Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Hámosodó, epilálódó seb kezeléséhez is modern kötszert használjon!

Attól függően, hogy a seb milyen sebgyógyulási fázisban van, eltérő kezelésre van szükség. Így megkülönböztetünk nekrotikus, fertőzött, lepedékes, sarjadzó és hámosodó sebet. Mindhárom fázisban (az első 3 az első az exudációs fázis, majd a granuláció és végül az epitelizásió következik) a nedves sebkezelést lehetővé tevő sebfedők, kötszerek helyes alkalmazása az elsődleges szempont. Kiemelten fontos a rendszeres kötéscsere, a sebtisztítás és fertőtlenítés. Lehetőleg modern kötszert alkalmazzon a számos előnye miatt. Ebben a kategóriában a sebgyógyulás utolsó fázisában lévő sebkezeléshez szükséges kiváló vagy prémium kötszereket gyűjtöttük össze, amelyek valóban hatékony segítséget jelentenek.

Rendezés:
hatóanyagmentes kenőcsös nagylyukú sebfedő háló semleges kenőccsel impregnálva
azonnal elérhető
3  300 Ft 2  971 Ft
2 hétig a helyén maradhat, segíti a 2. kötszer cseréjét, abszolút fájdalommentes, nem tapad a sebbe
azonnal elérhető
5  900 Ft 5  310 Ft
nem vagy gyengén váladékozó sebre, felfekvésekre, lábszárfekélyre, zuhanyzásálló
azonnal elérhető
6  500 Ft
nem vagy gyengén váladékozó sebre, felfekvésekre, lábszárfekélyre, zuhanyzásálló
azonnal elérhető
6  800 Ft
enyhe vagy közepes váladékozó, akut, krónikus sebre, nagyon hatékony, zuhanyzásálló
azonnal elérhető
9  400 Ft 8  459 Ft
fertőzött sebek, krónikus sebek kiegészítő kezelésre fémezüsttartalmú kenőcsös sebfedőháló
azonnal elérhető
9  200 Ft
enyhe vagy közepes váladékozó, akut, krónikus sebre, nagyon hatékony, zuhanyzásálló
azonnal elérhető
13  900 Ft 12  788 Ft
nem vagy gyengén váladékozó sebre, felfekvésekre, lábszárfekélyre, zuhanyzásálló
pár napon belül elérhető
14  100 Ft
enyhe vagy közepes váladékozó, akut, krónikus sebre, könyök, térd, boka, sarok, zuhanyzásálló
azonnal elérhető
16  500 Ft 14  850 Ft
enyhe vagy közepes váladékozó, akut, krónikus sebre, könyök, térd, boka, sarok, zuhanyzásálló
pár napon belül elérhető
28  500 Ft
enyhe vagy közepes váladékozó, akut, krónikus sebre, vágható
pár napon belül elérhető
28  800 Ft

Mi jellemző a hámosodó, epitelizálódó sebre?

A sebgyógyulás utolsó, 3. fázisához érkeztünk. Az epitelizációs seb egy olyan seb, amelynek a gyógyulási folyamata során az epidermisz (a bőr külső rétege) újra kialakul – ezért is hívják hámosodási folyamatnak vagy rózsaszín sebnek. Ez a folyamat akkor kezdődik, amikor a seb alatti szövetek már megfelelően regenerálódtak, és a seb szélei közelednek egymáshoz. Az epitelizáció célja, hogy védje a sebet a fertőzésektől és a kiszáradástól, valamint helyreállítsa a bőr normális funkcióit.

Az epitelizációs seb jellemzői közé tartozik, hogy:

  • Rózsaszínes seb, mivel sok véredény látja el oxigénnel és tápanyagokkal az új epidermiszt.
  • Nedves vagy nedvesített felületű, mivel a seb nedvességet igényel az epidermisz növekedéséhez és mozgásához.
  • Sima vagy ráncos felületű, attól függően, hogy mennyire feszes a seb, és hogy milyen irányban növekszik az epidermisz.
  • Fájdalommentes vagy enyhén fájdalmas, mivel az epidermisz idegvégződései még nem teljesen kifejlődtek.
  • Viszkető vagy égő érzésű, mivel az epidermisz gyulladásos választ ad a sebgyógyulásra.

Az epitelizációs seb gyógyulásának ideje függ a seb méretétől, helyétől, típusától, valamint a beteg általános egészségi állapotától és életmódjától. Általában néhány nap és néhány hét közötti időt vesz igénybe. A gyógyulás elősegítése érdekében fontos, hogy megfelelően tisztítsuk és kötszereljük a sebet, valamint kerüljük a túlzott nyomást, dörzsölést, húzást vagy vakarást. Ha a seb fertőzöttnek tűnik, vérzik, váladékozik, duzzadt vagy fájdalmas, forduljunk orvoshoz.

Az epitelizáció fázisban fontos, hogy a sebet megfelelően nedvesítsük és védjük a fertőzésektől és a mechanikai sérülésektől. A modern kötszerek közül többféle is alkalmas erre a célra, például:

  • Hidrogél kötszerek: ezek víztartalmú gélek, amelyek hidratálják a sebet és elősegítik az epitelizációt. Előnyük, hogy nem tapadnak a sebhez és könnyen eltávolíthatók.
  • Hidrokolloid kötszerek: ezek polimer alapú kötszerek, amelyek szintén gélréteget képeznek a seb felületén, de ezt egy légáteresztő, vízzáró fóliával fedik le. Előnyük, hogy hosszú ideig viselhetők és megakadályozzák a kiszáradást és a fertőzést.

A modern kötszerek kiválasztásánál figyelembe kell venni a seb méretét, helyét, állapotát és a beteg egyéni igényeit. A kötszer cseréjét rendszeresen el kell végezni, és figyelni kell a seb tisztaságára és gyulladásának jeleire. A modern kötszerek segíthetnek az epitelizációs fázis gyorsabb és szebb lezárásában, de nem helyettesítik az orvosi ellátást és tanácsadást.

Intelligens, okos kötszerek

Akut, műtéti vagy krónikus sebek esetén sebtisztítás, sebfertőtlenítés után lehetőleg ún. intelligens vagy okoskötszert használjunk. Azért is kiváló választás a modern kötszer (Alignát, Hidrokolloid, Hidrogél, Impregnál, Habkötszer, Posztoperatív kötszer, Tüll kötszer), mert speciális kialakításuknak köszönhetően segítik a sebgyógyulás folyamatát. A mai modern sebkezelés során már a nedves sebkezelés a követendő irány, mert a sebgyógyulást nagymértékben elősegíti a nedves környezet, mely során nem hagyjuk kiszáradni a sebet. A sejtek ugyanis így könnyebben fejlődhetnek, szaporodhatnak, amellett, hogy a keletkező sebváladékot megfelelően elvezetik, összegyűjtik. Ezt a fajta nedves sebkezelést használják a sebbe nem ragadó ún. intelligens vagy okos kötszerek, mivel megteremtik a váladék elvezetését és a nedves környezetet, segítik és gyorsítják a sebgyógyulást. Minimalizálják a kötéscserék, a traumát, a sebfertőzések gyakoriságát, és költséghatékonyak is. Mindezeken felül még nem tartalmaznak toxikus elemeket, de megfelelő ph-t alakítanak ki a seb körül. Speciális kialakításúak és anyagúak, így különböző sebekhez kiválóan használhatók.

 

Bankok és minősítések