Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Megbízható és pontos pulzoximéter a véroxigén-szint mérésére

Az otthon használható pulzoximéter, amely alap szinten csak a vér oxigén telítettségét és a pulzust méri, rengetegféle kapható. A Covid-19 járvány alatt nagyon sok használhatatlan és nem megbízható termék is kereskedelembe került, ami sokaknak okozott rémisztő perceket. Ebbe a kategóriába azokat válogattuk össze, amelyek mindegyike már bevált, jól használható, praktikus és több éve van forgalomba, már a járvány előtt is kapható volt. ÍÍgy a megbízhatóságuk kimagasló.

Rendezés:
alapkészülék véroxigén-szint és pulzus mérésére
azonnal elérhető
8  200 Ft
véroxigén szint és pulzusmérés, riasztás funkció
azonnal elérhető
14  200 Ft
a legalapabb készülék, csak véroxigén szintet és pulzust mér
pár napon belül elérhető
14  800 Ft
szívelégtelenség, krónikus obstruktív tüdőgyulladás, asthma bronchiale, magas tengerszint feletti sport
pár napon belül elérhető
16  500 Ft
szívelégtelenség, krónikus obstruktív tüdőgyulladás, asthma bronchiale, PMI mérés, sport
pár napon belül elérhető
18  800 Ft
professzionális, audio-vizuális egyéni riasztási szint, véroxigén-szint és pulzus mérés
pár napon belül elérhető
25  800 Ft
összeköthető okostelefonnal, 30 mérési memória, 6 kijelzési mód, állítható fényerő
pár napon belül elérhető
29  400 Ft
összeköthető számítógéppel USB-vel, riasztás, 24 órás mérés, nincs saját memória
pár napon belül elérhető
43  400 Ft

Testünk minden sejtjének működéséhez oxigénre van szüksége. Az oxigén molekulákat a vörösvértestek a tüdődben veszik fel és szállítják el testünk legtávolabbi részébe is, ahol átadják a sejteknek. A véroxigénszint mérés azt mutatja meg, hogy a vörösvértestünk a lehetséges oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. Vagyis minél magasabb az érték, annál jobb. Ha az érték 98, akkor azt jelenti, hogy a lehetséges oxigén szállító kapacitás 98%-án dolgozik éppen a testünk. 50-es érték azt jelentené, hogy csak a felén.

Véroxigén-szint a számok nyelvén

  • az oxigén telítettség maximális értéke 100% (azaz nincs olyan, hogy a szaturáció 105%)
  • 96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték, teendőd nincs
  • 90-95% közötti érték felhívja a figyelmet, hogy csökken az oxigénellátás. Egyeztessen a háziorvosával egy általános szív-tüdő kivizsgálás érdekében. Nem kell rohanni, de érdemes mostanában
  • 88% vagy alacsonyabb értéknél haladéktalanul forduljon orvoshoz, vagy amennyiben ismert betegség okozza, akkor a kezelőorvossal megbeszéltek szerint megkezdheti az oxigénadagolást

A véroxigénszint mérés nagyon fontos lehet számos kórképben. Egyes betegségekben kevés oxigén jut el a sejtjeinkhez, melyek oxigénhiányban szenvednek, ennek hiányában pedig nem mennek végbe az életfontosságú sejtanyagcsere folyamatok pl. energiatermelés. A szervezetünk egyre rosszabbul és rosszabbul működik. Az első feladat, hogy kiderítsék, mi okozza a bajt és azt kezelni kell. Ha már tudjuk az okot és a kezelés megkezdődött, szükség van a véroxigénszint rendszeres mérésére, az oxigénszállító képességnek rendszeres ellenőrzésére. Ezt biztosítja egy egyszerű készülék, a pulzoximéter.

 

Bankok és minősítések