Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Utazáshoz, visszérre, lábdagadásra keres kompressziós harisnyát? - nálunk jó helyen jár

Szabó Zoltán József
Utazáshoz, visszérre, lábdagadásra keres kompressziós harisnyát? - nálunk jó helyen jár

Ma már egyre többen viselnek gyógyászati célú kompressziós harisnyát. Egyik-másik harisnyán nem is látszik, csak az, hogy gyönyörű, és hatékony viselet a tulajdonosának. Mindegy, hogy férfi vagy nő viseli, mert mindenki az igényeinek, céljának, de legfőképp a problémája kezelésének megfelelő több száz harisnya közül választhat. Legyen Önnek is szép a lába!

tovább olvasom...

A kompressziós harisnya vagy gyógyharisnya egy nagyon speciális gyógyászati eszköz lábdagadásra, visszér-, mélyvénás trombózis kezelésre, műtét előtt vagy után, utazáshoz stb. A sok idős ember által csak gumiharisnyának nevezett kompressziós harisnyának számtalan előnye van, azonban legtöbben a visszérbetegségek kezelésére használják. A fáradt láb érzése az életkor előrehaladtával egyre komolyabb problémákat okozhat, azonban a láb vérkeringésének a javításával ezek a fájdalmak csökkenthetők, vagy adott esetben teljesen meg is szüntethetők.

A kompressziós harisnya azért más a sima női harisnyákhoz képest, mert nyomással rendelkezik, amit a higanymilliméter nagysága határoz meg. Sokan úgy gondolják, hogy a kompressziós eszközök felépítése egyszerű, így könnyedén helyettesíthetők házi készítésű harisnyákkal is. Ez természetesen nem igaz. Ne feledjük, hogy a kompressziós harisnya elkészítése mögött nagyon komoly mérnöki és anatómiai tudás van. Nem mindegy például, hogy a kompresszió mértéke a láb adott részein mekkora. Egy minőségi kompressziós harisnya esetén ezek az értékek megfelelő százalékban oszlanak el, ugyanis a helytelen eloszlás zavart okozhat a vérkeringésben. Sajátos kialakításuk miatt a bokánál erősebb, a combtőnél pedig gyengébb a szorítás vagy tartás (nyomás) nagysága. Ennek oka a megfelelő véráramoltatás. Pl. hosszabb utazáskor, amikor az ember lába nem mozog vagy hosszabb repülőútra készülünk, érdemes kompressziós harisnyát viselni. Ajánljuk még kismamáknak, hosszú távon álló munkát végző embereknek is. Emellett érdemes tudni, hogy a harisnya a műtéti beavatkozások esetén is ideális megoldás lehet a sebek gyógyulásának elősegítésében, valamint a trombózis elkerülésében. Ez a módszer meglehetősen elterjedt és hatékony, így mindenképp érdemes kihasználni!

A kompressziós harisnyák széles választéka érhető el a bokazoknitól egészen a combtőig érő harisnyákig. A harisnya lehet nyitott vagy zárt végű, de minél inkább tart, annál inkább csak nyitott lábfejű kompressziós harisnyákkal találkozunk.

Ne feledkezzünk meg azonban egy másik fontos tényezőről se, ami nem más, mint az esztétika. Nem kérdéses, hogy a kompressziós harisnya viselése közben is cél az esztétikus, jó megjelenés. A minőségi harisnyák kialakításánál természetesen erre is odafigyelnek a gyártók, így napjainkban már nem kell attól tartanunk, hogy a harisnya viselése negatívan hat a megjelenésünkre. Kérdés esetén, keressen minket bizalommal!

 
Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógyharisnya a szép lábakért
Bankok és minősítések