Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A fürdőszobai biztonságot megfelelő segédeszközök növelik

Szabó Zoltán József
A fürdőszobai biztonságot megfelelő segédeszközök növelik

Sajnos életünk során kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy valamely családtagunk, közeli hozzátartozónk lebetegszik, s gondozásra szorul, így nekünk kell ezt a feladatot elvégezni. A betegápolás nem könnyű feladat, sok biztonságot növelő segédeszközre lehet szükségünk. Bár könnyű feladatnak tűnhet, de a biztonság miatt válhat nehézkessé, és még szakértelmet is igényelhet.

tovább olvasom...

A fürdőszobai biztonságot megfelelő segédeszközök növelik - Értéksziget Webáruház

Mindaddig, míg nem kerülünk abba a helyzetbe, hogy el kelljen látnunk egy beteget akár baleset, akár műtét utáni lábadozása során, nem is tudjuk, hogy milyen ápolási és biztonságot növelő eszközökre van szükség mind a fürdetéshez, a mozgatáshoz, vagy a normális életvitel, szükségletek elintézéséhez. Ha mi magunk kerülünk ilyen helyzetbe, akkor sem egyszerű a dolog. De nézzük csak részletesebben különösen a fürdőszobai biztonságra figyelve.

Miért problémás a fürdőszoba?

A fürdőszoba vagy zuhanyzó biztonsági szempontból az elég veszélyes területek közé tartozik. Ennek az az oka, hogy kisebb a tapadás, ha kifröccsen a víz, nincs megfelelő kapaszkodási felület, csúszhat a kád vagy a zuhanytálca alja. Normális esetben ezek többnyire nem okoznak gondot egy jó mozgású embernek, de azoknak, akiket megműtöttek vagy egyéb mozgásszervi problémáik vannak, magas biztonsági kockázatot jelent. Éppen ezért különösen figyelni kell az alábbi szempontokra a biztonság növelése érdekében.

A fürdőszobáját mindenki maga ismeri, és a lehetőségeit is, valamint a helyzetet, ami meg kell oldani a beteg nehézségeire odafigyelve.

  • Vákuumos kapaszkodó – könnyű felszerelni és levenni, de alacsonyabb biztonságot nyújt a felfúrhatóhoz képest. Vannak helyek, ahová nem tehető fel a fal és csempe egyenetlensége miatt.
  • Felfúrható kapaszkodó – létezik fehérre festett és krómozott 30-100cm közötti nagyságban. Nemcsak egyenes kapható, hanem L alakú, amit a falra fúrva nagyobb kapaszkodási felületet biztosíthatunk.
  • Oldaltámaszos kapaszkodó – ez akkor hasznos, ha nagyobb a fürdőszoba, és szükség van talajon álló megtámasztásra is, mert pl. messze van a másik fal.
  • Fürdőkád belépő – csúszásmentes lábbal készülnek a fürdőkádba való be és kilépést könnyítik meg, sőt még székként is használhatók a kádban. Magasságuk emelhető a kényelem érdekében.
  • Fürdőkád kapaszkodó – Fontos, hogy a kád küldő oldala be legyen építve, fel legyen falazva, mert ezt a kapaszkodót rá kell csavarni szerszám nélkül a kád peremére. Ez a be- és kiszállást teszi biztonságossá, mert 30-37cm kapaszkodó lehetőséget biztosít a kád pereme felett.
  • Csúszásgátló szőnyeg – Kádba és zuhanyzóba egyaránt ajánlott a biztonság fokozása érdekében. Mivel lecsorog róla a víz, így nagyobb tapadási felületet biztosít.
  • Fürdőkád ülés – Ezekből sokféle létezik. A fürdőkád pad egy olyan eszköz, amit keresztbe kell tenni a kád két peremén, és azon ülve lehet tisztálkodni, így nem kell beleülni a kádba. A kifordítható fürdőkád ülés pedig azoknak jó, akik már nem tudnak belépni a kádba, de a lábukat a segítő még át tudja emelni a kád peremén.
  • Zuhanyszékek – többféle létezik belőlük a formán, terhelhetőségen át a biztonsági fokozatig. A szempont itt a terhelhetőség és a hely nagysága, ahová teszik. Egy átlagos zuhanykabinba a kerek vagy háromszögletű szék fér be kényelmesen, a kádba pedig a zsámoly. A legbiztonságosabb ezek közül a kék tetejű székek, mert azokon a kék réteg miatt egy biztonsági réteg is helyet kap.
 

Sok esetben azt sem tudjuk elképzelni, hogy a betegápolás ezen nélkülözhetetlen eszközeit hol, miként tudjuk beszerezni, hisz a beteget nem könnyű otthon hagyni sem. Ez esetben jelent segítséget az Értéksziget webáruház, ahol minden felszerelés, segédeszköz megrendelhető nemcsak a betegápoláshoz, de egészségmegőrzéshez, állapot javításhoz is. Így néhány kattintással megrendelheti a szükséges ápolási és beteggondozási eszközöket, s fontos szempont az is, hogy azokat nem Önnek kell haza cipelnie egy áruházból, hanem házhoz viszik Önnek!

Tartalomhoz tartozó címkék: Beteggondozás a családban
Bankok és minősítések