Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Férfi kompressziós harisnya - mutatjuk a különbséget

Szabó Zoltán József -
2020. 07. 03. 06:47:13
Férfi kompressziós harisnya - mutatjuk a különbséget

Sokan úgy tartják: a visszérbetegség kizárólag a nőket érinti, ezért lehet számukra meglepő, ha találkoznak egy-egy olyan esettel, amikor egy férfinél alakulnak ki az egyértelmű jelek. A statisztikák szerint a nők 45%-a, míg a férfiak kb. 20%-a számára jelent ez az élete folyamán gondot, ami igen sok férfit érint. Ők is hordhatnak kompressziós harisnyát, de a különbségekre érdemes figyelmet szentelni.

tovább olvasom...

Férfi kompressziós harisnya - mutatjuk a különbséget - Értéksziget Webáruház

Szerző: Szabó Zoltán József - egészségügyi szakdolgozó (gyógyászati segédeszköz forgalmazó)

Sokan úgy tartják, hogy a visszérbetegség kizárólag a nőket érintő probléma, éppen ezért lehet számukra meglepő, ha találkoznak egy-egy olyan esettel, amikor egy férfinél alakulnak ki az egyértelmű jelek. A statisztikák szerint a nők 45%-a, míg a férfiak kb. 20%-a számára jelent ez az élete folyamán gondot, ami igen sok férfit takar. A visszérbetegséget a férfiak esetében éppúgy kezelni kell, mint a nőknél. Ezt felismerték a gyártók is, és piacra dobták a férfi kompressziós harisnyát.

Mi a visszérbetegség?

A visszérbetegség alatt elsősorban a vénák tágulását és a vénabillentyűk elégtelen működését értjük. Ebben az esetben ugyanis a lábban lévő vér nem áramlik megfelelően vissza a szív felé, pangás jön létre, illetve előfordul az is, hogy a vénában az áramlás iránya megváltozik.

A visszérbetegséget mindenképp kezeltetni szükséges, hiszen a pangó vér gyulla0dásos folyamatokat indít el a szervezetben, ami többek közt nyiroködémához, lábszárfekélyhez és vérrög kialakulásához vezethet.

Hogyan alakul ki egy férfinál a visszérbetegség, és mit tehet ellene?

A közhiedelemmel ellentétben a visszérbetegségekről nem kizárólag a magas sarkú cipők tehetnek, bár az igaz, hogy sokat képesek rontani a helyzeten. Azonban az öröklött hajlam még a nem megfelelő lábbelinél is veszélyesebb, valamint a tartós megterhelés – legyen szó hosszú állásról, ülésről vagy megterhelő sporttevékenységről – szintén okozója a visszerek kialakulásának.

A visszerek megelőzésében kiemelkedően fontos a sport szerepe, de nem a megerőltetéssel járó mozgásformáké, hanem a kisebb fizikai terheléssel járóké, mint például az úszás, a kerékpározás és a séta. A mozgás ugyanis javítja a vérkeringést, edzi az izmokat, valamint szerepet játszik az erek rugalmasságában és a sejtek oxigénellátásának növelésében.

Továbbá a visszerek kialakulásának megelőzésében és a már kialakult probléma kezelésében egyaránt hatékony segítséget nyújthat az urak számára is a férfi kompressziós harisnya.

Miben különbözik és miben hasonlít a férfi kompressziós harisnya és a női?

Attól függően, hogy szépészeti vagy orvosi kompressziós harisnyáról van szó, többnyire egyetlen lényegi különbség van a férfi kompressziós harisnya és a női változat között, mégpedig az, hogy a II. osztályú (orvosi) harisnyanadrágoknál férfiaknak szánt darab funkcionális nyílással, vagyis sliccel van ellátva. Az I. osztályba, azaz a megelőző harisnyáknál pedig az anyaghasználatban: a férfiharisnyák zokni anyagúan, nem látszanak át vagy unisex termékek.

Férfiaknak nagyon nehéz fekete színűt és nyitott végű harisnyát találni. Éppen ezért azt javasoljuk, hogy próbáljon megbékélni a drapp szín gondolatával, az is teljesen megfelelő lehet. Férfiak harisnyanadrágot alapvetően nem viselnek. Azonban mivel szőrös a lábuk, ezért megtörténhet, hogy lecsúszik a combfix. Ilyen esetre – mint ahogy a nőknél is – golyós harisnyarögzítő használható, ami ragasztó alapú, és a helyen tartja a harisnyát, vízzel természetesen lemosható.

Ezen kívül lényegében egyeznek a harisnyák tulajdonságai, hiszen például egy jobb minőségű darabtól ugyanúgy elvárhatják a férfiak a jó légáteresztő képességet, az antibakteriális hatást, a kellemes, lágy tapintású anyagot, a jó nedvességelvezető képességet és a kellemes hőhatást egyaránt.

 

Hogyan válasszon egy férfi kompressziós harisnyát?

Kompressziós harisnya választásánál a férfiaknak ugyanazokat a szempontokat kell figyelembe venniük, mint a nőknek. Vagyis:

A kompressziót az orvos határozza meg! Megelőzéshez jellemzően elég egy kisebb kompressziójú harisnya 70 vagy 140 denes, azonban minél előrehaladottabb a betegség, vélhetően annál nagyobb nyomáserősségű darabot szükséges viselni. Ennek meghatározása pedig az orvos feladata.

A választás méretfelvétel alapján történjen! Vagyis a megfelelő méretű kompressziós harisnya kiválasztásához az orvosnak vagy a szakképzett eladónak le kell vennie a méreteket, és ez alapján kiválasztani a mérettáblázatból a tökéletes méretű darabot.

Amennyiben Ön férfi kompressziós harisnyát szeretne vásárolni, de segítségre van szüksége, vagy a termékeink felől érdeklődne, keressen minket elérhetőségeinken

Bankok és minősítések