Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Sebfedő lap, háló és nedvszívó sebpárna a mielőbbi gyógyulásért

A sebkezelés célja a sebgyógyulás elősegítése, a fertőzés megelőzése és a fájdalom csökkentése. A nedvszívó sebpárna, a sebfedő háló és a sebfedő lap ebben segít, mert felszívja és hatékonyan elvezeti a sebváladékot, megvédi a sebet a külső behatásoktól, és biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat a sebfelszínen. Ebben a kategóriában kiváló vagy prémium minőségű kötszereket gyűjtöttünk össze, hogy segítsünk Önnek a mielőbbi hatékony sebgyógyításban. Ezek közül többet is tarthat otthon a biztonság kedvéért.

Rendezés:
 8 rétegű, steril, behajtott szélekkel, 100% pamuttartalmú mullszövet, csak akut sebekre
raktáron
700 Ft
sebek kipárnázására, erősen váladékozó sebek ellátására minden gyógyászati területen
raktáron
2  400 Ft
nagy nedvszívó képesség, puha, törléshez, seb- és bőrtisztításhoz, váladék felszívására
pár napon belül elérhető
2  800 Ft
nagy nedvszívó képesség, puha, törléshez, seb- és bőrtisztításhoz, váladék felszívására
pár napon belül elérhető
3  100 Ft
nagy nedvszívó képesség, puha, törléshez, seb- és bőrtisztításhoz, váladék felszívására
raktáron
3  200 Ft
hatóanyagmentes kenőcsös nagylyukú sebfedő háló semleges kenőccsel impregnálva
raktáron
3  300 Ft
sebek kipárnázására, erősen váladékozó sebek ellátására minden gyógyászati területen
raktáron
4  300 Ft
nagyon nedvszívó, különlegesen puha felületű, törlésre, váladék felszívására, vágható
raktáron
4  500 Ft
nagyon nedvszívó, különlegesen puha felületű, törlésre, váladék felszívására, vágható
pár napon belül elérhető
4  500 Ft
2 hétig a helyén maradhat, segíti a 2. kötszer cseréjét, abszolút fájdalommentes, nem tapad a sebbe
raktáron
5  900 Ft
nagy nedvszívó képesség, puha, törléshez, seb- és bőrtisztításhoz, váladék felszívására
pár napon belül elérhető
6  500 Ft
fertőzött sebek, krónikus sebek kiegészítő kezelésre fémezüsttartalmú kenőcsös sebfedőháló
raktáron
8  000 Ft
közepes, erősen váladékozó sebre, láb-, lábszár- és nyomási fekély, traumás seb, nem ázik át
pár napon belül elérhető
11  500 Ft

Választást segítő háttérinformációk

Egy akut vagy krónikus sebre valamilyen kötszert tenni kell, hogy elinduljon a gyógyulási folyamat. A kötszernek nemcsak a seb méretéhez és formájához, hanem a seb típusához, állapotához és váladékozásához is illeszkednie kell. Ezenkívül fontos szempont a beteg komfortérzete, a kötszer cseréjének gyakorisága és a költséghatékonyság is.

A sebkezelés célja a sebgyógyulás elősegítése, a fertőzés megelőzése és a fájdalom csökkentése érdekében. Használhatunk mindent tartalmazó, többnyire szigetkötszert, de ez nem minden esetben jó és hatékony megoldás. A sebfedő háló, majd rá egy nedvszívó kötszer és végül egy kötésrögzítő kiváló megoldás lehet.

A sebfedő háló óvja az újonnan gyógyult szövetet és az ép bőrfelületet a zavartalan gyógyulás elősegítése érdekében. Lezárja a seb széleit, hogy megóvja a bőrt a macerációtól. A perforált kialakítás lehetővé teszi a váladék átvezetését egy másodlagos nedvszívó kötszerbe, így lehetőséget ad helyi kezelések alkalmazására a kötszer levétele nélkül. Nem hagy maradványokat, megőrzi funkcionális minőségét az idők során.

A nedvszívó kötszer abban segít, hogy felszívja a sebváladékot, megvédi a sebet a külső behatásoktól, és biztosítja a megfelelő nedvességtartalmat a sebfelszínen. többrétegű sebpárna nagy nedvszívóképességgel. A seb felőli rétege polipropilén flísz, amely a sebbe ragadást gátolja, a középső nedvszívó mag pelyhesített cellulózból és váladékelosztó cellulózszövetből áll. A hátoldalán kék színnel jelzett, víztaszító flísz réteg található, mely a felcserélés ellen véd.

Kiválasztásánál tehát figyelembe kell venni a sebváladék mennyiségét és minőségét. Ez lehet sárgás, véres vagy tiszta folyadék, amely tartalmazhat baktériumokat, fehérvérsejteket, fehérjéket és egyéb anyagokat. A sebváladék mennyisége és minősége változhat a sebgyógyulás fázisaitól függően. A kötszernek képesnek kell lennie arra, hogy megkösse a sebváladékot, és ne engedje át azt a kötszer felső rétegén. Így elkerülhető a seb kiszáradása, a kötszer leragadása vagy az átázás.

A kötszer kiválasztásánál további szempont lehet a seb mérete és formája. Jól kell illeszkednie a sebre, hogy ne legyenek légrések vagy ráncok közte. A kötszernek nem szabad túllógnia a seb fölött vagy alatt, mert ez irritálhatja a bőrt vagy akadályozhatja a mozgást. A seb méretétől és formájától függően választhatunk lapos, párnás vagy szigetkötszert.

Végül, de nem utolsó sorban fontos szempont lehet még a beteg komfortérzete, a kötszer cseréjének gyakorisága és a költséghatékonyság. A beteg komfortérzetét befolyásolhatja a kötszer anyaga, tapintása, rugalmassága és légáteresztő képessége. A betegnek érdemes olyan kötszert választania, amely nem okoz allergiát, viszketést vagy feszülést. A kötszer cseréjének gyakoriságát pedig az határozza meg, hogy mennyire telítődik meg a kötszer sebváladékkal. Minél gyakrabban kell cserélni a kötszert, annál nagyobb az esélye a fertőzésnek és annál több időt és pénzt igényel a sebkezelés. A prémium nedvszívó vagy szigetkötszereket ritkán kell cserélni.

Intelligens, okos kötszerek

Akut, műtéti vagy krónikus sebek esetén sebtisztítás, sebfertőtlenítés után lehetőleg ún. intelligens vagy okoskötszert használjunk. Azért is kiváló választás a modern kötszer (Alignát, Hidrokolloid, Hidrogél, Impregnál, Habkötszer, Posztoperatív kötszer, Tüll kötszer), mert speciális kialakításuknak köszönhetően segítik a sebgyógyulás folyamatát. A mai modern sebkezelés során már a nedves sebkezelés a követendő irány, mert a sebgyógyulást nagymértékben elősegíti a nedves környezet, mely során nem hagyjuk kiszáradni a sebet. A sejtek ugyanis így könnyebben fejlődhetnek, szaporodhatnak, amellett, hogy a keletkező sebváladékot megfelelően elvezetik, összegyűjtik. Ezt a fajta nedves sebkezelést használják a sebbe nem ragadó ún. intelligens vagy okos kötszerek, mivel megteremtik a váladék elvezetését és a nedves környezetet, segítik és gyorsítják a sebgyógyulást. Minimalizálják a kötéscserék, a traumát, a sebfertőzések gyakoriságát, és költséghatékonyak is. Mindezeken felül még nem tartalmaznak toxikus elemeket, de megfelelő ph-t alakítanak ki a seb körül. Speciális kialakításúak és anyagúak, így különböző sebekhez kiválóan használhatók.

 

Bankok és minősítések