Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A vérnyomásmérő hasznos és fontos eszköz lehet mindenkinek

Szabó Zoltán József
A vérnyomásmérő hasznos és fontos eszköz lehet mindenkinek

Ma már mindenféle vérnyomásmérő mindenhol kapható. Vajon jó ez így? Mindegyikre ráírják: validált, pedig kevésbé pontos adatokat ad, a kezelhetősége sok kívánnivalót hagy maga után. Egy valamire való vérnyomásmérő 10 ezer forint alatt nem kapható. Ha Önnek szüksége van vérnyomásmérőre, mindig törekedjen (itt is) a minőségre, ami hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

tovább olvasom...

A vérnyomásmérő hasznos és fontos eszköz lehet mindenkinek

Napjainkban, hazánkban százezrek szenvednek különféle érrendszeri betegségekben, melyek nagy része a vérnyomással összefüggő tüneteket is produkál. Sok olyan ember él, főleg az idősebb korosztály körében, akik számára a napi szinten történő vérnyomás ellenőrzés nem egyszerűen rutin, hanem adott esetben szó szerint életmentő vizsgálat. Egy pontos, jó minőségű vérnyomásmérő adatai sok esetben hasznosak lehetnek úgy a páciens, mint a szakorvos számára, hiszen sok mindenre lehet következtetni a mért értékekből. Célszerű tartani otthon egyet, mert a vérnyomásmérő hasznos és fontos eszköz lehet mindenkinek függetlenül az életkortól.

A hazai gyógyászati segédeszközök piacán meglehetősen széles a választék vérnyomásmérő tekintetében, minden korosztály megtalálhatja a neki leginkább megfelelőt, sőt, még tudás, márka és komfort közül is választhat. Az már eléggé elszomorító, hogy szinte bárhol hozzájuthatunk egy ilyen készülékhez, ami minden minőséget és hazai szervízhátteret nélkülöz.

Milyen vérnyomásmérőt érdemes választani?

Az idős korosztály esetében bizonyos speciális opciók is számításba veendők, ha vérnyomásmérő beszerzése kerül szóba. Fontos, hogy az eszköz könnyen kezelhető és értelmezhető legyen, hisz az idős, sok esetben beteg emberek már nem mindig képesek megfelelően értelmezni az adatokat. A hordozhatóság, a kis súly, a nagyméretű, jól látható kijelző és az egyszerű kezelő felület alapkövetelmény a szépkorú felhasználók esetében. A legtöbb vérnyomásmérő gyorsan és pontosan méri a vérnyomást, és a pulzusszámot, valamint jelzi a szabálytalan szívritmust is. Ha nagyobb létszámú család számára szeretnénk beszerezni ezt az eszközt, gondoljunk arra is, hogy a memóriaegység képes legyen több eredmény szimultán tárolására is.

Nagyon fontos figyelembe venni azt is – főleg egyedülálló idősek esetében –, hogy az elemek, vagy az akkumulátor élettartama mennyi időre szól, hány mérést tesz lehetővé – nyilván ez függ a mérés gyakoriságától is. Jó minőségű és megbízható vérnyomásmérő ma már alig tízezer forinttól kapható, megbízható webshopból néhány kattintással könnyedén megrendelhető.

A vérnyomásmérők csúcsa

A vérnyomásmérők csúcsát ma már az jelenti, ha ún. okosmandzsettával rendelkezik és számítógéppel vagy épp telefonos alkalmazással összeköthető. Az okosmandzsetta vagy 360 fokos mandzsetta egy zseniális találmány, hiszen mindegy, hogy miként, hogyan helyei fel a felkarra, mindig pontos értéket fog adni. A számítógépes összeköttetés pedig a mért eredmények akár orvos általi, távolról történő kiértékelését is lehetővé teszi.

 

Az első vérnyomásmérők

Az első vérnyomásmérő feltalálása, az osztrák élettanász, Samuel Siegfried Karl Ritter von Basch (1837–1905) nevéhez kapcsolódik. Már akkoriban igen nagy gondot jelentett az orvosok számára az, hogy hogyan tudnák könnyen, gyorsan és egyszerűen megállapítani pácienseik vérnyomását. A Basch által megalkotott vérnyomásmérő a szisztolést vérnyomást, az aorta, egy ballon pumpálásának segítségével lett elszorítva, majd a nyomás csökkenésével észlelhetővé vált a vérnyomás. Ezt a vérnyomásmérő szerkezetet fejlesztette tovább Scipione Riva-Rocci (1863–1937), és napjainkban is az ő nevéhez kötjük a napjainkban is ismert, használt és elterjedt mandzsetta típusú vérnyomásmérő szerkezetet. A Riva-Rocci féle műszer okklúziós technikával állapítja meg pontosan, gyorsan és egyszerűen egy adott páciens vérnyomását. Ezzel az okklúziós technikával rendelkeznek a webáruházban megvásárolható vérnyomás mérésére alkalmas eszközök is.

Az itt található eszközök a lehető legjobb minőségű anyagok felhasználásával készülnek, nem pedig bicikli belsőből, mint a legelső okklúziós mandzsettás vérnyomásmérő. Azonban pontossága miatt még ma is az orvosok többsége a hagyományos, mandzsettás eszközt részesítik előnyben. Ha tehát idős hozzátartozónk biztonságérzetét szeretnénk növelni, és magunk is szeretünk tisztában lenni vérnyomásunk értékével, ne habozzunk egy ilyen egyszerű, de hasznos készüléket beszerezni. Egy jó vérnyomásmérő minden házi patika alapfelszerelése kell, hogy legyen szükség esetére vagy mindennapi használatra. Legyen naprakész egészségi állapotával kapcsolatban is, válasszon a hagyományos vagy modern vérnyomásmérők közül, és mi házhoz szállítjuk Önnek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések