Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Lecsúszik a kompressziós harisnya? - ezt teheti ellene

Szabó Zoltán József -
2020. 04. 07. 09:00:49
Lecsúszik a kompressziós harisnya? - ezt teheti ellene

A kompressziós harisnyák hatékony fegyverei a visszeres lábaknak, ha a helyükön maradnak. Sajnos a kompressziós harisnya éppen úgy képes lecsúszni, mint bármelyik másik harisnyanadrág vagy combfix. Mivel gyógyászati hatást várunk el tőle, amihez tényleg arra van szükség, hogy a megfelelő helyeken tartson, ha lecsúszik, akkor ez a hatás nem érvényesül. De mit tehetünk ellene? 

tovább olvasom...

Lecsúszik a kompressziós harisnya? - ezt teheti ellene - Értéksziget Webáruház

Szerző: Szabó Zoltán József - egészségügyi szakdolgozó (gyógyászati segédeszköz forgalmazó)

A kompressziós harisnyák hatékony fegyverei a visszeres lábaknak, persze csak akkor, ha a helyükön maradnak. Ugyanis a kompressziós harisnya éppen úgy képes lecsúszni, mint bármelyik másik harisnyanadrág vagy combfix. Azonban itt nemcsak a kényelem és az esztétika miatt fontos, hogy a helyén maradjon, hiszen ez esetben gyógyászati hatást várunk el tőle, amihez tényleg arra van szükség, hogy a megfelelő helyeken tartson. Ha viszont lecsúszik a kompressziós harisnya, akkor ez a hatás nem érvényesül.

Mi a kompressziós harisnya, és miért van rá szükség?

A kompressziós harisnya hatását tekintve egy olyan gyógyászati segédeszköz, mely a vér megfelelő áramlását segíti elő. A harisnya viselésével a végtagokban a kitágult erek összenyomódnak, ezáltal csökken a vérpangás, és a vér visszaáramlik a szív felé.

Jótékony hatásának köszönhetően a kialakult visszérpanaszok mellett akkor is segítségünkre lehet, ha megelőzni kívánjuk az ilyen jellegű panaszokat. Tartós ülő- vagy állómunka, valamint terhesség alatt szintén javasolt a viselése.

Akkor is lecsúszik a kompressziós harisnya, ha megfelelő méretet választunk?

Bármilyen méretet választunk, akkor is megvan az esély arra, hogy a kompressziós harisnya lecsúszik. Ennek jellemzően három oka lehet:

  1. Igen, az első ok nyilvánvalóan a rossz méret. Bár nem minden esetben ez okozza a problémát, de hiba lenne elsiklani e lehetőség felett. Mivel azonban a kompressziós harisnyát mérettáblázat alapján választjuk ki, nem érthetjük, hogy mi okozza a gondot. Nos, a probléma oda vezethető vissza, hogy a méretvételt a lábról reggel kell elvégezni, ugyanis a nap folyamán a lábak folyamatosan duzzadnak, vagyis a nap közben levett méretek emiatt hibásnak tekinthetőek.
  2. A második ok, a kompressziós harisnya kopásában keresendő. Alapvetően az a javaslat, hogy reggel, lehetőleg ébredés után már fel kell húzni a harisnyát, mivel ilyenkor még nem duzzadtak a lábak, ezáltal pedig könnyebb a harisnya felvétele. Viszont minél későbbre halasztjuk a műveletet, annál nehezebben fog feljönni, és ilyenkor nem ritka, hogy a beteg tépi és ráncigálja, ami kinyúláshoz vezet.
  3. A kompressziós harisnya lecsúszásának harmadik oka a láb izzadása. Bár a kompressziós harisnyák nagy részében található szilikon betét, ami éppen a lecsúszást hivatott gátolni, de a nedvesség miatt elvész a szilikon rögzítési képessége. Ebben az esetben javasolt alkohollal benedvesített vattával áttörölni a szilikont, ami így visszanyeri a rögzítési tulajdonságait.

Amennyiben nincs szilikon a harisnyában, vagy van, de nem bízunk a megfelelő rögzítésében, akkor sem kell kétségbe esni, hiszen kapható kompressziós harisnya rögzítő ragasztó. Ennek használata igen egyszerű, felvétel után csak vissza kell hajtani a harisnya peremét, vékonyan és egyenletesen bekenni az alatta lévő bőrt a rögzítő anyaggal, majd visszahajtani és rányomni a harisnya peremét a ragasztóval bekent területre. Ennek használatával biztosak lehetünk benne, hogy a harisnya egész nap a helyén marad. A ragasztóanyag vízben oldódik, tehát könnyű lemosni, ráadásul bőrbarát és antiallergén.

 

És íme még két tipp, hogy miért is csúszik le a kompressziós harisnya.

  1. A lábunk nem egyforma, anatómiailag minden nőnek és férfinak más és más a láb formája. Ha Önnek kúp formájú, azaz a térde felé eléggé hegyes a combja, nagy eséllyel le fog csúszni a harisnya, mert ezen az elkeskenyedő részen már nincs megfelelő tartása a lábnak.
  2. A lábszőrzet szintén gondot jelent. Bár elég sok nő szőrteleníti a lábát, de nem mindenki és nem rendszeresen. A szőrzeten ugyanis elcsúszik a szilikoncsík, így pl. a combfix nem tud megfelelően tartani, és lecsúszik a kompressziós harisnya. A férfiaknál ennek óriási az esélye, hiszen ők alapból nem borotválják a lábukat.

Ha Ön vagy hozzátartozója küzd azzal a problémával, hogy a kompressziós harisnya állandóan lecsúszik, érdemes átgondolni a fent említett szempontokat, hogy mi okozhatja a csúszást.

Amennyiben további kérdései merülnének fel, esetleg a teremékeinkkel kapcsolatban érdeklődne, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Bankok és minősítések