Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kiváló testápoló készítményeket kínálunk dehidratált, száraz bőrre.

A száraz bőr megfelelő hidratálásához fontos, hogy gondosan megválogatott, ne agresszív bőrápoló készítményeket használjunk. A bőrszárazság elhelyezkedésétől és intenzitásától függően bőrápoló tej, krém, balzsam, kenőcs és olajos készítmények alkalmazását ajánljuk, amelyekből kiváló vagy prémium minőséget talál ebben a kategóriában. A cél a víz bőrből történő párolgásának csökkentése, hogy ezáltal az epidermiszben megfelelő mennyiségű víz maradjon és a károsodott bőr barrier regenerálódjon.

Rendezés:
kirepedezett, kiszáradt, kipirosodott bőrre
raktáron
1  600 Ft
védelmet nyújt az igénybe vett, száraz, berepedezett bőrnek
raktáron
1  600 Ft
extra száraz bőrre: könyök, térd, sarok felületén, erőteljes hámlasztó, antibakteriális hatású
raktáron
2  000 Ft
hámsérülésekre, gyulladásos tünetekre, kiszáradt, repedezett bőr napi ápolására
pár napon belül elérhető
2  000 Ft
hosszan tartó határú, simává, hidratálttá teszi a száraz bőrt, megszünteti a túlzott hámlást
pár napon belül elérhető
2  400 Ft
hidratál, puhít, javítja a durva, nagyon száraz, pikkelyes bőr textúráját
raktáron
2  500 Ft
hidratál, puhít, javítja a durva, nagyon száraz, pikkelyes bőr textúráját, 3in1 kenőcs
raktáron
3  000 Ft
mindennapos használatra, intenzíven ápolja a nagyon száraz, repedezett bőrt
raktáron
3  100 Ft
kisimítja a töredezett bőrt és visszaadja annak rugalmasságát, száraz bőrre naponta
raktáron
3  900 Ft
kirepedezett, kiszáradt bőrre, fürdetés után az inkontinenciagondozás részeként, hidratál
pár napon belül elérhető
4  200 Ft
nagyon száraz, vékony bőr (könyök, sarok, térd) speciális védelmére, kiszáradás ellen
pár napon belül elérhető
4  500 Ft
mindennapos használatra, ph semleges, érzékeny bőrre is, enyhén illatosított, jól hidratál
pár napon belül elérhető
5  400 Ft
az érzékeny bőr hidratálására, ápolására, környezetbarát
pár napon belül elérhető
6  300 Ft
az érzékeny, száraz, irritált vagy idős bőr ápolására inkontinencia esetén is, ph semleges
raktáron
6  400 Ft
javítja, ápolja, puhítja a nagyon száraz, megvastagodott, durva bőr általános állapotát
raktáron
8  400 Ft

Melyek a száraz bőrtípus jellemző tünetei?

A száraz bőrt az átlagember elsősorban érzés alapján tudjuk megállapítani. A száraz, egyenetlen bőrt feszülő diszkomfort-érzés jellemzi, melyet gyakran égető és viszkető érzékeny foltok megjelenése kísér. A megfelelő bőrápoló készítmény alkalmazásával enyhíthetőek a bőrszárazság kellemetlen tünetei. Az orvosok azonban olyan objektív kritériumok alapján diagnosztizálják a száraz bőrtípust (xerosis), mint a fakó bőrszín, a hámlás specifikus klinikai epidermális jelei, a bőrrepedezés, valamint olykor a bőrgyulladás és a rugalmasságvesztés. A bőrfelület egyenetlenségei száraz bőr esetén jobban láthatóak. A száraz bőr sajnos kedvező környezetet biztosít az ekcéma kialakulásához, különösen az un. száraz foltok számára.

Az egészséges bőr természetes védelméről egy nagyrészt vízből és lipidekből (sebum) álló hidrolipid filmréteg gondoskodik. Ez az áthatolhatatlan réteg védi a bőrt a külső stresszfaktoroktól és csökkenti a vízveszteséget. Ha az epidermisz felső rétegében felborul a víz és a lipid egyensúlya, akkor már nem tudja hatékonyan ellátni a bőr barrier funkcióját, és a fent említett kellemetlen tünetek különböző intenzitással jelentkezhetnek a bőrön. A vízhiányos bőrrel ellentétben a száraz vagy nagyon száraz bőr egy genetikai rendellenesség által okozott krónikus állapot. Ez ugyan olyan bőrtípus, mit pl. a zsíros.

A genetikai hajlam mellett további tényezők kiváltják a bőrszárazságot: külső környezeti tényezők, időjárási viszonyok, bőrbetegségek vagy általános megbetegedések, atópiás ekcéma, pikkelysömör. pajzsmirigy rendellenességek, cukorbetegség, tápanyaghiány stb.

Mi a különbség a száraz és a vízhiányos bőr között?

A száraz vagy nagyon száraz bőr egy bőrtípus, azaz egy állandó bőrállapot, mely a bőr barrier meggyengülésének következtében alakul ki, és az egész testen jelentkező feszülő érzés jellemez. A bőr elvékonyodott, száraz, kipirosodott, illetve víz- és lipidhiányos. Ezzel szemben a dehidratáció bármely bőrtípus esetén előfordulhat. Ez egy helyrehozható, átmeneti bőrállapot, mely a vízhiány miatt kialakult feszülő érzéssel jár. A vízhiányos, feszülő, olykor hámló bőr hidratálásra szorul.

 

Bankok és minősítések