Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A kötött vagy a gyártott derékmelegítő a praktikusabb? Pro és kontra

Szabó Zoltán József -
2020. 02. 21. 08:38:35
A kötött vagy a gyártott derékmelegítő a praktikusabb? Pro és kontra

Talán már Ön is elgondolkodott azon, hogy melyik derékmelegítőt válassza: gyártott vagy kötött a jobb megoldás? Derékmelegítő vásárlás előtt állva meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a kínálatból nincs hiány. Azonban ahelyett, hogy a széles választék megkönnyítené a helyzetünket, igazából nehezít rajta. A választáshoz szeretnénk most pár ötletet, fogódzót, praktikus tanácsot adni.

tovább olvasom...

A kötött vagy a gyártott derékmelegítő a praktikusabb? Pro és kontra - Értéksziget Webáruház

Derékmelegítő vásárlás előtt állva meglepődve tapasztalhatjuk, hogy a kínálatból nincs hiány. Azonban ahelyett, hogy a széles választék megkönnyítené a helyzetünket, igazából nehezít rajta. Hiszen vannak kötött derékmelegítők, gyártottak, és akkor még találhatunk vesemelegítőket is. De mi alapján válasszuk ki a számunkra megfelelő darabot? Ebben igyekszünk most kis segítséget nyújtani.

Mi a különbség a derék- és a vesemelegítők között?

A derék- és vesemelegítők közötti különbség leginkább a funkcióban rejlik, vagyis egy általános derékmelegítő a derék melegítésére és melegen tartására szolgál, a vesemelegítő ezen felül megtámasztja a derekat és a hasfalat is. A derékmelegítők jellemzően többféle színben és fazonban kaphatóak, de anyaguk szerint is választhatunk közülük, vagyis vehetünk egyszerűbb pamut vagy kötött derékmelegítőt is. A vesemelegítők ezzel szemben inkább gyógyászati segédeszköznek minősülnek, ennek megfelelően többnyire nem is kapni színben passzolót minden ruhadarabunkhoz. A hétköznapokban már összekeveredik a derék- és vesemelegítő fogalma: ma már mindent inkább derékmelegítőnek hívnak.

A kötött derékmelegítő vagy a gyártott a jobb választás?

A vastagabb, kötött holmikhoz jellemzően a melegséget társítjuk, ezért meglehet, hogy vásárláskor inkább a kötött derékmelegítő felé hajlunk. A kötött derékmelegítők divatosak, ruha alá és fölé is felvehetőek, valamint kiválóan védenek a hidegtől.

Azonban hiba lenne azt hinni, hogy egy egyszerűbbnek, és jóval vékonyabbnak tűnő derékmelegítő nem tudja ellátni ugyanazt a funkciót. Ezek is kiválóak arra, hogy melegítsék és melegen tartsák a derekat, a vesét és az alhasat is.

Amennyiben csak a derék melegen tartása a cél, a gyártott és a kötött derékmelegítők között nyugodtan válasszon aszerint, amelyik jobban passzol az Ön egyéni ízléséhez és ruhatárához. Viszont, ha multifunkciós darabot keres, nézzen szét a derékmelegítő övek közt is.

Derékmelegítő öv

A kínálatunkban is megtalálható derékmelegítő öv és haskötő számos pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Ezt a gyógyászati segédeszközt nemcsak akkor lehet használni, ha hosszabb ideig a hidegben tartózkodunk, hanem egyéb esetekben is jó szolgálatot tehet.

A vesemelegítőkhöz hasonlóan a derékmelegítő öv haskötőként is használható bizonyos esetekben, vagyis jól jön terhesség alatt, műtét után, de kötényhas kezelésére is ideális választás – itt azért már sokkal célszerűbb a haskötő.

Derékmelegítővel az egészségért

Azok az emberek, akik többnyire a szabadban dolgoznak és jellemzően fizikai munkát végeznek, többszörösen ki vannak téve az időjárás viszontagságainak. Nyáron a meleggel harcolnak, télen a hideggel, és ez a szervezetükre is káros hatással lehet. Az olyan munkafolyamatok, melyek sok hajlongással járnak, különösen veszélyesek így télvíz idején, hiszen előbb-utóbb kibújik a póló a nadrágból, ezáltal szabadon hagyva a derekat.

Ilyen esetben nem a sima, és nem is a kötött derékmelegítő a jó megoldás, hanem egy vastagabb gyapjú derékmelegítő vagy a fent említett derékmelegítő öv és haskötő az ideális választás. Így egyrészt biztosan melegen tarthatjuk minden szervünket, emellett ezek az eszközök rögzítik és tehermentesítik a hátat, amivel a derékfájdalmak is csökkenthetőek.

Amennyiben Ön is derékmelegítő öv vásárlását tervezi, esetleg további kérdései lennének a témában, várjuk megkeresését elérhetőségeinken.

Tartalomhoz tartozó címkék: Mindennapi betegségek nyomában
Bankok és minősítések