Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

TENS készülékek - Sok fájdalmas órától szabadítja meg

A TENS és EMS készülék a TENS kezelés gyógyszermentes fájdalomcsillapító módszer kezelőeszköze, mely főképp mozgásszervi eredetű fájdalmak esetén hatásos. Ha hasogat a válla, fáj a háta, nem akar szűnni a csukló vagy térdfájdalom, alig bír el egy pohár vizet a teniszkönyök okozta panaszoktól? Akkor érdemes használnia TENS készüléket, amiből több minőségi vagy prémium terméket gyűjtöttünk össze ebbe a kategóriába a hozzá tartozó vagy kiegészítőként vásárolható elektródákkal együtt. Ha a probléma összetettebb, akkor fizikoterápiás készüléket válasszon. A célunk az, hogy kifejezetten hatékony gyógyászati segédeszközöket kínáljunk otthoni használtra, éppen emiatt nagyon megválogatjuk a kínálatunk.

Rendezés:
normál használatra minden tűs csatlakozós TENS, EMS készülékhez
pár napon belül elérhető
2  600 Ft
normál használatra minden tűs csatlakozós TENS, EMS készülékhez
pár napon belül elérhető
3  200 Ft
normál használatra,EM40, EM41, EM41.1, EM80 készülékekhez
raktáron
6  400 Ft
normál használatra,EM40, EM41, EM41.1, EM80 készülékekhez
raktáron
6  400 Ft
normál használatra,EM59, EM89 készülékekhez
pár napon belül elérhető
7  600 Ft
akár 150x is használható, mosható, tartós kivitel
raktáron
16  200 Ft
9 TENS, 8 EMS, 5 masszázs, 22 program, 4 tappancs, modulált működés
pár napon belül elérhető
20  300 Ft
2 csatorna, doktor funkció, 64+6 program, 4 tappancs, masszázs
pár napon belül elérhető
24  500 Ft
4 csatorna, doktor funkció, 50 program, 8 tappancs, időzítő, masszázs
pár napon belül elérhető
39  100 Ft
2 csatorna, 64 program, 6 egyéni program, masszázs, melegítés, doktor funkció
pár napon belül elérhető
40  300 Ft
3 masszázsfunkció, 9 kezelés, 15 fokozat, 6 alkalmazási terület, hordozható
raktáron
40  500 Ft
2 csatorna, 20 program, 300 felhasználási terület
pár napon belül elérhető
53  300 Ft
2 csatorna, 9 program, 2 testrész is kezelhető, fantomfajdalom, bénult izmok tornáztatása
pár napon belül elérhető
56  500 Ft
kombinálja az ultrahang gyulladáscsökkentő és a fájdalomcsillapító TENS kezelés, ajándék gél
pár napon belül elérhető
98  500 Ft

Mi a különbség a TENS és az EMS készülék között?

A TENS és az EMS két különböző elektromos stimulációs módszer, amelyeket a fizioterápiában és a rehabilitációban használnak. A TENS (transzkután elektromos idegstimuláció) a bőrön keresztül küld elektromos impulzusokat az idegekhez, hogy csökkentse a fájdalmat és a görcsöket. Az EMS (elektromos izomstimuláció) az izmokat stimulálja elektromos árammal, hogy növelje az izomerőt és a mozgástartományt. Mindkét módszer segíthet a sérült vagy gyenge izmok helyreállításában, valamint a vérkeringés és az anyagcsere javításában.

A TENS és az EMS használata során speciális elektródákat helyeznek el a bőrön, amelyekhez egy készülék csatlakozik. Ez a gyógyászati segédeszköz szabályozza az áram erősségét, frekvenciáját és időtartamát. A TENS általában alacsony frekvenciás áramot használ, amely nem okoz izomösszehúzódást, hanem csak bizsergő érzést. Az EMS magasabb frekvenciás árammal működik, és izomösszehúzódást vált ki, ezért fontos, hogy az izmokat megfelelően felmelegítsük és nyújtsuk a kezelés előtt és után.

A TENS és az EMS alkalmazása előtt mindig konzultáljon orvosával vagy fizioterapeutájával, hogy meghatározzák, melyik módszer alkalmasabb az Ön számára, és hogyan állítsák be a készüléket. A TENS és az EMS nem ajánlott olyan esetekben, ha pacemakerrel rendelkezik, terhes vagy szoptat, epilepsziás vagy vérzékeny, vagy ha bőrfertőzése vagy sérülése van. A TENS és az EMS nem helyettesíti a gyógyszeres kezelést vagy a rendszeres testmozgást, hanem kiegészíti azt.

Milyen gyakran használhatom a TENS vagy EMS készüléket?

A TENS-t és az EMS-t nem szabad túl gyakran használni, mert ez irritálhatja a bőrt vagy túlterhelheti az izmokat. Általános szabályként a TENS-t naponta legfeljebb 30-60 percig, az EMS-t pedig hetente legfeljebb 2-3 alkalommal javasolt alkalmazni. A kezelés időtartama és gyakorisága függ attól is, hogy milyen típusú fájdalomról vagy sérülésről van szó, ezért mindig kövesse orvosa vagy fizioterapeuta utasításait.

Milyen tens elektródák kaphatók?

A TENS és EMS elektródák többféle típusa létezik, amelyek különböző méretűek, alakúak és anyagúak. Mivel a csatlakozásuk is eltérő (pl. pont vagy tű formájú), ezért mindenképp a készülékének megfelelő tappancsot válassza.

Öntapadó elektródák: ezek a legkönnyebben használhatók, mert nem igényelnek ragasztót vagy gélt. Csak le kell húzni őket a védőfóliáról, és fel kell ragasztani a kezelendő területre. Többször felhasználhatók, de idővel elveszítik a tapadóképességüket.

Géles elektródák: ezekhez szükség van egy speciális vezető gélre, amely javítja az elektromos áram átadását a bőr és az elektróda között. Jobban illeszkednek a test körvonalaihoz, és kevésbé irritálják a bőrt. Azonban a gélt rendszeresen cserélni kell, és az elektródákat tisztán kell tartani.

Szivacsos elektródák: ezek puha és rugalmas anyagból készülnek (pl. gumi), amelyek nedvesítve vezetik az elektromos áramot. Kényelmesek és alkalmasak érzékeny bőrre. Azonban gyorsan kiszáradnak, és nem tartanak sokáig. Ezért mindig egy nedvesítő szövet tasakba teszik és helyeik fel.

Hasznos tanácsok az öntapadó elektróda (tappancs) élettartamának növelésére

A TENS vagy EMS készülékedhez kapott elektródák - a minőségtől függően - néhány kezeléstől akár 20-30 kezelésig is ismételten alkalmazhatók. Egyszer azonban eljön az a pillanat, amikor már nem ragadnak, kiszáradnak és nem adják át megfelelően az impulzust. Ekkor új elektródát kell venni, ami -gyakori készülékhasználat esetén - ismétlődő kiadást jelent.

  • Az elektródák egy műanyag lapra ragasztva kerülnek szállításra.
  • Óvatosan válassza le őket a lapról. Ne tapogassa a ragasztót, mert ez csökkenti a tapadását.
  • Ügyeljen arra, hogy a ragasztós felület ne kerüljön földre, ne ragassza ruhára, mert a szennyeződések gyorsan rontják a tapadást.
  • Mielőtt az elektródát a bőrére ragasztja, mossa meg a kezelendő bőrterületet langyos, szappanos vízzel (zsírtalanítás) és törölje szárazra. Csak teljesen száraz bőrre ragasszon elektródát.
  • Használat után egy mozdulattal húzza le a bőrről és azonnal ragassza vissza a műanyag lapra tároláshoz. Ne a kábelnél fogva húzza, mert a kábel kiszakadhat!
  • Tartsa az elektródát a hűtőben! Nem fagyasztóban, hanem sima hűtőszekrényben. Ez növeli az élettartamot.
  • Ha az elektróda felületét már száraznak érzi, egy csepp vizet cseppentsen az elektródára, így még kap fog néhány plusz használatot.
  • Egy idő után az elektróda egyáltalán nem ragad. Ekkor kontakt zselé és ragtapasz segítségével még hosszabbíthatja az élettartamát.
  • Ezt nem érdemes sokáig csinálni, mert száraz elektróda nem viszi át az impulzust és a kezelés hatása csökken vagy elmarad.

 

Bankok és minősítések