Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Csökkentse a felfekvés kockázatát felfekvés elleni matraccal

A felfekvés elleni matrac vagy antidecubitus matrac kétféle lehet: statikus, amit többnyire ápolási vagy memóriahabos matracnak neveznek, valamint váltakozó nyomású, felfújható felfekvés elleni matrac. Ez utóbbi hatékonyabb a felfekvés kezelésében. Mindig a beteg felfekvési fokozatának megfelelő matracot válasszon, és figyeljen oda a tünetekre, hogy megfelelő krémekkel, párnákkal kezelni tudja azokat. Ebben nagy segítségére van az Értéksziget otthonápolási és beteggondozási gyógyászati segédeszköz szaküzlet és webáruház.

Rendezés:
segíti a hosszabb ideje húzódó érrendszeri problémák kezelését
raktáron
18  800 Ft
megelőzésre, I. stádiumú decubitusra, 100 kg-ig, a nyomás szabályozható
raktáron
21  600 Ft
II-IV. stádiumú decubitusra, 140 kg-ig, a nyomás szabályozható
beszerzés alatt
57  000 Ft
II-IV. stádiumra, 150 kg-ig, szabályozható nyomás, szellőző derékrész, gyorsleeresztő szelep
raktáron
67  100 Ft
hagyományos matrac lecserélésére, felfekvési kockázat nulla vagy alacsony
pár napon belül elérhető
81  300 Ft
gyűrődésmentes vízhatlan huzat, hipoallergén, cipzáras, tűzálló, 140kg-ig terhelhető
pár napon belül elérhető
83  700 Ft
terhelhetőség 16kg, statikus funkció, nyomásjelzés hanggal, fénnyel, vízhatlan huzat
pár napon belül elérhető
151  300 Ft

Hány fokozata van a felfekvésnek?

Mélységük és súlyosságuk szerint négy stádiumba sorolhatók a felfekvés, azaz a decubitus tünetei:

  1. fokozat: a bőr elszíneződik, melegedik és megkeményedik, bőrpirosság, ödéma jelentkezik a területen.
  2. fokozat: a fekély, seb horzsolásnak, hólyagnak tekinthető.
  3. fokozat: a fekély már az izomszövetekig hatol, a bőr alatti szövetek sérülésével járhat. A terület hideggé, a bőr szárazzá és üszkössé válik, elszíneződik (sötétkék, feketés vörös, barnás).
  4. fokozat: nagykiterjedésű roncsolódás, szövet elhalás következik be, ami egészen az izmokig és a csontokig ér. A terület elszíneződik, feketés színű lesz.

Ha már kialakult a felfekvés, akkor a legfontosabb teendő a hozzátartozók számára, hogy megtanulják a felfekvés napi tisztítását és szakszerű ápolását, hiszen a kisebesedett bőr rendszeres sebfertőtlenítést és kötözést igényel. A beteg kezelését bízhatjuk szakápolóra is. Az 1-4. stádiumú beteg esetében már antidecubutus, azaz felfekvés elleni matrac használata ajánlott. Mivel a beteg nem tud mozogni, és mindig ugyan azt a testfelületet nyomja, így a statikus vagy felfújható felfekvés elleni matraccal csökkenthetjük a nyomást az érintett testfelületen. Mindig a felfekvés fokozatának megfelelő matracot válasszuk. A leghatékonyabb a kompresszoros antidedecubitus matrac, amely váltakozó nyomást biztosít 7-8 perces időciklusokat váltakoztatva.

Bankok és minősítések