és kánikula idején is végezhető velük pontos mérés, míg korábban csak szobahőmérsékleten működtek megfelelően.
 4. A legjobb készülékekkel ma már a csecsemők vércukorszintje is pontosabban mérhető, mivel az újszülötteknél jellemző nagyon magas hematokrit-értéket is képesek kiküszöbölni.
 5. Kényelem és biztonság szempontjából fontos, hogy az eszköz minden eseményt hanggal jelezzen, és a vérrel történő érintkezés elkerülése érdekében csíkkidobó funkcióval rendelkezzen, tehát a csíkot érintés nélkül távolíthassuk el a készülékből.

A tesztcsíkok használatánál erre a 16 szempontra érdemes odafigyelni:

A tesztcsíkok használatánál fontos pár szabályt betartani, hogy megbízható adatokat kapjunk a mérés során.

 1. Ne használjon lejárt tesztcsíkot, mert az eredmény nem lesz megbízható!
 2. A tesztcsíkokat ne tároljuk fürdőszobában, konyhában, ahol magas a páratartalom!
 3. Mindig az eredeti tégelyben tároljuk!
 4. Kivét után szorosan zárjuk vissza a tetőt, ne kapjon sokáig fényt, így a lejárati időpontig tökéletesen működőképes állapotban tarthatjuk a tesztcsíkot.
 5. Zsíros, nedves kézzel ne nyúljunk a tesztcsíkos tégelyhez!
 6. Ne tároljuk hűtőszekrényben!
 7. Közvetlen napfényre ne tegyük ki a dobozt, tégelyt!
 8. A csomagoláson megadott lejárati időn túl ne használjuk fel a tesztcsíkot! Ez vonatkozik az új, bontatlan tesztcsík tégelyben lévő és a már felbontott tesztcsík dobozokra is. A dátumot a dobozok tetejéről vagy aljáról, illetve a tégelyről olvashatjuk le.
 9. Tesztcsíkokat csak egyszer lehet felhasználni!
 10. Ha a tesztcsíkon sérülést lát, dobja ki, ne mérjen vele!
 11. A tégelyből kivett tesztcsíkokat azonnal használjuk fel!
 12. Csak akkor tegye a vércseppet a tesztcsíkra, ha azt behelyezte a készülékbe.
 13. A tesztcsíkot csak az eredeti tégelyükben tároljuk, ne keverjük össze két különböző doboz tesztcsíkjait.
 14. A tégelyt mindig tartsuk lezárva!
 15. Amennyiben a fenti instrukciókat nem tartjuk be, a tesztcsík megsérülhet és pontatlan mérési eredményt okozhat!
 16. Egyes tesztcsíkok gyártója felbontástól számolva különböző használati időt határoz meg, függetlenül attól, hogy a dobozon milyen dátum szerepel. Erre mindenképp figyeljen.

Hol és hogyan tároljuk az inzulint?

Inzulinos cukorbetegként nyáron számos kihívással találkozhat. Érdemes arra is gondolni az utazás előtt, hogy milyen helyi ételeket fog fogyasztani, mit iszik, mit és mennyit fog mozogni: pl. séta a városban, kocogás a tengerparton, úszás a tengerben, a medencében. Ezek mind befolyásolják a vércukorszintet. A fokozott fizikai aktivitás hatására akár kevesebb inzulin is elegendő lehet.

 • Az inzulint a közvetlen napfénytől, a hőhatástól vagy éppen a lehűléstől is óvni kell, különösen, ha nyaralásra indul. Az inzulintartalmú injekciókat, injekciós peneket felbontás előtt hűtőszekrényben (2-8 °C között) kell tárolni. Használat közben, vagy ha tartalékként magával hordja, akkor szobahőmérsékleten (max. 25 és 30 °C között) tárolandók.
 • Alkalmasak a tárolásra a kisméretű hűtőtáskák, de figyeljünk arra is, hogy az inzulin ne érintkezzen közvetlenül a hűtőakkuval.
 • Tilos a repülőre csomagban feladni az inzulint és a hozzátartozó eszközöket, mivel a raktérben nagyon hideg van, és az inzulinmolekulák tönkre mennek, hatástalanná válnak. Az inzulint, a vércukor mérővel és a pennel, a tűkkel együtt mindig a kézipoggyászban kell tartani.
 • Gépkocsiban, pl. a kesztyűtartóban se tároljuk az inzulint, autóbuszon pedig a csomagtartóban, itt a meleg okozhat hatásvesztést.

 

Bankok és minősítések