Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Inhalátor salvusvízzel kicsiknek és nagyoknak

Szabó Zoltán József
Inhalátor salvusvízzel kicsiknek és nagyoknak

A légzés az egyik legfontosabb élettani funkciónk, melynek zavarai súlyos egészségkárosodást okozhatnak. Egy egyszerű asztmás roham vagy allergia okozta fulladás önmagában is rettenetesen kellemetlen tünet együttes. Az inhalátor az ilyen típusú betegségekkel küzdők mindennapjait könnyíti meg, és még számtalan más légúti betegség tüneteinek enyhítésében használatos. 

tovább olvasom...

Inhalátor salvusvízzel kicsiknek és nagyoknak

A légúti betegségben szenvedő gyerekek és felnőttek fontos gyógyászati kelléke az inhalátor. Az inhaláció a köhögés sokféle típusában segíthet. Jótékony hatásai vannak az arcüreggyulladás, gégegyulladás, kruppos tünetek esetén is, de segít az asztma kezelésében és a krónikus hörgőhurutban. Az inhaláció lényege, hogy nem terheli a gyomor- és bélrendszert, tulajdonképpen természetes gyógymódnak számít. Az inhalátor salvusvízzel kicsiknek és nagyoknak kiváló segítség a nehéz napokban.

Az otthoni inhalálás a krónikus légúti betegségben szenvedőknek ajánlott, de a megfázás kezelésében is tökéletes lehet az otthoni inhaláció. Gyakori inhalálással akár elkerülhető az antibiotikumos kezelés, amellyel megóvja szervezetét a káros mellékhatásoktól. Az otthoni inhalátor veszély nélkül alkalmazható, szinte bármikor, korosztálytól függetlenül. A leggyakoribb inhalációs folyadék a salvusvíz, ami gyógyszertárakban is kapható. Tulajdonképpen ezt porlasztja el az inhalátor, amit a beteg belélegez. Érdemes odafigyelni arra, hogy pl. nem minden ultrahangos inhalátor működik együtt ezzel a gyógyvízzel a magas sótartalma miatt. Éppen ezért, ha ilyen készülék vásárlásán gondolkodik, kérjen előbb tanácsot.

Az inhalátor általában egy kompresszorból és egy porlasztófejből áll. Az előállított sűrített levegő a porlasztófejben lévő folyadékot a kis átmérőjű fúvón keresztül átnyomva apró szemcsékké porlasztja, amely a porlasztófejből kilépve ködnek látszik. Belégzéssel ez a légútba kerülve kicsapódik és így fejti ki hatását. Az inhalációs kezelés mindig szájon át kell, hogy történjen. Az orron át történő kezelés helytelen. Azért nem alkalmazható orron keresztül, mert az orr megszűri az 1 milliméternél nagyobb részecskéket, tehát nem jut be a szervezetbe a kellő koncentráció. Az inhaláció fontossága, hogy akár már csecsemőkorban is alkalmazható, ezért elkerülhető a gyermekek szervezetébe juttatott korai gyógyszerek. Eleinte ajánlott maszkkal végezni a gyermek inhalációját, később alkalmazható már a szájcsutora is. A kezelést nyugodt körülmények között végezze naponta 2-3 alkalommal kb. 10 perc hosszan.

 

Az inhaláció kíméletes terápia.

Az inhalátor az aeroszol – vagyis a porlasztott folyadék – bevitelére szolgáló gyógyászati segédeszköz. Az alsó és felső légutak problémáit egyaránt kezelheti vele, de ma már vannak középlégúti betegségeket kezelő eszközök is pl. az Omron A3 inhalátor.

Természetes, hogy ma már webshopban is kaphatók inhalátorok, és az egyszerű fiziológiás sóoldattól megkezdve bármilyen cseppfolyós gyógyszer könnyedén porlasztható, és közvetlenül a beteg légúti területre juttatható velük – leginkább salvusvízzel és sóoldattal használják. Tipikus otthoni sós vizet kifejezetten nem ajánlunk, mert kárt tesz a készülékben.

A krónikus légúti megbetegedésekben szenvedők életminőségét az inhalátor nagyságrendekkel javítja, ezért érdemes beszerezni egyet az Értékszigeten a mindennapos használatra. Az otthoni használat sok időt és energiát takarít meg, kényelmesebbé és kezelhetőbbé teszi a krónikus betegséggel járó mindennapi feladatokat.

A webshop kínálatában sokféle inhalátor megtalálható, az utazás alkalmával hasznos, könnyű, hordozható változattól a több órás folyamatos működésre tervezett, strapabíró eszközig bezárólag, hiszen a cél a betegek minél szélesebb körű igényeinek kielégítése. Az inhalátor használatát sokszor jól kiegészíti egy légtisztító, párásító vagy éppen páramentesítő készülék, de ez természetesen mindig a konkrét, adott esettől függ.

Vásárlóink és saját tapasztalatból is tudjuk, hogy az inhalátor használata jelentősen felgyorsítja a köhögésből való felgyógyulást, és ténylegesen hatékony gyógyászati segédeszköz. Ha csak néha van rá szükség akár gyereknek, akár felnőttnek, az olcsóbb készülékek is remek segítséget fognak nyújtani. Ha már rendszeres használatra van szükség, a strapálható, drágább inhalátorokat javasoljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mindennapi betegségek nyomában
Bankok és minősítések