Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kompressziós zokni férfiaknak - 3 tipp a választáshoz

Szabó Zoltán József -
2020. 04. 22. 00:49:07
Kompressziós zokni férfiaknak - 3 tipp a választáshoz

Általánosságban véve azt mondhatjuk, hogy többnyire a nők figyelnek oda jobban az egészségükre, de a férfiakra is egyre inkább jellemző ez a fajta öngondoskodás. Hogy ezt a helyzetet megkönnyítsék, a cégek különféle, kifejezetten férfiaknak szánt gyógyászati segédeszközzel rukkolnak elő, ilyen többek között a férfiak részére kifejlesztett kompressziós zokni is.

tovább olvasom...

Kompressziós zokni férfiaknak - 3 tipp a választáshoz - Értéksziget Webáruház

Manapság egyre többen felismerik a kompressziós termékek előnyeit, és nem csak azok, akik visszerekkel vagy mélyvénás trombózissal küzdenek. Bár általánosságban véve azt mondhatjuk, hogy többnyire a nők figyelnek oda jobban az egészségükre, de a férfiakra is egyre inkább jellemző ez a fajta öngondoskodás. Hogy ezt a helyzetet megkönnyítsék, a cégek különféle, kifejezetten férfiaknak szánt gyógyászati segédeszközzel rukkolnak elő, ilyen többek között a férfiak részére kifejlesztett kompressziós zokni is.

Miért van szüksége a férfiaknak kompressziós zoknira?

Azzal a többség tisztában van, hogy a kompressziós harisnya viselése milyen előnyökkel jár, azonban a zokni már kissé homályosabb terület.

A kompressziós harisnyákról tudjuk, hogy azok fő funkciója a kompressziós nyomás által a vénákban az emelkedett nyomás csökkentése, és a vénákat összenyomva a véráramlás serkentése. Így előzhetőek meg vagy éppen kezelhetőek többek közt a visszerek és a mélyvénás trombózis okozta problémák.

A kompressziós zokniktól hasonlóan jó hatást várhatunk el, bár ezeknek inkább a megelőzés és a pozitív élettani hatások növelése a céljuk. Nem véletlen, hogy 10-280den között készülnek, és kifejezetten boka- vagy térdzokni hosszúságúak.

A kompressziós zoknik leginkább a sportolók körében igen népszerűek, hiszen ezek anyaga rendkívül jól bírja a terhelést, nem gyűrődik, emellett pedig folyamatos és egyenletes nyomást gyakorol a lábra. Ennek a nyomásnak köszönhetően az erek összehúzódnak, ezzel pedig nő az izmok vérellátása és a mozgás is stabilabbá válik. Azonban fontos megjegyezni, hogy a kompressziós sportzokni és sportszár nem azonos a kompressziós zoknival, mert a lábra kifejtett nyomás nem egyforma: a két termék között különböző. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a dolgot, azt mondhatjuk: a férfiak zokni szerű, anyagú harisnyát hordanak, aminek a tapintása, kinézete zoknira hasonlít. A nők kompressziós harisnyát, míg a sportolók kompressziós sportzoknit viselnek.

Milyen helyzetekben ajánlott a kompressziós zokni viselése?

Mint az a fentiekből kiderül, sportoláshoz kifejezetten ajánlott kompressziós zoknit húzni, de messze nem ez az egyetlen eset, amikor szükségessé válhat.

Ha olyan munkát végzünk, ami sok állással jár, illetve jó esély van a lábak túlerőltetésére, mint például a postásoknál vagy a felszolgálóknál, akkor is célszerű a lábunkra húzni a gyógyzoknit.

Továbbá hétköznapi viselése szintén javasolt lehet, hiszen a nyári nagy melegben szokásos lábfejdagadást enyhíthetjük a használatával, télen pedig melegen tarthatjuk vele a láb izmait.

Fontos szempont, hogy hosszabb utazásokhoz is ajánlott a nemcsak fekete színű, hanem akár mintás, egyéb sötét színű kompressziós zokni viselése is.

Mi alapján válasszunk kompressziós zoknit?

A piacon többféle kompressziós zokni elérhető a férfiak számra, ezzel kicsit meg is nehezítve a döntést. Vannak azonban olyan szempontok, melyeket figyelembe véve elégedettek lehetünk a választásunkkal.

Az egyik legfontosabb szempont vásárlásnál a megfelelő méret. Ugyanis, ha túl nagyot választunk, akkor nem részesülhetünk azokból a pozitív hatásokból, melyek miatt beszereztük a kiválasztott darabot. Ellenkező esetben pedig, ha túl kicsit választunk, akkor az egyrészt nem lesz kényelmes a szorítás miatt, másrészt a túlságosan szoros kompressziós termékek viselése nem is egészséges.

A második szempont, amit figyelembe kell venni a zokni kiválasztásánál, az a zokni anyaga. Fontos, hogy erős, jó minőségű anyagból készüljön, valamint légáteresztő legyen. Ha nagyobb igénybevételnek tervezzük kitenni a kompressziós zoknit, akkor olyan mellett tegyük le a voksunkat, ami elvezeti a nedvességet, és a lábszagot is semlegesíti (vagy legalább csökkenti).

A harmadik tanácsunk, hogy ne féljünk segítséget kérni a megfelelő kompressziós zokni kiválasztásában, hiszen egy képzett eladó jó eséllyel segíteni tud abban, hogy megtalálhassuk az egyéni igényeinknek leginkább megfelelő darabot.

Ha Ön is segítséget szeretne kérni a választásban, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógyharisnya a szép lábakért
Bankok és minősítések