Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Az arcüreggyulladás gyógyítása infralámpával

Szabó Zoltán József
Az arcüreggyulladás gyógyítása infralámpával

Az arcüreggyulladás pont olyan mindennapos betegség, mint a nátha, sőt, gyakran a tartós náthának köszönhető a kialakulása. A tünetei igencsak meg tudják keseríteni a mindennapokat, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül kezelni a fennálló problémát. Az infralámpa, az orrcsepp, valamint inhalálás lehet nagyon hasznos ilyenkor.

tovább olvasom...

Az arcüreggyulladás gyógyítása infralámpával - Értéksziget Webáruház

Az arcüreggyulladás pont olyan mindennapos betegség, mint a nátha, sőt, gyakran a tartós náthának köszönhető a kialakulása. Az arcüreggyulladás tünetei igencsak meg tudják keseríteni a mindennapokat, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül kezelni a fennálló problémát. Az arcüreggyulladás kezelésében segítségünkre lehet az infralámpa, az orrcsepp, valamint inhalálni is érdemes.

Mi az arcüreggyulladás, melyek a kiváltó okai, és milyen tünetei vannak?

Az arcüreggyulladást más néven orrmelléküreg-gyulladásnak hívják, ami némileg talán pontosabb megnevezés, hiszen az arcüreg az orrmelléküreg legnagyobb része. Ez az üreges légtartalmú terület (vagyis az arcüreg) egy félhold alakú nyíláson keresztül összeköttetésben áll az orrüreggel. Arcüreggyulladásról akkor beszélünk, amikor e nyílás nyálkahártyája megduzzad, aminek következtében az üregek elzáródnak.

Az arcüreggyulladás kiváltó okai meglehetősen vegyesek, hiszen éppúgy okozhatja felső légúti fertőzés, mint fogászati okok vagy trauma, de az orrsövényferdülés és az orrpolip szintén hajlamosító tényezők lehetnek.

A tünetek szempontjából megkülönböztetjük az akut, vagyis a gyors lefolyású és a krónikus, vagyis a tartós arcüreggyulladás tüneteit. Tartós gyulladásnál jellemzően a tünetek enyhébb formájával szembesülhetünk, vagyis a fokozott orrváladékozás mellé tompa fejfájás társul. Ezzel szemben az akut gyulladás gyakran jár folyamatos orrfolyással, orrdugulással, fájdalommal, köhögéssel és súlyosabb esetben lázzal is.

Milyen szövődményei lehetnek az arcüreggyulladásnak?

Az arcüreggyulladást nem csak azért szükséges kezelni, mert a tünetei rendkívül kellemetlenek, hanem számos esetben szövődményekkel is járhat a hosszú ideig kezeletlenül hagyott gyulladás.

A leggyakoribb esetben az okozza a problémát, hogy a melléküreg elzáródott nyílása miatt a váladék nem tud kiürülni. A felgyülemlett váladék pedig elvékonyítja az arcüreg falát, ami fertőzéshez vezethet.

Kevésbé gyakori, de annál súlyosabb szövődménynek számít, amikor a gyulladás ráhúzódik az arcüreg környezetére, vagyis begyulladhatnak a körülötte lévő erek, csont és akár az agyállomány is.

Arcüreggyulladás kezelése infralámpával, inhalálással és orrcseppel

Az arcüreggyulladás kezelése infralámpa segítségével az egyik legjobb módszer, hiszen a készülék a szövetek vérkeringésének serkentését teszi lehetővé. Használatával felmelegszik a lámpázott terület, és a meleg hatására élénkül a keringés. A fokozott keringésnek hála, több oxigén és tápanyag jut a sugárzott területre, így felgyorsul a gyógyulás folyamata.

Az inhalálástól a légutak felszabadulását várhatjuk, hiszen a meleg víz belégzésével felszakad az orrüreg és az arcüreg nyílásában keletkezett váladék, így az orrjárat könnyebben kitisztul.

Bár sok helyen hallani, hogy az orrcseppekkel csínján kell bánni, ez alól az arcüreggyulladás kivételt képez. Ugyanis itt az a fő feladata, hogy az orrüreg és arcüreg közötti nyílást mielőbb megnyissa, hogy a felgyülemlett váladék távozhasson. Fokozhatjuk az orrcsepp hatását, ha használata után 15 percig infralámpa elé ülünk.

Ha Ön is gyakran küzd a nátha vagy az arcüreggyulladás tüneteivel, és infralámpával szeretné kezelni, vagy kérdései merültek fel a termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségügyi problémák
Bankok és minősítések