Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Értékpont magazin

Szeretné hatékonyan megoldani az egészségével összefüggő problémákat? Tudni szeretné, mire érdemes odafigyelni gyógyászati eszközök vásárlásakor? Csak tájékozódna a témában (pl. betegápolás, korszerű gyógyászati eszközök, kompressziós gyógyharisnya, lábápolás, terápiás eszközök, diagnosztikai mérőműszerek, fájdalomcsillapítás stb.)? Ha igen, akkor a folyamatosan frissülő Értékpont Magazin nagy segítségére lesz problémája megoldásában.  Csatlakozzon olvasóink népes táborához, kattintson ide, és mi folyamatosan küldjük Önnek a gyakorlati szempontok szerint megfogalmazott jobbnál jobb írásainkat. A magazin tartalomjegyzékét itt érheti el.

Így tehető könnyebbé a mozgás szülés után

A szülés után a kismama legfontosabb feladata, hogy felgyógyuljon és egészségesen gondoskodhasson a kisbabáról. Ehhez regenerálódásra van szükség. A szülés azonban egy megterhelő élmény. Ilyenkor az anya teste megváltozik. Sok mozdulatot újra kell tanulni és megedzeni a kimerült izmokat. Szülés után a mozgás nem egyszerű, de néhány trükkel megkönnyíthetjük.

tovább olvasom...
Legyen száraz a kiságy, használjon vízhatlan lepedőt!

A nyugodt és pihentető alváshoz vízhatlan lepedőre is szükség lehet. A szobatisztaság elérése nem egyszerű folyamat, és nem olyasmi, ami egyik napról a másikra következik be. A kisgyerekek számára az éjszakák a legnehezebbek. A kiságyban elhelyezett megfelelő vízhatlan lepedővel egy sor problémát megelőzhetünk. De mire érdemes odafigyelni a kiválasztáskor? - íme néhány szempont.

tovább olvasom...
A sokoldalú kineziótapasz: ezekre a testrészekre és tünetekre bátran használhatjuk

Rohanó és leginkább ülő munkát végző életünkben az izom és ízületi betegségek, a reumás eredetű fájdalom sajnos már egészen fiatal korban is a mindennapok része. Megfelelő tornával és odafigyeléssel sok kellemetlenség megelőzhető. Fontos azonban, hogy az akut panaszok ellen is tegyünk. A fájdalomcsillapító és a kineziológiai tapaszok erre jelentenek megoldást.

tovább olvasom...
120/60: A tökéletes vérnyomás?

A keringésünk egészségének egyik legfontosabb mérőszáma a vérnyomásunk. Léteznek ajánlások, amelyek azt sugallják, létezik egy ideális vérnyomás érték, amelyet célszerű tartani. Azonban ez minden embernél eltérő. A 120/60 vagy a 140/70 közel áll az ideálishoz? - az igazság korántsem ilyen egyszerű sok szempont miatt. Eredjünk hát a tökéletes vérnyomás nyomába.

tovább olvasom...
A gyógytorna kiváló segítség lehet a házi ápolás során, de miért van rá szükség?

A gyógytorna hatalmas segítség abban, hogy az otthon gondozott személy megőrizze vagy visszanyerje az önállóságát, felépülhessen, és jelentősen javulhasson az állapota. Az otthonápolás eszköztárának erről a fontos kellékéről azonban ma sajnos egyre többször megfeledkeznek - szinte csak az eszköz a lényeg. Lássuk, mit nyerhetünk a gyógytornával házi ápolás keretében!

tovább olvasom...
Rendszeresen dagad a keze vagy a lába? Ez állhat a háttérben

Feszítő érzés, ujjra szorult gyűrű, viszketés és fájdalom, szúró, bizsergő érzés. Ezek a kéz- és lábdagadás kísérő tünetei, amelyekre mindenképp oda kell figyelni. De vajon mi állhat a furcsa jelenség hátterében? Orvoshoz kell fordulnunk, ha ilyesmit tapasztalunk? Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttük a legáltalánosabb tüneteket, és megosztunk Önnel néhány tippet ezek kezelésére.

tovább olvasom...
Decubitus kezelési protokoll - hogyan kell decubitust kezelni?

A decubitus, vagyis felfekvés kialakulása az egyik legveszélyesebb dolog, ami egy mozgásában korlátozott vagy tartósan fekvő beteget érinthet. A decubitus kezelési protokollt az otthonápolásban is komolyan kell venni, és mindent meg kell tenni a megelőzés érdekében. Szerencsére ma már számos modern megoldás létezik, amellyel a probléma elkerülhető.

tovább olvasom...
Mi különbözteti meg egymástól a vízhatlan lepedőket?

A vízhatlan lepedőnek a betegápolásban, a kisgyermekes családoknál és a kényelem szempontjából fontos szerepe van. Kiemelten fontos, hogy szárazon tudjuk tartani az ágyat és a matracot, hiszen gyakran nincs tartalék fekhely, az ágybetétet viszont sokáig tart megszárítani. Szerencsére a vízhatlan lepedők kínálata ma már óriási. Segítünk eligazodni a választékban.

tovább olvasom...
Kinek milyen WC magasítót érdemes választania?

Azoknál az embereknél, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, az önálló WC használat hatalmas lépés lehet a szabadságuk és méltóságuk megőrzésében. Ha valakiről az otthonában kell gondoskodunk, vagy akár saját magunk életét kell könnyebbé tennünk, érdemes tényleg praktikus segédeszközt használnunk. Ezúttal a megfelelő WC magasító kiválasztásában segítünk.

tovább olvasom...
Klasszikus irodai betegségek 2. – A fájó derék

Aki valaha végzett ülő munkát (már pedig az ilyen szinte elkerülhetetlen), annak egészen biztosan fájt már a dereka. A fájdalom sajnos nem válogat: az idősebbek talán gyakrabban vallják be, de fiataloknál is előfordul a probléma, aminek a hátterében nagyon sokszor a számítógép előtt végzett helytelen testtartás az oka. Lássuk, mit tehetünk a tünetek megjelenése ellen és a kezelés érdekében.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések