Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Magunkról (FKI Nonprofit Kft.)

Az Értéksziget Webáruház magyar alapítású családi vállalkozás, amelynek tulajdonosai (a képen), munkatársai fogyatékos emberek. Online gyógyászati szakáruházunkban átlagon felüli és prémium minőségű termékeket  értékesítünk, valójában pedig könnyebb életet kínálunk. A webshop mögött álló cég, az FKI Nonprofit Kft. társadalmi célú üzleti vállalkozásként a fogyatékos emberek társadalmi befogadásának előmozdítását tűzte ki céljául. Meggyőződésünk, hogy a fogyatékosságügy támogatása iránti elkötelezettségünk egy fenntarthatóbb, élhetőbb társadalom alapjait erősíti. Ha Ön nálunk vásárol, e cél elérését támogatja.

Történetünk

Nagy álmokat szőttünk, amikor egy vonaton ülve végiggondoltuk, majd 2009. december 3-án (Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja) megalapítottuk a Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézetet (FKI Nonprofit Kft.). Így utólag talán megmosolyogtató, hogy a gazdasági világválság kellős közepén mi indokolhatta egy alapvetően audiovizuális kommunikációs akadálymentesítési szaktanácsadással foglalkozni kívánó cég létrehozását. A válasz egyszerű: az addig felhalmozódott tapasztalatunk alapján hatékony segítséget szerettünk volna nyújtani fogyatékos embertársaink és a velük foglalkozó szervezetek kommunikációjának fejlesztésében. Az elképzelés azonban nem vált be. Kellő igény és érdeklődés híján úgy határoztunk, hogy - segítő szándékunkat megtartva - életviteli, egészségmegőrzési és gyógyászati segédeszközöket forgalmazunk, és nagyívű álmunkat aprópénzre váltva inkább internetes kereskedelemmel foglalkozunk tovább. Cégünkkel kapcsolatos híreket itt olvashatja el.

Az Értéksziget Webáruház 2011. szeptemberében nyitotta meg kapuit. Elnevezése egy Annamária nevű, 5 éves kislányhoz fűződik, aki a budapesti 4-6-os villamos egyik megállójának, a Mechwart ligetnek többszörösen félreértette a nevét. Nekünk ez az aranyos elszólása annyira tetszett, hogy az akkor formálódó webshop névnek az Értéksziget elnevezést választottuk.

Online gyógyászati szakáruházunk kínálata és szolgáltatásai azóta is folyamatosan szélesedik. A termékek kiválasztásánál a minőséget és használhatóságot tartjuk szem előtt odafigyelve Vásárlóink visszajelzéseire is. Aki nálunk rendel, tudja: korrekt és megbízható online gyógyászati szakáruházból vásárol, és ahol minden elköltött forintja után kiemelten támogatjuk a magyar fogyatékos embereket. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy nagyon magas (4,9/5) a vásárlói elégedettség velünk.

2016 februárjában nyitottuk meg első átvételi pontunkat, ahol kényelmes és az áruházhoz illő körülmények között fogadhatjuk és szolgálhatjuk ki Vásárlóinkat. Azon túl, hogy állandóan lehet a ház előtt parkolót találni, Vásárlóink kényelmét és egészségét szolgálja a kellemes hőmérsékletet biztosító ásványvíz-automata is. 

A futárszolgálattal küldött csomagjaink jelentős részét saját, logózott dobozokban, céges ragasztószalaggal rögzítve juttatjuk el a megrendelőnek. A dobozokat fogyatékos emberek gyártották környezetbarát alapanyagot felhasználva, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Ha légpárnás borítékban küldjük a csomagot, természetesen az is környezetbarát (FSC). Helykitöltő anyagként könnyen lebomló légpárnás megoldást használunk ezzel is odafigyelve a környezetterhelés csökkentésére. A csomagolási és szállítási megoldások CSR tevékenységünk részét képezik, amit beszállító partnereinktől is igénylünk.

Alapelveink

A keresztyén etikán alapuló üzleti szemléletünk, a fenntartható fejlődés mellett elkötelezve cégünk azon dolgozik, hogy Vásárlóink elégedettek legyenek velünk. Meggyőződésünk, hogy az elégedett Vásárló a legjobb Vásárló, akinek termékeink és kényelmi szolgáltatásaink örömet okoznak. Hisszük és valljuk, hogy minden munkánkkal értéket közvetítünk, segítünk az arra szorulóknak, és útmutatást adhatunk az esélyegyenlőség előmozdítása iránt érdeklődőknek.

Az átlagoshoz és a szükséges elvárthoz képest sokkal többet vállalunk, teljesítünk és nyújtunk mind vevőszolgálati, mind pedig jogszabályi szinten. Szeretjük mások problémáit megoldani, ami sokszor jelentős töbletterhelést jelent. Törekvéseinkért a minősített webáruházon túl Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerésben, Fogyasztóbarát vállalkozás és DELFIN (Díj egy Elkötelezett, Innovatív és Fenntartható Nemzedékért) Díjban, Zöldüzlet elismerésben részesültünk. Társadalmi felelősségvállalásunk részeként kezeljük a szűkebb és tágabb környezetünk védelmét, munkatársaink folyamatos szakmai fejlődését és nem utolsó sorban magyarságtudatunk erősítését. Tekintse meg fényképalbumunkat.

Mérföldkövek cégünk életében

Az FKI Nonprofit Kft. megalapítása óta óriási fejlődésen ment keresztül, amiért nem győzünk hálálkodni a Jóistennek. Szeretnénk, ha az itt megjelenő adatok mementóként állnának minden érdeklődő szeme előtt, hogy két fogyatékos ember is képes ilyen eredményeket elérni mindenféle állami támogatás nélkül saját erőből. Tovább olvasom, érdekelnek az eredmények.

Cégadatok

Az FKI Nonprofit Kft. 100%-ban magyar tulajdonú cég, Magyarországon jegyezte be a cégbíróság és a magyar jogszabályok szerint adózik, ÁFÁ-t ebben az országban fizet. Tevékenységünk teljes egészében legális, mindenről számlát adunk. Itt ellenőrízheti cégadatainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy a Bisnode céginformációs szolgáltató tanúsítványa is évek óta jelzi megbízhatóságunkat és pénzügyi stabilitásunkat. Tovább olvasom, érdekelnek az adatok.

Bankok és minősítések