Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Gondoskodás jótékonysági program

Gondoskodás jótékonysági program

A Gondoskodás a MagyarBrands díjas Értéksziget gyógyászati segédeszköz szaküzlet és webáruház jótékonysági programja. Célja a fogyatékossággal élő emberek egészségügyi ellátásának javítása, a betegek gyógyításának, ápolásának és felépülésének támogatása magas minőségű gyógyászati eszközök adományozásával. 

Miért segítünk?

  • Egyrészt fogyatékos emberként az annak idején kapott sokféle segítséget szeretnénk viszonozni
  • Másrészt hívő református vallású cégtulajdonosként fontosnak tartjuk egyházunk egyetlen gyermekkórháza támogatását.
  • Harmadrészt keresztény családi neveltetésünk, a Jóisten áldó munkájának állandó megtapasztalása is jótékonyságra indít.

Cégünk mottója is ezt képviseli, ami Albert Schweitzer polihisztor egyik közismert mondata:
"Amit tehetsz, csepp a tengerben, de ez ad értelmet az életednek". 

Így lehet jótékonysági programunk támogatottja

2024-től jótékonysági programunk állandó támogatottja a Bethesda Gyermekkórház. Ettől függetlenül, ha az Ön fogyatékosügyi szervezete gyógyászati eszközök kölcsönzésével, rehabilitációs ellátással, vagy szemléletformálással foglalkozik, és a kínálatunkban talál olyan eszközt, ami a fenti célt előmozdítja, vegye fel velünk a kapcsolatot pontosan megfogalmazva a szükségleteket. Programunk részeként igyekszünk segítséget nyújtani.

Adományozóként így támogathatja a programot

  • Közvetetten - Vásárlásával közvetett módon ezt a programot támogatja, hiszen a jótékonyságra fordított támogatást a megrendelések biztosítják.
  • Közvetlenül - Ha megrendelését kiegészíti 100 Ft, 500 Ft, 1000 Ft vagy 1500 Ft értékű Támogatói kártya megvásárlásával, máris aktív részesévé válik jótékonysági programunknak.

Prémium vásárlói élményprogram részét képező Gondoskodás jótékonysági program a 2009. december 3-i (Fogyatékos Emberek Világnapja) cégalapítástól folyamatos támogatást nyújt a fogyatékossággal élő embereknek. Az elmúlt jó pár évben megváltozott a világ, de ezzel együtt a felmerülő igény, a támogatási forma, a segítségnyújtás intenzitása, azaz a jótékonysági program folyamatosan formálódott.

Mérhetetlenül hálásak vagyok a Jóistennek, hogy gondoskodik rólunk, és mindezt lehetővé teszi. Bár a támogatásunk csupán csepp a tengerben, de mégis segítséget jelent a gyógyulás és gyógyítás rögös útján.

Akik a program mögött állnak:

Szabó Zoltán József
Szabó Zoltán József tulajdonos, ügyvezető igazgató (látássérült)
Szabó Alexa
Szabó Alexa tulajdonos, ügyvezető-helyettes (mozgássérült)

Jótékonysági programunk részei:

Támogatunk

Fogyatékosügyi szervezetet támogatunk, aki gyógyászati eszközök kölcsönzésével, vagy rehabilitációs ellátással foglalkozik, és ehhez szüksége van néhány, kisebb értékű eszközre.

ADOMÁNYOZUNK

Minőségi és prémium gyógyászati segédeszközöket adományozunk fő támogatottunknak, a Bethesda Gyermekkórháznak az ott folyó áldozatos gyógyítási és ápolási feladatok ellátására, fejlesztésére.

SEGÍTÜNK

Évről évre kiválasztjuk azt a fogyatékos emberekkel foglalkozó szervezetet, aki társadalmi felelősségvállalását adó 1% felajánlási kampánnyal segítjük az Értéksziget közreműködésével.

Információ

Gondoskodás jótékonysági programunk fő támogatottja a Bethesda Gyermekkórház.

Tudja, hogy miért épp ezt a kórházat támogatjuk? - olvasson tovább...

Magyarországon 500.000+ fogyatékos ember él, sok közülük még gyermek. Bár a fogyatékosság nem betegség, hanem tartós állapot, sokszor szükségessé válik ambuláns vagy kórházi ellátásuk, esetenként gyógykezelésük is. A Magyarországi Református Egyház fenntartásában működő Bethesda Gyermekkórház a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású ilyen intézmény, ahol a legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkoznak 18 éves korig. Hála Istennek, az átlagoshoz képest többet tesznek a kis betegekért (köztük a fogyatékossággal élő gyerekekért is), jobban figyelnek rájuk, előzékenyebbek segítségnyújtásban. Jótékonysági programunk éppen emiatt nyújt támogatást a Bethesdának magas minőségű, prémium gyógyászati eszközök adományozásával, hogy a kórházban folyó gyógyítás, ápolás és felépülés még inkább professzionális legyen.

A támogatott szervezetek mondták a programról:

Blogbejegyzéseink:

Díjaink:

A program médiapartnere:

Minden apró csepp segítséget jelent

Az egyesület, melyet jótékonysági programunk támogatott, kicsit másképp és máshogy viszonyul a fogyatékos emberekhez. Már a nevük is mutatja: alternatív módon. Segítenek, ahogy tudnak, az életük része ez a tevékenység. Van támogató szolgálatuk, nappali ellátó intézményük, szerveznek közösségi programokat, eszközök bérlésével foglalkoznak. Ezt a mást láttuk meg bennük mi is, és segítettük munkájukat.

tovább olvasom...
Bemutatkozik a Szimbiózis Alapítvány

A Szimbiózis Alapítvány nagyon sokrétű, számos szolgáltatást nyújt a fogyatékos embereknek. A több mint 20 éves múlttal rendelkező közhasznú szervezet méltán híres, hiszen a segítségét önzetlenül és tiszta szívből nyújtja. Nem véletlen, hogy 2021. első félévében ezt az alapítványt támogatja Értékteret-Ő programunk, melynek bejelentését a Fogyatékos Emberek Világnapjára időzítettünk.

tovább olvasom...
Adományozáskor ezekre a szempontokra figyelünk

Szeptember 5-e a Jótékonyság Világnapja. Az ENSZ Közgyűlése tavaly magyar felvetésre nyilvánította szeptember 5-ét, Kalkuttai Teréz anya 1997-ben bekövetkezett halálának napját a Jótékonyság Világnapjává. Ennek kapcsán annak néztem utána, milyen nehézségek vannak - pl. a mi esetünkben is – támogatásunk odaítélése tekintetében.

tovább olvasom...
Értékteremt-Ő felelősségvállalási program – újra gondolva

Az Értéksziget nem egy közönséges webáruház vagy egy a sok közül: mi mások vagyunk. Valami olyasmit is hozzáteszünk értékben, gondolkodásban a vásárlásokhoz, amit biztosan kevesen csinálnak. A különbség több mindenben tetten érhető, de egy valamiben kiemelkedően. Ez nem más mint az Értékteremt-Ő felelősségvállalási programunk. Kíváncsi a részletekre?

tovább olvasom...
Segíteni önzetlenül - ez mindannyiunk fontos ügye

Pár nappal ezelőtt kaptunk egy érdekes és - tartalmát tekintve - nagyon értékes levelet Judittól, aki a Máltai Szeretetszolgálat egyik szociális munkása. Igazán megható, kedves sorait nem hagyhattuk válasz nélkül: gyógyszeradagolókat kért tőlünk. Kérését szívesen és örömmel teljesítettük annak tudatában, hogy segíthetünk ezzel a csekélységgel gondozottai mindennapi életén. 

tovább olvasom...
Amit a vakfociról tudni érdemes

A vakfocit ma még kevesen ismerik hazánkban. Először mindenki csodálkozva kérdezősködik, majd megérti, hogy a vakfoci egy olyan fogyatékos sportág, amit a látássérült emberek egyre jobban kedvelnek. De vajon milyen is ez a foci, kik és hogyan űzik? Vajon eltérnek a játékszabályok, vagy egyáltalán mire is hasonlít a vakfoci? - ebben a bejegyzésben épp ezeket szeretnénk megmutatni Önnek.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések