Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés. Megértettem
Termékek Menü

Megtanulta szívvel is látni a világot

Tálos Marianna -
2018. 10. 21. 08:44:10
Megtanulta szívvel is látni a világot

Az Értéjsziget minden évben jelentős mértékben támogat esélyegyenlőségi programokat. Az idén 300.000 Ft-tal segítettük a Mozdulj Közhasznú Egyesület tendem kerékpár vásárlását, amellyel ép és fogyatékos fiatalok biciklizték körbe immár 8. alkalommal a magyar tengert. Őszintén örülünk, hogy segíthettük ezt a remek kezdeményezést. Az alábbiakban a megvalósított programról olvashat.

tovább olvasom...

Nem múlhat el augusztus anélkül, hogy ne kerekeznénk körbe a Balatont látássérült barátainkkal, immáron 8. alkalommal! A Mozdulj! Közhasznú Egyesület nemcsak a sportolás lehetőségét adja ezzel azoknak a látássérülteknek, akik a kihívást bizalommal vállalják, hanem ezzel egy fontos esélyegyenlőségi kampány részeseivé is válnak. 5 nap együttlét, ahol a programok igazi közösséggé kovácsolják a túra résztvevőit. Természetesen vannak olyan barátaink, akik már sokadszorra vannak velünk, de minden évben csatlakoznak hozzánk olyanok, akik először kapcsolódnak be a túrába.

2018. augusztus 15- 20. között 25 tandemkerékpárral, 12 szólóbiciklivel és segítőkkel vágtunk neki a 250 km-es távnak összesen 75-en. Minden évben arra törekszünk, hogy új útvonalon és új szálláshelyeken, valamint változatos programokkal kedveskedjünk a résztvevőinknek. Idén Siófok-Sóstóról indultunk, ahol el is ültettük a túránk emlékét őrző fát, majd a siófoki önkormányzat segítségével az óriáskerékről szemlélhettük meg a csodás Balatont.

Útvonalunk: Balatonvilágos, Balatonalmádi, Zánka, Keszthely, Fonyód érintésével kerekeztünk vissza ünnepi hangulatban augusztus 20-án az indulás helyszínére, Siófokra. Az idén sem maradhatott el az atyai áldás Tihanyban, miután mindenki sikerrel bringázott fel a tihanyi hegyoldalon. Balatonalmádiban bringásaink egy igazi művészeti bemutatóval lepték meg a közönséget a borfesztivál színpadán, Zánkán pedig éjszakai kalandtúrán vett részt a csapat. Az idei év legnagyobb attrakciója a fonyódi kerékpáros esélyegyenlőségi felvonulás volt, ahol hirdettük az esélyegyenlőség fontosságát. A felvonulás után segítő barátaink egy élményhajózásra vittek minket, az utolsó napon pedig a látássérültek segítőkkel kipróbálhatták a kajakozás és kenuzás szépségeit a fonyódi vitorlás klub jóvoltából. Az öt nap egy igazi örömteli kalandtúra volt, ahol nemcsak a résztvevők, de mindenki, aki a csapattal találkozott megtanulta a szívével is látni a világot.

Egyesületünket ebben az évben hatalmas nagy kitüntetés érte, hiszen megnyertük az Értéksziget Webáruház által kiírt „AZ ÉRTÉKTEREMT-Ő FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI PROGRAM” 300.000 Ft-os pályázatát, így egyesületünk 2 tandemkerékpárral lett gazdagabb. Köszönjük a segítséget, a bizalmat Szabó Zoltán Józsefnek és Szabó Alexának!

Tálos Marianna a Mozdulj Közhasznú Egyesület elnöke

Bankok és minősítések