Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Könnyebbé teszik a napi rutint a gyógyszeradagolók és inhalátorok

Az Értéksziget otthonápolási és beteggondozási gyógyászati segédeszköz szaküzlet és webáruház a minőségről és a prémiumról szól. Nálunk ez kiemelt szempont. Éppen emiatt ebben a kategóriában is kifejezetten csak olyan gyógyszeradagolókat, kiegészítőket és inhalátorokat gyűjtöttünk össze, amely az évek során megállták a helyüket, vásárlóink nagyon jó véleménnyel vannak róluk, és előszeretettel használják. Két szempont állandóan elkerül gyógyszeradagoló választásakor: sok férje bele és magyar feliratos legyen. Inhalátor esetében pedig a halk működés és a strapálhatóság a fontos. Készülékeink mindezt tudják. 

Rendezés:
az ampulla tetejének egyszerű és gyors letörésére szolgál
azonnal elérhető
400 Ft
praktikus eszköz, kis erőt igényel, teljesen kinyomja a tubus tartalmát
azonnal elérhető
900 Ft
praktikus, csúsztatható és nyitható fedél, magyar felirat
azonnal elérhető
900 Ft
kisebb és nagyobb tabletták felezésére, egyszerű tárolására
azonnal elérhető
1  600 Ft
ideális utazáshoz, otthoni használatra, gyerekzáras
azonnal elérhető
1  700 Ft
porít, vág, tárol, gyerekzáras, nagyméretű gyógyszerekhez
azonnal elérhető
3  000 Ft
heti adagolás napi 4 alkalommal, jól olvasható, nagyobb gyógyszereknek is
azonnal elérhető
3  900 Ft
7cm átmérő, porcelán, szálcsiszolt külső felület
beszerzés alatt
5  200 Ft
elfér benne a készülék, inzulinadagoló, tesztcsík, napló, lándzsa, ujjszúró
azonnal elérhető
5  400 Ft
minden nap más színű doboz, napi 4+1 tároló, biztonságos fedél
azonnal elérhető
5  700 Ft
minden nap más színű doboz, napi 4+1 tároló, biztonságos fedél
azonnal elérhető
5  700 Ft
vászon anyag, 42 férőhely, tépőzáras zárás
azonnal elérhető
6  300 Ft
inzulin adagolása egyszerűen, könnyen, láthatatlanul
azonnal elérhető
15  900 Ft
áramlási sebesség állítás, porlasztási mennyiség 0,4ml/perc, szemcseméret 2,1µm
pár napon belül elérhető
20  800 Ft
otthoni használatra, tárolótáska, porlasztási mennyiség 0,3ml/perc, szemcseméret 3µm
azonnal elérhető
21  500 Ft
halkan működik, ideális utazáshoz, porlasztási mennyiség 0,25ml/perc, szemcseméret 4,12µm
pár napon belül elérhető
26  200 Ft
10 éves korig, alsó és felső légútra, porlasztási mennyiség 0,15ml/perc, szemcseméret 4,12µm
azonnal elérhető
31  600 Ft
részecskeméret állítás, strapálható, porlasztási mennyiség 0,36ml/perc, szemcseméret 3µm
azonnal elérhető
32  000 Ft
tartós használat, fekvő helyzetben is, porlasztási mennyiség 0,7ml/perc, szemcseméret 2,65µm
azonnal elérhető
34  600 Ft

Valójában mi is az a gyógyszeradagoló?

Azt gondolhatnánk, hogy csak az időseknek, feledékeny embereknek van szükségünk valamilyen gyógyszeradagolóra. Ha jobban belegondolunk, a gyógyszeradagoló alatt nemcsak egy dobozkát kell érteni, hanem mindent, ami a gyógyszerek, tabletták, étrendkiegészítők, gyógyító hatású porok rendszerezett tárolását és/vagy szervezetbe juttatását segítik elő. Tehát ide tartozik a klasszikus értelembe vett napi és heti gyógyszeradagoló dobozka, a gyógyszervágó, gyógyszerporító, mozsár, valamint a folyékony gyógyszerek inhalálását segítő inhalátor készülékek is.

Kinek van szüksége erre?

Alapvetően azoknak az embereknek, ahol valamilyen betegség miatt gyógyszert kell szednie legyen az por állagú, folyékony kiszerelésű vagy épp szemes, kapszulás megjelenésű. Nemcsak az időseknek kell gyógyszeradagoló ahhoz, hogy az előírt mennyiséget kimaradás és összekeverés nélkül bevegyék, hanem mindazoknak is, akik szeretik a rendszert és a pontosságot. Bár az inhalátorok épp nem ezt a célt szolgálják, de nagyon hatékonyan tudják porlasztott formában az emberi szervezetbe juttatni a különböző kemikáliákat.

Milyen szempontok mentén érdemes választani?

Ahhoz, hogy megfelelő gyógyszeradagolót vásároljunk, tudunk kell a felhasználó igényét, elvárását. Pl. azt, hogy napi vagy heti gyógyszeradagolót szeretne, vagy hány rekeszt tartalmazzon egy nap, mi legyen arra ráírva és milyen nyelven. Az is szempont, hogy miként lehet kivenni belőle a gyógyszereket: fakkonként vagy egyszerre vagy akár mindkét módon? És a gyógyszervágó mekkora tablettát képest hány darabba elvágni, vagy a porító mit képest porlasztani? Inhalátor esetén a strapálhatóság egy lényeges szempont túl azon, hogy kisgyerek, gyerek vagy épp felnőtt fogja használni? És vajon utazásnál is kell? - mert akkor elég kompaktnak kell lennie.

Hogyan válasszon inhalátort?

Sok különböző inhalátor érhető el a piacon, az eltérő igényeknek megfelelően. Egy kis segítség a választáshoz.

Milyen betegségre akarja használni? - A legfontosabb tényező a részecskeméret. A nagyobb szemcseméretű cseppek a felső, a kisebb szemcseméretű cseppek az alsó légutakban tapadnak meg hatékonyan. Ezért fontos olyan inhalátort választani, melynek szemcsemérete a betegség típusa szerint szabályozható.

Ki fogja használni az eszközt? - Súlyosabb betegségeknél, mint pl. a COPD vagy az asztma, magas porlasztási arányú eszköz szükséges a nagyobb mennyiségű inhalációs gyógyszer hatékony beviteléhez. Gyermekeknek és csecsemőknek alacsony zajszintű készülék és minél kisebb méretűre porlasztott aeroszol az ideális. Többféle légzőszervi megbetegedésben szenvedőknek különböző szemcseméretet biztosító készülékre van szükségük, amely számos betegségnél sokkal kényelmesebb megoldást nyújt.

Hol akarja használni az inhalátor? - Ha gyakori kezelésre van szüksége, vagy súlyos az asztmája, érdemes strapabíróbb, magas porlasztási arányú, nagyobb kapacitással rendelkező inhalátort választani.

 

Bankok és minősítések