Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü
0

Magunkról (FKI Nonprofit Kft.)

Az Értéksziget Webáruház magyar alapítású családi vállalkozás, amelynek tulajdonosai és munkatársai fogyatékos emberek. Életviteli, egészségmegőrzési és gyógyászati segédeszközöket forgalmazunk, valójában pedig könnyebb életet kínálunk. A webshop mögött álló cég, az FKI Nonprofit Kft. társadalmi célú üzleti vállalkozásként a fogyatékos emberek társadalmi befogadását, az esélyegyenlőség előmozdítását tűzte ki céljául. Meggyőződésünk, hogy a fogyatékosságügy támogatása iránti elkötelezettségünk egy fenntarthatóbb, élhetőbb társadalom alapjait erősíti.

Történetünk

Nagy álmokat szőttünk, amikor egy vonaton ülve végiggondoltuk, majd 2009. december 3-án (Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja) megalapítottuk a Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézetet (FKI Nonprofit Kft.). Így utólag talán megmosolyogtató, hogy a gazdasági világválság kellős közepén mi indokolhatta egy alapvetően audiovizuális kommunikációs akadálymentesítési szaktanácsadással foglalkozni kívánó cég létrehozását. A válasz egyszerű: az addig felhalmozódott tapasztalatunk alapján hatékony segítséget szerettünk volna nyújtani fogyatékos embertársaink és a velük foglalkozó szervezetek kommunikációjának fejlesztésében. Az elképzelés azonban nem vált be. Kellő igény és érdeklődés híján úgy határoztunk, hogy - segítő szándékunkat megtartva - életviteli, egészségmegőrzési és gyógyászati segédeszközöket forgalmazunk, és nagyívű álmunkat aprópénzre váltva inkább internetes kereskedelemmel foglalkozunk tovább.

Az Értéksziget Webáruház 2011. szeptemberében nyitotta meg kapuit. Elnevezése egy Annamária nevű, 5 éves kislányhoz fűződik, aki a budapesti 4-6-os villamos egyik megállójának, a Mechwart ligetnek többszörösen félreértette a nevét. Nekünk ez az aranyos elszólása annyira tetszett, hogy az akkor formálódó webshop névnek az Értéksziget elnevezést választottuk.

Webáruházunk kínálata és szolgáltatásai azóta is folyamatosan változik, szélesedik. A számos egyszerű rendelési mód, a kényelmes fizetési lehetőségek és a gyors szállítás egyre több érdeklődőt és Vásárlót vonz. A leginkább középkorosztályú hölgyek, az idős és fogyatékos emberek, de bárki, aki nálunk vásárol tudja: korrekt és megbízható webáruházzal üzletel, és ráadásképpen minden elköltött forintja után jelentős mértékben támogatjuk a magyar fogyatékos embereket.

2016 februárjában nyitottuk meg első átvételi pontunkat, ahol kényelmes és az áruházhoz illő körülmények között fogadhatjuk és szolgálhatjuk ki Vásárlóinkat. Azon túl, hogy állandóan lehet a ház előtt parkolót találni, Vásárlóink kényelmét és egészségét szolgálja a kellemes hőmérsékletet biztosító ásványvíz-automata is. 

A futárszolgálattal küldött csomagjaink jelentős részét saját, logózott dobozokban, céges ragasztószalaggal rögzítve juttatjuk el a megrendelőnek. A dobozokat fogyatékos emberek gyártották környezetbarát alapanyagot felhasználva, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket. Ha légpárnás borítékban küldjük a csomagot, természetesen az is környezetbarát (FSC). Helykitöltő anyagként könnyen lebomló légpárnás megoldást használunk ezzel is odafigyelve a környezetterhelés csökkentésére. A csomagolási és szállítási megoldások CSR tevékenységünk részét képezik, amit beszállító partnereinktől is igénylünk.

Alapelveink

A keresztyén etikán alapuló üzleti szemléletünk, a fenntartható fejlődés mellett elkötelezve cégünk azon dolgozik, hogy Vásárlóink elégedettek legyenek velünk. Meggyőződésünk, hogy az elégedett Vásárló a legjobb Vásárló, akinek termékeink és értéknövelt kényelmi szolgáltatásaink örömet okoznak. Hisszük és valljuk, hogy minden munkánkkal értéket közvetítünk, segítünk az arra szorulóknak, és útmutatást adhatunk az esélyegyenlőség előmozdítása iránt érdeklődőknek.

Az átlagoshoz és a szükséges elvárthoz képest sokkal többet vállalunk, teljesítünk és nyújtunk mind vevőszolgálati, mind pedig jogszabályi szinten. Szeretjük mások problémáit megoldani, ami sokszor jelentős töbletterhelést jelent. Törekvéseinkért a minősített webáruházon túl Fogyatékosság-barát Munkahely Elismerésben, Fogyasztóbarát vállalkozás és DELFIN (Díj egy Elkötelezett, Innovatív és Fenntartható Nemzedékért) Díjban, Zöldüzlet elismerésben részesültünk. Társadalmi felelősségvállalásunk részeként kezeljük a szűkebb és tágabb környezetünk védelmét, munkatársaink folyamatos szakmai fejlődését és nem utolsó sorban magyarságtudatunk erősítését. 

Cégadatok

Az FKI Nonprofit Kft. 100%-ban magyar tulajdonú cég, Magyarországon jegyezte be a cégbíróság és a magyar jogszabályok szerint adózik, ÁFÁ-t ebben az országban fizet. Tevékenységünk teljes egészében legális, mindenről számlát adunk. Itt ellenőrízheti cégadatainkat. Büszkék vagyunk arra, hogy a Bisnode céginformációs szolgáltató tanúsítványa is jelzi megbízhatóságunkat és pénzügyi stabilitásunkat.

Bisnode tanusitvany

A cég neve (cégkivonat szerint): FKI Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet Nonprofit Kft.
A cégnév hivatalos rövidítése (számláinkon ez szerepel): FKI Nonprofit Kft. 
Cégforma: nonprofit kft. 
Székhely és levelezési cím: 1138 Budapest, Népfürdő u. 19/B. 9/42. 
Telephely: 1138 Budapest, Népfürdő u. 19/A. fsz. 1.
Alapítás éve: 2009. december 3. (Fogyatékos Emberek Nemzetközi Világnapja)
Adószám: 12446124-2-41
DUNS szám: 36-673-1851
TEÁOR szám: 8810 
KSH szám: 12446124-8810-599-01 
Adatvédelmi ny. szám: NAIH-58124/2012
Tárhelyszolgáltató: Shoprenter Kft.
Webshop engedélyszám: XIII/10643/2012/B 
Cégjegyzékszám: Cg.: 01-09-930797 (Fővárosi Bíróság mint Cégbíróság) 
Bankszámlaszám, CIB Bank: 10700691-67891177-51100005
IBAN formátumban: HU52-1070-0691-6789-1177-5110-0005
SWIFT kód (BIC szám): CIBHHUHB

 
Termékeink
Bankok és minősítések