Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kompressziós harisnya mérettáblázat alapján - így válasszon!

Szabó Zoltán József -
2020. 02. 06. 09:21:48
Kompressziós harisnya mérettáblázat alapján - így válasszon!

Ahhoz, hogy a kompressziós harisnya megfelelő segítséget nyújtson a felmerült problémánk megoldásában, az egyedi méreteink figyelembevételével kell kiválasztanunk a számunkra ideális darabot. Ezért a tökéletes méretű kompressziós harisnyát leginkább szakember és a harisnya mérettáblázata segítségével lehet meghatározni. Az alábbiakra figyeljen oda a választáskor!

tovább olvasom...

Kompressziós harisnya mérettáblázat alapján - így válasszon! - Értéksziget Webáruház

A visszeres lábak hatékony ellenszereként tartjuk számon a kompressziós harisnyákat. Mivel ez az eszköz nem egyezik meg az általános harisnyákkal, így nem is tudható le a beszerzése néhány röpke pillanat alatt. Ahhoz, hogy megfelelő segítséget nyújtson a felmerült problémánkban, az egyedi méreteink figyelembevételével kell kiválasztanunk a számunkra ideális darabot. Ezért a tökéletes méretű kompressziós harisnyát leginkább szakember és a harisnya mérettáblázata segítségével lehet meghatározni.

Mi a kompressziós harisnya és miben segít?

A kompressziós harisnya, vagy a régi hétköznapibb nevén gumiharisnya lényegében egy gyógyászati segédeszköz, mely főként a vér áramlását segíti. A harisnya viselésével ugyanis összenyomódnak a kitágult erek, ezzel csökken a vérpangás kialakulása a visszerekben, és ez segíti a vér visszaáramlását a szív felé.

Hatása miatt nem csupán akkor ajánlott a kompressziós harisnya viselése, ha már kialakult visszérpanaszaink vannak vagy ödémás a lábunk, utazunk vagy épp műtétre készülünk, hanem annak megelőzésére is kiválóan alkalmazható. Használata javasolt még tartós ülő- vagy állómunka esetén, illetve terhesség alatt is jó szolgálatot tehet.

Milyen erősségű kompressziós harisnyát érdemes viselni?

Alapvetően két nagy alaptípusa van ezeknek a harisnyáknak, az egyik az orvosi gyógyharisnya, a másik a szépészeti kompressziós harisnya. Az utóbbi gyengébb tartóerővel, vagy ahogy általában fogalmazzák, szorítóerővel rendelkezik, és főleg megelőzésre ajánlják. Ezzel szemben az orvosi gyógyharisnyánál már figyelembe kell venni az egyedi méretek mellett a betegség állapotát, ezeket az orvos utasítása szerint kell elkészíttetni és viselni.

Kompressziós osztályok szerint négy csoportot különböztetünk meg egymástól:

Az első csoport a gyenge (12-22 Hgmm) kompressziójú harisnyák csoportja. Ezeket főként megelőzésre ajánlják, illetve terhesség esetén is többnyire megfelelő az ilyen típusú harisnya viselése, hacsak az orvosunk nem javasol erősebbet. Receptre nem írhatók fel, használatuk egészségügyi kockázattal nem jár.

A 2-4. csoportba a mérsékelt (23-32 Hgmm) kompressziójú harisnyák tartoznak. Ezek már erősebb tünetek, kialakult súlyos visszerek kezelésére, trombózisos lábra javallott. Az ilyen típusú kompressziós harisnya kiválasztása előtt szakorvos segítségét kérni. Receptre felírják.

Kompressziós harisnya kiválasztása mérettáblázat alapján

Megelőzésre a gyenge kompressziójú harisnya kiválasztásában nem szükséges szakorvos véleményét kikérni, azonban egy képzett, kompressziós harisnya forgalmazásában jártas eladó kétségtelenül a segítségünkre lehet. Az orvos is csak annyit szokott mondani a betegnek, aki műtétre készül vagy visszeres a lába, hogy vegyen kompressziós harisnyát, de ennél több információt nem kap. A beteg pedig tanácstalan, mert talán életében most hallott először ilyen termékről. Ha Ön is így van ezzel, kompressziós választó kisokosunk segítségével itt tájékozódhat.

Fontos tudni, hogy a boltokban, webshopokban standard méretezésű harisnya vásárolható leginkább, amely standard méretekkel rendelkező embereknek felel meg. A gyógyászatban is, mint annyi más szakterületen, az általános, standard méret a legfeljebb 180cm és 100kg. Az emberek 95%-a belefér ebbe a kategóriába. Aki ennél több, mindenképp figyelnie kell a megadott méretet. Harisnyáknál különösen igaz ez. Ha a gyártó által megadott méretbe nem férünk bele, a kompressziós harisnya biztosan nem lesz megfelelő – ezt számos Vásárlónk is visszaigazolta már.

A tökéletes méret meghatározásában a kompressziós harisnya mérettáblázata van a segítségünkre. Ez kétféle lehet: a már jól megszokott magasság és súly alapján való méretezés mint minden sima női harisnyánál vagy kőrméretek alapján. A megfelelő pontokon, azaz a boka, térd alatti és combtő kőrméret értékek alapján tudjuk kiválasztani a számunkra ideális méretet. Ha legalább 2 érték nem esik bele a méretbe, a harisnya minden bizonnyal nem lesz megfelelő. Ha 175cm-nél magasabbak vagy 155cm-él alacsonyabbak vagyunk, akkor erre is figyelni kell. Ilyen körültekintésre azért van szükség, hogy a harisnya a kritikus pontokon a megfelelő tartást gyakorolhassa a lábra. Az optimális méret a kellő erősséggel szorít, hiába érezzük először nagyon szorosnak. Ha nem a megfelelő méretű harisnyát használja, akkor az kicsi esetén bevág, bő esetén pedig hosszabb lesz és nem tart megfelelően. Akkor is kiemelten figyeljen a mérettáblázatra, ha Ön 160cmnél alacsonyabb.

Soha ne válasszon megszokás szerint, mindig nézze meg a mérettáblázatot. Ha a megadott paramétereknek az Ön méretei nem felelnek meg, vélhetően nem lesz jó a kompressziós harisnya, és a pénzét csak kidobja az ablakon. Ha felpróbálja, higiéniai ok miatt nem cseréltetheti ki és nem állhat el a vásárlástól sem.

Kompressziós harisnya 100kg vagy 175cm feletti embereknek

Nagyon nagy bizonyossággal előre megmondható, hogy szépészeti célú, azaz I. kompressziós osztályú (12-22 Hgmm) harisnya 100 kg súly feletti embereknek nem lesz jó épp a fentebb már bemutatott okok miatt. Azért érdemes ránézni a mérettáblázatra, hátha, mégis stb., de… Mit lehet tenni ilyen esetben? Két megoldás van: fáslizza a lábát, ami nagyon körülményes, időigényes és kevésbé tartós. Vagy egyéni méretezésű kompressziós harisnyát gyártat magának, ami legalább 140denes, 18-22 Hgmm erősségű lesz. Ha Önnek az orvos írja fel receptre, a boltban úgyis leveszik a méretet, és az alapján fognak kompressziós harisnyát ajánlani.

Ahhoz, hogy a kompressziós harisnya valóban a hasznunkra legyen, fontos, hogy mindig az egyedi méreteink alapján válasszuk ki a megfelelő méretűt. Mint ahogy egy 41-es cipő nem lesz jó egy 39-es lábra, itt is igaz ez a logika. Ha Önnek gondja van a választással, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Bankok és minősítések