Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Inhalátor a légúti betegségek kezelésére

Szabó Zoltán József -
2016. 03. 28. 00:00:00
Inhalátor a légúti betegségek kezelésére

A légúti betegségben szenvedő gyerekek és felnőttek fontos gyógyászati kelléke az inhalátor. Az inhaláció a köhögés sokféle típusában segíthet. Amiért nagyon sokan választják, az a gyorsaság és hatékonyság. Csak egyszer kell megvenni egy jó inhalátort, és az egész család használhatja amennyiben szükség van rá. Gyorsan gyógyít, praktikus és mégsem gyógyszer.

tovább olvasom...

A légúti betegségben szenvedő gyerekek és felnőttek fontos gyógyászati kelléke az inhalátor. Az inhaláció a köhögés sokféle típusában segíthet. Jótékony hatásai vannak az arcüreggyulladás, gégegyulladás, kruppos tünetek esetén is, de segít az asztma kezelésében és a krónikus hörgőhurutban. Az inhaláció lényege, hogy nem terheli a gyomor- és bélrendszert, tulajdonképpen természetes gyógymódnak számít.

Az otthoni inhalálás a krónikus légúti betegségben szenvedőknek ajánlott, de a megfázás kezelésében is tökéletes lehet az otthoni inhaláció. Gyakori inhalálással akár elkerülhető az antibiotikumos kezelés, amellyel megóvja szervezetét a káros mellékhatásoktól. Az otthoni inhalátor veszély nélkül alkalmazható, szinte bármikor, korosztálytól függetlenül. A leggyakoribb inhalációs folyadék a salvusvíz, ami gyógyszertárakban is kapható. Tulajdonképpen ezt porlasztja el az inhalátor, amit a beteg belélegez.

Az inhaláció kíméletes terápia. A légutak természetes kezelésekor elég ha tiszta fiziológiás sóoldatot vagy salvus vizet használ. A komolyabb légúti megbetegedések esetén is tökéletes az inhalátor használata , hiszen a szervezetnek csak azt a részét kezeli, amelynek szüksége van a terápiára. Az inhaláció során a szer csak a célzott területre jut el, nem kell a bél- és gyomorproblémák mellékhatásával küzdenie. Az inhalátorral bevitt gyógyszernek hosszabb a hatóideje, és a kisbabáknál is alkalmazható, hiszen minden káros hatástól mentes.

Az inhalátor az aeroszol – vagyis a porlasztott folyadék – bevitelére szolgáló gyógyászati segédeszköz. Az alsó és felső légutak problémáit egyaránt kezelheti vele, de ma már vannak középlégúti betegségeket kezelő eszközök is pl. az Omron A3 inhalátor. Az inhalátor általában egy kompresszorból és egy porlasztófejből áll. Az előállított sűrített levegő a porlasztófejben lévő folyadékot a kis átmérőjű fúvón keresztül átnyomva apró szemcsékké porlasztja, amely a porlasztófejből kilépve ködnek látszik. Belégzéssel ez a légútba kerülve kicsapódik és így fejti ki hatását. Az inhalációs kezelés mindig szájon át kell hogy történjen. Az orron át történő kezelés helytelen. Azért nem alkalmazható orron keresztül, mert az orr megszűri az 1 milliméternél nagyobb részecskéket, tehát nem jut be a szervezetbe a kellő koncentráció. Az inhaláció fontossága, hogy akár már csecsemőkorban is alkalmazható, ezért elkerülhető a gyermekek szervezetébe juttatott korai gyógyszerek. Eleinte ajánlott maszkkal végezni a gyermek inhalációját, később alkalmazható már a szájcsutora is. A kezelést nyugodt körülmények között végezze naponta 2-3 alkalommal kb. 10 perc hosszan.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mindennapi betegségek nyomában
Bankok és minősítések