Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Megbízható és pontos pulzoximéter a véroxigén-szint mérésére

Az otthon használható pulzoximéter, amely alap szinten csak a vér oxigén telítettségét és a pulzust méri, rengetegféle kapható. A Covid-19 járvány alatt nagyon sok használhatatlan és nem megbízható termék is kereskedelembe került, ami sokaknak okozott rémisztő perceket. Ebbe a kategóriába azokat válogattuk össze, amelyek mindegyike már bevált, jól használható, praktikus és több éve van forgalomba, már a járvány előtt is kapható volt. ÍÍgy a megbízhatóságuk kimagasló.

Rendezés:
alapkészülék véroxigén-szint és pulzus mérésére
1-3 munkanapon belül szállítjuk
8  200 Ft
szívelégtelenség, krónikus obstruktív tüdőgyulladás, asthma bronchiale, magas tengerszint feletti sport
1-3 munkanapon belül szállítjuk
16  500 Ft 14  025 Ft
véroxigén szint és pulzusmérés, riasztás funkció
1-3 munkanapon belül szállítjuk
14  200 Ft
a legalapabb készülék, csak véroxigén szintet és pulzust mér
1-3 munkanapon belül szállítjuk
14  800 Ft
szívelégtelenség, krónikus obstruktív tüdőgyulladás, asthma bronchiale, PMI mérés, sport
jelenleg nem kapható
18  800 Ft
összeköthető okostelefonnal, 30 mérési memória, 6 kijelzési mód, állítható fényerő
1-3 munkanapon belül szállítjuk
29  400 Ft 24  990 Ft
professzionális, audio-vizuális egyéni riasztási szint, véroxigén-szint és pulzus mérés
1-3 munkanapon belül szállítjuk
25  800 Ft
összeköthető számítógéppel USB-vel, riasztás, 24 órás mérés, nincs saját memória
1-3 munkanapon belül szállítjuk
43  400 Ft

Testünk minden sejtjének működéséhez oxigénre van szüksége. Az oxigén molekulákat a vörösvértestek a tüdődben veszik fel és szállítják el testünk legtávolabbi részébe is, ahol átadják a sejteknek. A véroxigénszint mérés azt mutatja meg, hogy a vörösvértestünk a lehetséges oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. Vagyis minél magasabb az érték, annál jobb. Ha az érték 98, akkor azt jelenti, hogy a lehetséges oxigén szállító kapacitás 98%-án dolgozik éppen a testünk. 50-es érték azt jelentené, hogy csak a felén.

Véroxigén-szint a számok nyelvén

  • az oxigén telítettség maximális értéke 100% (azaz nincs olyan, hogy a szaturáció 105%)
  • 96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték, teendőd nincs
  • 90-95% közötti érték felhívja a figyelmet, hogy csökken az oxigénellátás. Egyeztessen a háziorvosával egy általános szív-tüdő kivizsgálás érdekében. Nem kell rohanni, de érdemes mostanában
  • 88% vagy alacsonyabb értéknél haladéktalanul forduljon orvoshoz, vagy amennyiben ismert betegség okozza, akkor a kezelőorvossal megbeszéltek szerint megkezdheti az oxigénadagolást

A véroxigénszint mérés nagyon fontos lehet számos kórképben. Egyes betegségekben kevés oxigén jut el a sejtjeinkhez, melyek oxigénhiányban szenvednek, ennek hiányában pedig nem mennek végbe az életfontosságú sejtanyagcsere folyamatok pl. energiatermelés. A szervezetünk egyre rosszabbul és rosszabbul működik. Az első feladat, hogy kiderítsék, mi okozza a bajt és azt kezelni kell. Ha már tudjuk az okot és a kezelés megkezdődött, szükség van a véroxigénszint rendszeres mérésére, az oxigénszállító képességnek rendszeres ellenőrzésére. Ezt biztosítja egy egyszerű készülék, a pulzoximéter.

 

Bankok és minősítések