Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

​Remek segítség a gyógyharisnya

Szabó Zoltán József
​Remek segítség a gyógyharisnya

Talán nem is gondolnánk sokan, hogy az egyszerű harisnya lehet gyógyhatású is. Pedig így van. Vannak olyan harisnyák, melyek képesek megelőzni, illetve kezelni az érrendszeri problémákat. Ezek a gyógyharisnyák vagy kompressziós harisnyák. Egy valódi, jó minőségű és nagyon esztétikus  gyógyharisnya képes serkenteni a lábban a vérkeringést és megtámasztani az érrendszert.

tovább olvasom...

A gyógyharisnya vagy másképp nevezve kompressziós harisnya ma már nemcsak az idős nénik és bácsik gyógyászati terméke, hanem sajnos a fiataloké is. A nagyon sok ülő vagy álló munka visszeressé teszi a lábat, ami nem túl szép látvány. És furcs módon, nemcsak a nőknél jelentkezik a visszér, hanem a férfiaknál, fiatal embereknél is, akik néha még combfixet is kénytelenek viselni. De mi is az a kompressziós harisnya?

A gyógyharisnya szorító hatást fejt ki, így a lábban egyenletessé válik a vérkeringés, mivel a véráram sebessége a problémás, kitágult ereknél sem lesz sem gyorsabb, sem lassabb, mivel a gyógyharisnya gyakorlatilag megtámasztja ezeket a problémás ereket. A gyakorlatban már egy 20 denes, laycras harisnyanadrág is rendelkezik csekély mértékű vérkeringés serkentő hatással, bár a hatása még a kifejezetten szépészeti 40 denes kompressziós gyógyharisnyának is kevéssé érezhető. Igen ajánlatos, ha Ön is előszeretettel hordja az ilyen harisnyát, de nem csak télen, hanem ősszel és tavasszal, sőt még nyáron is, ha a kedve úgy tartja még akár térdnadrággal is viselheti. Ugyanis remek alternatíva bárki részére, úgy is, mint öltözködési forma, beleértve az egészségügyi hatásait is. Maximális komfortérzést biztosít és megfelelően ápolja lábait az egész napos igénybevételektől. Rengeteg világmárka gyárt már férfiaknak is vékony nylon harisnyanadrágot legvékonyabbtól az egész vastagokig, ami úgy néz ki, mint a lányoké, nőké.

A kompressziós gyógyharisnya kiváló segítség a visszérbetegség kezelésében, amihez a 70 denes, többnyire 15-18 Hgmm kompressziójú (nyomású) harisnyát ajánljuk a térdharisnyától a combfixen át a gyógyharisnyanadrágig. Érdekesség, hogy egyes újabb kutatások szerint a gyógyharisnya még az alvási apnoe enyhítésében is szerepet játszhat. Alvási apnoenak nevezzük az éjszakai, alvás közben fellépő légzéskimaradást, melyet a légúti izmok összeesése okoz. Ennek következtében minimum 10 másodperces légzéskimaradás lép fel. Ez a betegség akár súlyos következményeket is okozhat, így mindenképpen figyelnünk kell rá, és ma már erre szakosodott alvás ambulanciákon foglalkoznak a betegség vizsgálatával. Állítólag ilyen esetben is hatásos lehet egy kompressziós gyógyharisnya viselése - bár mi a használatát éjjelre nem ajánljuk, hiszen egyrészt a lábaknak szellőzni kell, másrészt nem éri őket terhelés és így a vérkeringés egyenletes. Ha az orvos mégis ajánlja, akkor használni kell a gyógyharisnyát éjjel is.

 

Ne szégyellje viselni a mindennapokban sem, akár utcán vagy sport közben, hiszen komoly életminőségi változást vihet végbe az Ön életében is. Ráadásul a gyógyharisnya kifejezés nem valami ódivatú ruhaneműt takar, hanem modern, csinos kivitelben, combfix, harisnyanadrág vagy térd és bokafix változatban is kapható. Ezen felül hosszabb utazásokhoz pl. repülőn, autóban kimondottan ajánlott a 70 denes kompressziós térharisnya vagy combfix a folyamatos ülés, mozgáshiány következtében fellépő vérkeringési gondok kiküszöbölésére.

Tartalomhoz tartozó címkék: Gyógyharisnya a szép lábakért
Bankok és minősítések