Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

​Gumilepedő a praktikus segédeszköz a matrac megóvására

Szabó Zoltán József
​Gumilepedő a praktikus segédeszköz a matrac megóvására

Kimondottan kellemetlen, amikor egy csecsemő, vagy magatehetetlen ágyban fekvő beteg alatt a matrac átázik, hisz nagyon nehéz vagy lehetetlen utólag teljesen megtisztítani az ágybetétet. Ezen a gondon segíthet a textillepedő alá teríthető gumilepedő vagy matracvédő, ami ma már kiváló minőségben, de megfizethető áron érhető el.

tovább olvasom...

Az emberek többnyire gumilepedőnek hívják azt az anyagot, ami ráhelyezve vagy ráhúzva az ágyra, matracra megvédi azt, és a nedvességet (többnyire vizeletet) nem engedi át. Azonban a gumilepedő mint egyfajta gyógyászati termék már kezd eltűnni, hiszen helyette már sokkal jobb, kényelmesebb és praktikusabb megoldások is vannak. Bár még kapható gumilepedő, de ma már vízhatlan matracvédőről és ágyvédőről beszélünk.

A gumilepedőhöz képest az ágyvédő gumifüles lepedő vagy körgumis matracvédő lepedő nagyon nagy kényelmet és higiéniát biztosít. A felület többnyire frotír lepedő puha, alatta egy víztaszító réteg van, ami csak egy irányba engedi a nedvességet így biztosítva pl. a nagyfokú szellőzést is. Ez a réteg nem törik, nem reped, ami miatt az egész gumilepedő sterilizálható és könnyen mosható, fertőtleníthető. Természetes vízzáró réteget képezve megakadályozza a testnedvek átszivárgását a matracba, megakadályozva ezáltal, hogy az tönkremenjen. Használata nem kényelmetlen, a beteg vagy a kisbaba észre sem veszi, hogy a matracon plusz egy réteg van, a mozgásban nem akadályoz. A matracra terítve anyagánál fogva fixen áll, nem csúszik vagy gyűrődik meg az esetleges mozgások miatt. A gumilepedő nagyon praktikus megoldás otthoni betegápolás esetére, de alkalmazható gyermekágyakban is, ahol mindennapos gond lehet a nedvességgel küszködés, ezért nem mindegy, ha a matracot is kétnaponta tisztítani kell, vagy egyszerűen csak lepedőt kell cserélni. Rendkívül hasznos a pelenkáról való leszoktatás időszakában. A gumilepedő bőrbarát anyagból készül, a bőrhöz érve nem irritálja azt, ezért nyugodtan alkalmazható, mint egyedüli lepedő is. Vízlepergető hatású, és nagyon könnyen tisztítható semleges mosószerrel, majd alapos öblítés után könnyedén szárazra törölhető. A gumilepedő közvetlen hő valamint oldószerek hatásának nem ellenálló, ezért ne tegyük ki azoknak. A betegápolásban használt gumilepedő sok használat után szükség esetén sterilizálható is. A kereskedelmi forgalomban többféle méretben és kivitelben is kapható, egyéni ízlés szerint elérhető árakon.

A sokszor egyszerűen csak gumilepedőnek is nevezett ágyvédő vagy matracvédő lepedő nagyfokú biztonságot jelent, amely kiemelten fokozza a komfortérzetet, és ezáltal is gyorsabban hozzájárul(hat) a gyógyuláshoz.

Tartalomhoz tartozó címkék: Otthoni biztonság Szeretteink gondozása
Bankok és minősítések