Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kiknek valók a kompressziós termékek?

Szabó Zoltán József -
2019. 12. 30. 00:00:00
Kiknek valók a kompressziós termékek?

Gyakran hallhatjuk, hogy ha valakinek visszeres a lába, rögtön elkezdik ajánlgatni a kompressziós harisnya hordását. De előbb még kipróbáltatnak vele jó néhány visszérkrémet, beavatják néhány házi praktikába, és... várják az eredményeket. A kompressziós harisnya vagy az egyéb ilyen jellegű ruhadarabok kiegészítőként tudnak igazán jól működni, és ezért hatásosak.

tovább olvasom...

Kiknek valók a kompressziós termékek? - Értéksziget Webáruház

Gyakran hallhatjuk, hogy ha valakinek visszeres a lába, rögtön elkezdik ajánlgatni a kompressziós harisnya hordását. De mi az a kompressziós harisnya, miért jó a visszerekre és egyáltalán hogyan és miben segít a viselése? Szerencsére a harisnyák mellett egyre több kompressziós ruharab is megjelenik a piacon. A kompressziós termékeknek nem kizárólag a gyógyászatban vesszük nagy hasznát, hanem a sportolók is profitálhatnak használatának számos pozitív hatásából.

A kompressziós harisnya

Tény, hogy a kompressziós termékek közül a kompressziós harisnya a legismertebb darab, és a közvélekedés szerint leginkább a visszérpanaszokra nyújt megoldást. Azonban ez a termék egy jóval veszélyesebb állapot, a mélyvénás trombózis megelőzésében lehet segítségünkre, vagy a trombózist követően a krónikus vénás keringési elégtelenség esetén vehetjük hasznát.

Bár a harisnya viselése önmagában nem túl eredményes, de megfelelő gyógyszeres kezelés mellett remek kiegészítő segédeszköz. Mivel a kompressziós harisnya egy gyógyászati segédeszköz, a kiválasztásában mindig szakember segítségét kell kérni. A szakorvos tudja ugyanis eldönteni a megfelelő vizsgálatok után, hogy milyen fajtát, milyen erősségűt, milyen magasságig és milyen hosszú ideig ajánlott hordani.

A fentiek fényében talán feleslegesnek tűnik, de mindenképp meg kell említenünk, hogy csak olyan kompressziós harisnyát viseljünk, melyet nekünk írt fel az orvos, ajánlott a szakbolt, vagyis rokontól, ismerőstől ne kérjük kölcsön az övét.

A harisnya viselése kétféle módon tesz jót a szervezetünkkel. Egyrészt a lábszár duzzanatát csökkenti, másrészt összenyomja a felületes vénákat, ezáltal a mélyvénák területén megnő a véráramlás, így a vénafalra irányuló terhelés mértéke csökken, valamint a vénás billentyűk is kevésbé károsodnak.

Kompressziós termékek a sportban

Ha figyelünk, észrevehetjük, hogy a kompressziós harisnyák és zoknik mellett ma már számos helyen lehet kapni kompressziós felsőket és nadrágokat is. Ezek a kompressziós termékek egyre népszerűbbek a sportolók körében, hiszen javítja a teljesítményt és gyorsabb regenerálódást tesz lehetővé.

Működésük alapelve, hogy egyenletes nyomás alatt tartja az izmokat, és ez a préselés folyamatos masszázsban is részesíti az adott testrészt. Több sportoló nyilatkozta már, hogy az edzés alatt viselt kompressziós ruhadaraboknak hála, enyhébb izomlázuk volt az edzés után. Ez a masszázs persze nem csak edzés alatt tudja kifejteni jótékony hatását, hanem a regenerációs folyamatok felgyorsításában is igen hatékony.

A kompressziós ruhadarabok jótékony hatásai

Ezek a testhez simuló kompressziós termékek többek között segítik a vérkeringést, ezáltal megelőzik az ödémát, növelik az oxigénellátást, használatukkal a sportsérüléseknél jelentkező izomsérülések is megelőzhetőek. Edzés közben melegen tartja az izmokat, így elkerülhető az izomláz és a különböző izomsérülések. 

A legtöbb kompressziós nadrág és felső nem úgy néz ki, mint egy hagyományos gyógyászati segédeszköz, a gyártók arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy az izomfáradtság csökkentése mellett esztétikailag is megfeleljen a kor kívánalmainak. Emellett számos ruhadarab praktikus zsebekkel is el van látva, így azok igényeit is kielégíti, akik többfunkciós sportruházatként tekintenek ezekre a hasznos eszközökre.

Ha Ön is kompressziós termékek vásárlása mellett dönt, és segítségre van szüksége a megfelelő darabok kiválasztásában, keressen minket elérhetőségeinken!

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógyharisnya a szép lábakért
Bankok és minősítések