Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Tévhitek a kompressziós harisnyáról

Szabó Zoltán József
Tévhitek a kompressziós harisnyáról

A kompressziós harisnyáról számtalan tévhit kering, amit sajnos készpénznek vesznek azok, akik először készülnek a viselésére. Persze nagyon jó dolog, ha valaki tájékozódik, de az egészségünkkel és annak megőrzésével kapcsolatos információkat nem ajánlott a szomszédtól vagy a barátoktól beszerezni, hacsak nem szakember valamelyikük. Íme négy tévhit, amit ne vegyen figyelembe.

tovább olvasom...

Tévhitek a kompressziós harisnyáról - Értéksziget Webáruház

A kompressziós harisnyáról számtalan tévhit kering, amit sajnos készpénznek vesznek azok, akik először készülnek a viselésére. Persze nagyon jó dolog, ha valaki tájékozódik, de az egészségünkkel és annak megőrzésével kapcsolatos információkat nem ajánlott a szomszédtól vagy a barátoktól beszerezni, hacsak nem orvos valamelyikük.

Ebben a cikkünkben összeszedtük a négy leggyakoribb tévhitet, ami a kompressziós harisnyák körül kering.

A legrosszabb tévhit, ami a kompressziós harisnyát övezi: a kölcsön harisnya megfelelő

A kompressziós harisnyát övező tévhitek többnyire ártalmatlanok, kivéve azt az egyet, miszerint nincs szükség személyre szabott kompressziós harisnya vásárlására, mert megfelelő lehet a szomszéd, a barát vagy a testvér már nem hordott harisnyája.

Az igazság az, hogy a kompressziós harisnyának mindig személyre szabottnak kell lennie, ami nem csak azt jelenti, hogy az egyedi méretekre kell idomulnia, hanem az erek állapotának megfelelő kompressziós nyomás szintén egy fontos szempont.

Mindkét tényező kulcsfontosságú, hiszen ha túl nagy harisnyát sikerül vásárolni, akkor a kompresszió nem fejti ki hatását, míg ha túlságosan kicsit, akkor tovább ronthatja az állapotot.

Továbbá a nyomás meghatározása szakorvos feladata, aki a betegség előrehaladott állapota alapján képes eldönteni, hogy elegendő-e egy kisebb kompressziós nyomással bíró harisnya, vagy szükség van erősebb nyomással rendelkezőre.

A kompressziós harisnyák csúnyák

Leginkább a hölgyek számára fontos, hogy a viselendő kompressziós harisnyáról ne kiabáljon már messziről, hogy az egy gyógyászati segédeszköz, hanem kinézetre olyan darab legyen, ami megfelel az éppen aktuális divatnak.

Ezt az igény felismerték a gyártók, ennek köszönhetően kialakítottak egy olyan színskálát, amely a leglelkesebb divatkövetők számára is kifogástalan. Többek között lehet választani fekete, fehér, homok, bronz, púder, smaragd, magenta vagy rubin színű harisnyát is.

A kompressziós harisnya állandóan lecsúszik

A kompressziós harisnyáknál mindig az a legnagyobb félelem, hogy lecsúszik, ezáltal kényelmetlen lesz, és állandóan igazgatni kell. Ennek a tévhitnek van némi valóságalapja, hiszen bizonyos okokból a kompressziós harisnya is le tud csúszni, ami nem csak a kényelem szempontjából hátrányos, hanem a lecsúszott harisnya nem fejti ki az elvárt gyógyászati hatást sem.

Alapvetően a harisnya lecsúszásának három leggyakoribb okát szokták kiemelni, vagyis ezek kiküszöbölésével elkerülhető a lecsúszás. Az egyik ok, hogy nem megfelelő a méret, ezt szorosan követi a kompressziós harisnya túlzott kopása, valamint a láb izzadása szintén okozhatja a harisnya lecsúszását.

A kompressziós harisnya elviselhetetlenül meleg

Szintén gyakori tévhit a kompressziós harisnyák körül, hogy nagyon melegek. Ez télen nem tűnik problémának, de a harisnyát sok esetben nyáron is viselni kell. Szerencsére a modern, jó minőségű kompressziós harisnyákat úgy készítik, hogy komfortos legyen a viselésük.

Ezt egyrészt a harisnya szövésével, másrészt a harisnyához felhasznált anyagok minőségével lehet kiküszöbölni. Vagyis egy modern kompressziós harisnya viselése nem csupán jó érzés a bőrnek, hanem kellemes hőhatású, jó a nedvességelvezető képessége, légáteresztő és antibakteriális hatású.

Ha Önnek is kompressziós harisnyára van szüksége, és egy igazán minőségi terméket szeretne beszerezni, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Tény vagy tévhit
Bankok és minősítések