Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Reumatikus fájdalmak enyhítése külsőleg

Szabó Zoltán József
Reumatikus fájdalmak enyhítése külsőleg

A reumatikus fájdalmak nem csupán egyetlen betegség tünetei lehetnek, hanem minden olyan fájdalmat ide sorolunk, melyek mozgásszervi panaszok miatt alakulnak ki. A reumatikus fájdalmak enyhítésére többféle módszer létezik, ehhez azonban tudni kell, hogy melyik területen milyen kór a fájdalom kiváltó oka. Mutatunk pár hatékony lehetőséget a fájdalmak csillapítására.

tovább olvasom...

Reumatikus fájdalmak enyhítése külsőleg - Értéksziget Webáruház

A reumatikus fájdalmak nem csupán egyetlen betegség tünetei lehetnek, hanem minden olyan fájdalmat ide sorolunk, melyek mozgásszervi panaszok miatt alakulnak ki. A reumatikus fájdalmak enyhítésére többféle módszer létezik, ehhez azonban tudni kell, hogy melyik területen milyen kór a fájdalom kiváltó oka.

A reumatikus fájdalmak enyhítése borogatással

Noha a reumatikus betegségek közé több mint 100 kórt sorolunk, a legtöbben mégis az ízületi problémák megjelenését értik alatta. Továbbá az ízületi problémákat szintén két jellemző csoportra oszthatjuk, egyrészt a porckopásra, másrészt az ízületi gyulladásra. Nagyon nem mindegy azonban, hogy melyikkel állunk szemben, ugyanis mindkét betegség más hőmérsékletű borogatást igényel.

Porckopás alatt az ízületi porcréteg elvékonyodását értjük, ekkor a porc hiányában a csontok súrlódása okozza a fájdalmat. Ebben az esetben enyhítést hozhat a meleg borogatás, ami jót tesz az ízületeknek. Sőt, az a legjobb, ha lehetőségeinkhez mérten folyamatosan melegen tudjuk tartani a fájdalmas részt, amennyiben viszont erre nincs lehetőség, az alkalmankénti melegítés is sokat tud segíteni a fájdalom enyhítésében.

Ezzel szemben, ha ízületi gyulladás okozza a fájdalmat, akkor viszont hideg borogatással enyhíthetünk a szenvedéseinken, hiszen a melegtől ebben az esetben csak rosszabbodna az állapotunk.

Persze mielőtt találomra elkezdenénk borogatni az adott területet, érdemes kivizsgálást kérni, hogy mi okozza a kellemetlen tüneteket, és ennek tudatában már bátran lehet a meleg vagy a hideg borogatás után nyúlni. Azonban míg nem sikerül az orvos elé kerülni, érdemes beszerezni egy hideg-meleg gélpárnát, amit hideg és meleg borogatáshoz egyaránt fel lehet használni.

Amikor köszvény okozza a fájdalmat

A reumatikus panaszok harmadik leggyakoribb okának a köszvény tekinthető. A köszvény egy olyan anyagcsere-betegség, melyben a húgysav felhalmozódik a vérben, és ott a húgysavkristályok kicsapódnak, ami folyamatos fájdalommal jár. Jellemzően a nagylábujjak érintettek a betegségben, de az ízületekben máshol is előfordulhat ez a fajta gyulladás.

A köszvény okozta reumatikus fájdalmak enyhítése nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával történhet. A kínálatunkban megtalálható Vadgesztenye és vörösszőlő balzsam erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért keringési elégtelenség, aranyér vagy köszvény esetén egyaránt alkalmazható.

Továbbá, mivel a köszvény is egyfajta ízületi gyulladás, így hideg borogatással szintén jól enyhíthető a fájdalom.

Életmódbeli változtatások a reumatikus fájdalmak enyhítésére

Az életmódunk mindig hatással van arra, hogy a szervezetünk miként működik. Ezért nagyon fontos az egészséges táplálkozás, a normál testsúly elérése túlsúly esetén, illetve annak megtartása, és a rendszeres testmozgás szintén elengedhetetlen tényező akkor is, ha a reumatikus fájdalmak megjelenésének a kockázatát szeretnénk csökkenteni.

A vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend és megfelelő folyadékfogyasztás tisztán tartja a vért, a mozgással pedig elősegíthető a salakanyagok kiürülése, így többek közt a felhalmozódott húgysav szintén eltávolítható a szervezetből.

Amennyiben Ön is szeretné a reumatikus fájdalmait enyhíteni a fent említett gyógyászati segédeszközök segítségével, vagy további kérdése merült fel a témával kapcsolatban, keressen minket bizalommal!

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségügyi problémák
Bankok és minősítések