Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Használjon kiegészítőket, segédeszközöket a kompressziós harisnyák felvételére

Vannak emberek, akiknek nem sikerül vagy nem megy könnyen a kompressziós harisnyák felvétele és lehúzása. Ennek sokféle oka lehet, de tény, hogy a II-es kompressziós osztályú vagy magasabb harisnyáké valóban nehéz. Emiatt érdemes és kell is kiegészítő, segítő termékeket használni, amelyek közül néhányat megtalál ebben a kategóriában. A kompressziós harisnya vagy zokni hosszúságának (tehát, ameddig ér a termék) és az Ön kézerejének megfelelően válasszon.

Rendezés:
nagyon egyszerűvé és praktikussá teszi a kompressziós harisnya fel- és lehúzását
1-3 munkanapon belül szállítjuk
2  000 Ft
speciális és jól alkalmazható, rugalmas műanyagból készült
1-3 munkanapon belül szállítjuk
2  500 Ft
nagyon praktikussá teszi a harisnya felhúzásának segítését, védi a kiszakadástól
1-3 munkanapon belül szállítjuk
3  600 Ft
speciális és jól alkalmazható, rugalmas műanyag pamutzsinórral
1-3 munkanapon belül szállítjuk
3  900 Ft
megnöveli a harisnyák hasznos élettartamát, védi a színt, bőrbarát
1-3 munkanapon belül szállítjuk
4  400 Ft
egyszerűen, bőrbarát módon rögzíti a harisnyát a lábához, vízzel lemosható
1-3 munkanapon belül szállítjuk
4  700 Ft
a harisnya és a zokni könnyű, kényelmes felhúzását segíti
1-3 munkanapon belül szállítjuk
7  200 Ft
kifejezetten kompressziós harisnyákhoz és zoknikhoz tervezték, kényelmes, praktikus
1-3 munkanapon belül szállítjuk
11  400 Ft
könnyűvé, kényelmessé és praktikussá teszi a gyógyharisnyák lehúzását
1-3 munkanapon belül szállítjuk
13  500 Ft
vastag, széles lábhoz készült, kompressziós harisnyákhoz és zoknikhoz való, kényelmes, praktikus
1-3 munkanapon belül szállítjuk
25  100 Ft

Tényleg nehéz a kompressziós harisnyát felhúzni?

Aki viselt már kompressziós harisnyát, az tudja, hogy a felhúzása különbözik a hagyományos harisnyákétól. Ennek oka, hogy míg a hagyományos harisnya nem szorosan, hanem rugalmasan és könnyedén simul a lábakra, addig a kompressziós harisnya szoros, hiszen fő funkciója, hogy megfelelő mértékben és a jó helyeken tartsa a lábat, ezzel is segítve a vér áramlását. A felhúzás tekintetében is el kell különíteni az ún. szépészeti kompressziós harisnyákat az orvosi célú harisnyáktól – ez utóbbiakat tényleg nehéz felhúzni, és segédeszközre leginkább itt van szükség.

Felhúzásnál számít a harisnya mérete?

Kompressziós harisnya vásárlásánál mindig figyelembe kell venni az adott típushoz tartozó mérettáblázatot (megszokás és hiúsági szempontok szerint soha ne válasszon!). Sajnos ez nem mindenkinek egyértelmű, ezért is fordulhat elő, hogy túl kicsit vagy túl nagyot sikerül választani. Ha pl. viszonylag könnyedén fel tudjuk húzni, és a felvétel után nem igazán tart, esetleg le is csúszik, hosszabb a kelleténél, akkor gond lesz a méretválasztással. Ezzel szemben a kicsi kompressziós harisnya felhúzásával nagyon meg lehet szenvedni, ráadásul felvétel után fájdalmasnak érezhetjük a tartását, másrészt pedig pl. a térd alatt bevág. Ezért fontos, hogy a mérettáblázat szerint válasszunk, valamint a méretfelvételt a lábról lehetőleg a reggeli órákban végezzük el, amikor még nincsenek megduzzadva. Ha a mérettáblázat szerint vélhetően nem lesz jó a harisnya, akkor azt nem szabad megvenni.

Használjon segédeszközt a felhúzáshoz, ha szükséges

  • Segédzokni - A II-es kompressziós, vagyis az orvosi gyógyharisnya felhúzásában segítségünkre lehet a csúszós anyagú segédzokni, amit majdnem minden gyártó mellékel is a csomagolásban. Egy ilyen terméknek két funkciója is van: egyrészt valóban könnyebbé teszi a kompressziós harisnya felhúzását, legyen szó akár nyitott, akár zárt orrú harisnyáról, másrészt a segédzokni használata védi a harisnyát attól, hogy a köröm véletlenül kiszakítsa. Mindig a bokáig a legnehezebb a felhúzás, de utána már könnyen megy. Kellő rutin megszerzésével pár perc alatt lehet is végezni a feladattal.
  • Kesztyű - A kompressziós harisnyák nagyon tudnak csúszni a kézben, ez a tulajdonság nem egyszerűsíti a felhúzás folyamatát. Ezért nagyon praktikus öltözködési kiegészítő a tapadókorongos kesztyű, hiszen a tenyér részen elhelyezett rengeteg apró szilikon tapadó pötty biztosítja a csúszásmentességet és a nagy felületű tapadást.
  • Harisnyafelhúzó - Az egyik legjobb eszköz a II-III. kompressziós osztályú harisnyák felhúzására a teleszkópos vagy csak a sima fém keretű harisnyafelhúzó, amit kifejezetten kompressziós harisnyák és zoknik felhúzásához fejlesztettek ki - a derékpanaszokkal rendelkező betegek számára szintén ideális megoldást kínálnak. A felhúzónak létezik széles lábra és utazáshoz készített változata is.

 

Bankok és minősítések