Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Megbízható és praktikus lázmérő - bármikor pontos értéket mutat

Ne lepődjön meg, hogy viszonylag kevés lázmérőt és hőmérőt talál ebben a kategóriában. Ennek az az oka, hogy miután az Értéksziget otthonápolási és beteggondozási gyógyászati segédeszköz szaküzlet és webáruház kifejezetten jó vagy prémium minőségű termékeket kínál Önnek, így nem meglepő, hogy csak a jól használható, praktikus termékeket találja itt. Ez a pár lázmérő minden családi igényt kielégít, hiszen az egyszerűtől kezdve a legmodernebb, de kiváló hőmérőig mindent megtalál. Ha szeretne magának vagy családjának egy jó lázmérőt, a kínáltunkból biztosan megtalálja a megfelelőt. 

Rendezés:
nagyon könnyű lerázni, pontos, tartó tokkal együtt, lerázóval, 3 perces
azonnal elérhető
2  400 Ft 1  920 Ft
hajlékony, lázriasztás, utolsó mérés kijelzése, kemény tok, világító óriási kijelző
azonnal elérhető
2  700 Ft
mérés végén hangjelzés, megvilágított kijelző a mérésének megfelelően
azonnal elérhető
3  100 Ft
hajlékony, aranyozott végű, nikkelre érzékenyeknek, vízálló, nagyon pontos, tokkal, világító kijelző
azonnal elérhető
4  300 Ft
egyszerű, megbízható lázmérő, jól látható nagyítóüveges tok
azonnal elérhető
6  300 Ft
1mp mérés, lázriasztás, pontos homlok- és tárgyhőmérséklet mérés érthető magyar nyelven
azonnal elérhető
11  400 Ft
fül. homlok, felület és lázmérés, lázriasztás, LED-es jelzés, kizárólag 5 éves kortól
azonnal elérhető
14  600 Ft
30 mérés tárolása, 3mp mérés, színkódos riasztás, kizárólag 5 éves kortól
azonnal elérhető
17  900 Ft

A testhőmérséklet mérésére ma már számos hőmérő és különböző mérési módszerek közül választhatunk. Emellett a mérési helytől függően is változik a normál hőmérséklet - így a helyes lázméréshez az egészséges állapotban itt mért értékeket is figyelembe kell venni. Egy fülhőmérő segítségével tudja a legbiztonságosabban és leggyorsabban megállapítani, hogy van-e láza. A pontos testhőmérséklet meghatározása nem is olyan egyszerű, hiszen több tényezőtől is függ. Attól függően, hogy hol és milyen hőmérővel méri a testhőmérsékletet, különböző eredményeket kap! Ezen kívül a testhőmérséklet a nap folyamán, valamint fizikai megterhelés hatására is változik.

Mi számít normális testhőmérsékletnek?

Más-más hőmérsékleti értéket fog kapni a teste különböző mérési pontjain. A testhőmérsékletet lehet végbélben, hónaljban, szájüregben, homlokon vagy fülben is mérni. Ha szeretné az eredményeket összehasonlítani, mindig ugyanazon a helyen mérje a lázat! Normál testhőmérsékletnek az alábbiak számítanak:

  • hónaljban: 34,7-37,7 °C
  • végbélben: 36,6-38,0 °C
  • szájüregben: 35,5-37,5 °C
  • homlokon: 35,4-37,4 °C
  • fülben: 35,6-37,8 °C

A testhőmérsékletnél meg kell különböztetni az alap belső és a felületi hőmérsékletet. Az alaphőmérséklet hagyományos digitális hőmérővel a végbélben mérhető. Amennyiben a szájüregben szeretné a hőmérsékletet mérni, a hőmérőt a nyelv alá kell helyezni. A végbélben mért hőmérséklet eredményéhez képest itt az eltérés viszonylag nagy.

Lázmérő típusok

  • Fülhőmérő - Fülhőmérő segítségével gyorsan, egyszerűen mérhető a testhőmérséklet. A készülék néhány másodpercen belül elnyeli a dobhártya és a környező szövetek infravörös hőjét. Mivel a hőmérséklet-szabályozó központ az agyban található, és ugyanaz a vérellátása, mint a dobhártyának, a fülben különösen pontosan és gyorsan mérhető a testhőmérséklet.
  • Analóg vagy digitális - Amikor a testhőmérsékletet a hónaljban méri, a kapott érték a felületi hőmérséklet lesz. Ahhoz, hogy értékelhető eredményt kapjon, a lázmérőt körülbelül 10 percig kell a testhez szorosan nyomva (pl. a hónaljban) tartani. Az így kapott mérési eredmény 0,5-1,5 °C-al tér el a rektális (végbélben mért) mérés eredményétől.
  • Érintés nélküli hőmérő - Az infravörös homlok hőmérő, higiénikus, testkontakt nélküli alternatíva a láz mérésére (megtanultuk a Covid-19 pandémia idején), hiszen elég csak a homlok vagy a halánték közelébe tartani, és a sugárzó testhő, valamint a környezeti hőmérséklet alapján három másodpercen belül megkapjuk az eredményt, ami általában a végbélben mért hőmérséklet alatt van.

Hogyan mérjünk a legjobban és leggyorsabban lázat?

A legpraktikusabb és leggyorsabb módszer a láz mérésére a fül- vagy homlok hőmérő. Mindkét eszköz használata egyszerű, és nem okoz sérülést. A fülhőmérő azonban pontosabb eredményt ad. Ha felnőtt lázát szeretné mérni fülhőmérő segítségével, figyeljen arra, hogy a fülét kissé felfelé és hátrafelé húzza, hogy kiegyenesedjen a hallójárat. Csecsemőknél egyszerűen csak picit hátrafelé húzza óvatosan a fület! Ne feledje, hogy különböző eredményeket kaphat a két fülben. Ha a beteg egyik füle sokáig a párnán volt, az abban a fülben mért eredmény nem értékelhető, mert a fej azon oldala jóval melegebb. További szempont, hogy a lázmérés előtt nem ihat a beteg semmi hideget vagy meleget! Gyulladt fül esetében a fülhőmérő nem használható, helyette használjon homlok hőmérőt (érintés nélküli) vagy hagyományos, digitális lázmérőt!

 

Bankok és minősítések