Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A gyógyszeradagoló a praktikusságán túl biztonságot ad

Szabó Zoltán József -
2018. 07. 25. 06:27:57
A gyógyszeradagoló a praktikusságán túl biztonságot ad

Ma már rengeteg mindent automatikusan csinálunk: azaz nem is figyelünk oda, csak tesszük a dolgunk. Így van az sok esetben a gyógyszer bevételével kapcsolatban is. Amikor már rutinná válik, már csak a bogyókat kapdossuk szín és méret szerint. De vajon jó ez így? Saját magunk dolgát és családtagjaink biztonságát gyógyszeradagoló használatával segíthetjük. Mutatjuk a részleteket.

tovább olvasom...

A gyógyszeradagoló a praktikusságán túl biztonságot ad

Szerző: Szabó Zoltán József - egészségügyi szakdolgozó (gyógyászati segédeszköz forgalmazó)

Ha idős, beteg ember van a családban, vagy ha mi magunk sok gyógyszert szedünk, akkor a legbiztonságosabban úgy tehetjük ezt meg, ha gyógyszeradagoló dobozt használunk. Idős hozzátartozónk nem biztos, hogy pontosan fogja tudni, hogy melyik pirulából melyik napszakban hányat kell bevennie. Így a legbiztonságosabb az, ha mi magunk előre egy időre, például egy hétre kiadagoljuk neki a gyógyszert. Ugyanez fennáll, ha saját magunk szedünk többféle gyógyszert, akkor a biztonságos adagolás érdekében szintén jó, ha egy hétre előre kiadagoljuk a patikaszereket, hogy a reggeli rohanásban, kapkodásban el ne maradjon, ne keverjük őket össze stb. A gyógyszeradagoló a praktikusságán túl biztonságot ad, mert látjuk pontosan, mit vettünk be vagy épp nem.

Milyen gyógyszeradagolók vannak?

Az Értéksziget webáruházban ötletesebbnél ötletesebb gyógyszeradagolók kaphatók. Van, amelyiknél színek szerint lehet megkülönböztetni az aktuális adagot, van, amelyik a hét minden napjára van leosztva, napi több rekeszre tagolva. Találunk a kínálatban olyan gyógyszertárolót is, mely felezni képes a tablettákat, és tárolhatjuk benne egyben a gyógyszert. Utazáshoz alkalmas gyógyszeradagoló dobozkát is rendelhetünk a webshopban, mely nem csak gyógyszerfelezésre és negyedelésre alkalmas, hanem porításra is, megkönnyítve így annak bevételét. Megemlítjük még a gyógyszerporító mozsarat is. Ezt azért kérték a vásárlók, mert nem minden tablettát, pirulát lehet a műanyag porítókkal összetörni - pl. a lakk réteggel rendelkezőt nem. 

Az egyik legötletesebb és legpraktikusabb a digitális gyógyszeradagoló. Akár utazáshoz, vagy azoknak, akiknek csak ritkán kell szedni gyógyszert, esetleg feledékenyeknek kifejezetten javasolt, hiszen a digitális gyógyszeradagoló mindig jelzi a következő bevételi időt. Kifejezetten praktikus, kisméretű, kis helyen elfér, akár zsebben is. Ha digitális gyógyszeradagolót használunk, biztosan nem felejtjük el bevenni az aktuális gyógyszereinket.

Szintén nagyon hasznos eszköz az ampullanyitó segéd. Amilyen kis pici eszköz, annál hatékonyabb, hiszen az ampullák tetejének letörését segíti abszolút biztonsággal. Pl. kalcium vagy magnézium ampullája sokaknak van otthon és persze kés is, amivel általában letörik a kupakot... Az ampullanyitó egy nagyszerű segédeszköz.

 

Vásárlóink gyakorlati szempontokat is figyelembe vesznek. Ilyen például a tárolórekeszek mérete. Többen közülük nemcsak napi szintű gyógyszeradagolásra használnak ilyen praktikus megoldásokat, hanem étrendkiegészítőkhöz is. Mivel ezek nagyméretű (többnyire) kapszulák, így fontos a méret: az Anabox és a Torony óriási tárolókapacitással rendelkezik arról nem is beszélve, hogy magyar feliratos – ami szintén elvárás a Vásáróink részéről.

Itt hívjuk fel a figyelmet a piktogramos heti gyógyszeradagolóra. Amikor jó pár hónappal ezelőtt beérkezett hozzánk, nem is nagyon tudtuk, hogy ki fog ilyet venni, hiszen a magyar felirat egyértelmű volt. Már a gyakorlatból és a visszajelzésekből tudjuk, hogy mivel a piktogram egyfajta nemzetközi jelzés, így kifejezetten hasznos a Magyarországon élő, de a nyelvet elég rosszul beszélő embereknek. Praktikus megoldás azoknak is, akik nem tudnak olvasni, vagy (már) nem értik a szöveget.

Mindegy, hogy melyik gyógyszeradagolót választja, nálunk megtalálja a minőségileg a legjobbat.

Bankok és minősítések