Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Értékpont magazin

Szeretné hatékonyan megoldani az egészségével összefüggő problémákat? Tudni szeretné, mire érdemes odafigyelni gyógyászati eszközök vásárlásakor? Csak tájékozódna a témában (pl. betegápolás, korszerű gyógyászati eszközök, kompressziós gyógyharisnya, lábápolás, terápiás eszközök, diagnosztikai mérőműszerek, fájdalomcsillapítás stb.)? Ha igen, akkor a folyamatosan frissülő Értékpont Magazin nagy segítségére lesz problémája megoldásában.  Csatlakozzon olvasóink népes táborához, kattintson ide, és mi folyamatosan küldjük Önnek a gyakorlati szempontok szerint megfogalmazott jobbnál jobb írásainkat. A magazin tartalomjegyzékét itt érheti el.

Miben rejlik a sópárnák ereje?

A hagyományos gyógyászati eszközök modern változatát ma már akár webárunkból is könnyen beszerezheti. A régi házi praktikák egy részét a modern házi betegápolás is előszeretettel hasznosítja. Ilyen tradicionális, de ma is nagyon fontos eszköz a sópárna is (modern változata a gyógynövényes sópárna). Ez az egyszerű, praktikus kiegészítő sok-sok fronton veszi fel a küzdelmet a betegségek ellen.

tovább olvasom...
Mennyi idő után nőhető ki a gyermekkori asztma?

A gyermekkori asztma a szülők rémálma, senki a háta közepére sem kívánja. Az ijesztő tünetek, például az elnyújtott kilégzés, a gyakori zihálás, sípoló belégzés egyre több kisgyereknél és egyre korábban jelentkezik. Ilyenkor a család izgalmát sokan azzal igyekeznek enyhíteni: majd biztosan kinövi! Vajon tényleg így van? Ebben a bejegyzésben erre a fontos kérdésre keressük  választ.

tovább olvasom...
A nagy telített zsírsav mítosz: tényleg ez felelős a magas koleszterinszintért?

A magas koleszterinszint a magyar lakosság több mint a felét érinti, ami elég komoly problémának számít. Ugyanakkor pedig a koleszterinre az emberi szervezetnek szüksége van többek között a sejtfalak felépítéséhez, de a koleszterol az agynak és a szívnek is fontos, nélkülözhetetlen építőeleme. Hogy akkor mégis mi a baj vele? Azt járjuk körbe ebben a cikkben.

tovább olvasom...
Milyen készségek és eszközök elengedhetetlenek az otthoni betegápoláshoz?

Amikor az otthoni betegápolásról beszélünk, akkor alapvetően kétféle feltételnek kell hozzá teljesülnie. Az egyik a fizikai, vagyis a szükséges eszközök megléte, a másik pedig a mentális vagy lelki, ami az ápolást végző személy ilyen irányú képességeit érinti. Ha az egyik kevésbé áll rendelkezésre, sokkal nehezebb lesz az ápoltnak és ápolónak egyaránt. De miért is olyan olyan fontos ez a kettő?

tovább olvasom...
A körömgomba nemcsak esztétikai, egészségügyi kérdés is

A körömgomba hosszú időn keresztül nem szerepelt a köztudatban, mint betegség. Majd feltűntek a tévében a különféle gombaellenes készítmények hirdetései, és hirtelen vége lett a diszkrét hallgatásnak. Ma már sokféle készítmény kapható, amely jelentős javulást képes végezni. Mert a körömgomba tényleg nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi probléma is. Kezelni kell.

tovább olvasom...
Tegyük tisztába: felnőtt pelenkanadrág vagy nadrágpelenka a jó választás?

Első blikkre szójátéknak tűnhet, van aki igazán különbséget sem lát. Pedig tényleg nem mindegy, hogy pelenkanadrágot veszünk, viselünk, vagy nadrágpelenkát kell vásárolnunk. Nyilván sok az átfedés, a hasonlóság, de érdemes a különbségeket is megismerni, mert ezek teszik egyedivé, tényleg praktikussá a pelenkát. De melyiket is válasszuk? - ez a cikk ebben nyújt segítséget. 

tovább olvasom...
Matrac- és párnaválasztó kisokos: így válasszon, ha jót akar a gerincének

Sajnos a derékfájdalom népbetegségnek számít. Sokunk mindennapi életét keseríti meg ez a leginkább gerincbántalmon alapuló fájdalom. A gerinc problémái pedig gyakran fakadnak a nem jól megválasztott matracból és párnából. Többen nem is törődnek a kiválasztásukkal, csak az árral. Ebben a cikkben néhány tanácsot adunk a megfelelő matrac és párna kiválasztásához.

tovább olvasom...
Így akadályozhatja meg, hogy komolyra forduljon az érelmeszesedés

A komoly érelmeszesedés megakadályozása igen fontos, mivel kialakulása már viszonylag fiatalon, a 20-as, 30-as években elkezdődhet. Ekkor még sokan nem foglalkoznak vele, illetve nincsenek látványos tünetei a betegségnek. A túlsúly vagy épp a dohányzás, a helytelen táplálkozás sajnos jelentősen segítik az érelmeszesedést. Éppen ezért kiemelt szerep jut a megelőzésnek.

tovább olvasom...
Milyen okai lehetnek a nagylábujj fájdalmának?

A nagylábujj fájdalom okai között ugyanúgy megtaláljuk az ízületi gyulladást, mint a bütyköt, de gyakran jelentkezik egy-egy sportsérülés miatt, leginkább olyanok között, akik kemény talajon játszanak. Említhetjük még a nem megfelelő cipők (szűk vagy nagyon bő) viselését is, De nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy mitől is fájhat az öregujjunk, és hogy segíthetünk rajta. 

tovább olvasom...
Hol van az a pont, amikor a botot a járókeretre kell cserélni?

Vásárlóink között néha találkozunk olyanokkal is, akik cikinek tartják, ha valamilyen gyógyászati segédeszközt kell használniuk (járóbot, járókeret stb.). Pedig az egészséget, rehabilitációt, felépülést támogató eszközök soha nem tartozhatnának ide. Sajnos vannak helyzetek, amikor eszközök kellenek. Az Értéksziget épp ebben próbál meg hatékony és praktikus segítséget nyújtani.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések