Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Inkontinenciabetét-választó kisokos

Szabó Zoltán József
Inkontinenciabetét-választó kisokos

Az inkontinenciát manapság még mindig hatalmas tabu övezi, nehezebben beszélünk róla, mint a szexuális problémákról. Ha valami oknál fogva mégis szóba kerül, akkor is annyit lehet leszűrni belőle, hogy nagyon sokan kizárólag a nőket érintő változókori betegségként tekintenek rá. Azonban rengeteg férfi is érintett és egyre több fiatal is. Ha már betétet kell használni, így válasszon megfelelőt.

tovább olvasom...

Inkontinenciabetét-választó kisokos - Értéksziget Webáruház

Az inkontinenciát manapság még mindig hatalmas tabu övezi, nehezebben beszélünk róla, mint a szexuális problémákról. Ha valami oknál fogva mégis szóba kerül, akkor is annyit lehet leszűrni belőle, hogy nagyon sokan kizárólag a nőket érintő változókori betegségként tekintenek rá. Azonban ez a probléma a nők mellett rengeteg férfit szintén érint, valamint fiatalabbaknál éppúgy megjelenhetnek vizelet-visszatartási panaszok, mint idősebb korban.

Mit értünk inkontinencia alatt?

Alapvetően az inkontinencia a vizelet- és székletvisszatartási panaszokat jelöli, de általában véve a vizelet visszatartásának problémáit értjük alatta. Vagyis amikor az akaratunktól függetlenül a húgyhólyagból kevés vagy sok vizelet ürül, akkor vizelet inkontinenciáról beszélhetünk.

Mik lehetnek az inkontinencia kiváltó okai?

Az inkontinencia elsődleges kiváltó oka a gátizomzat gyengesége. Ez lehet öröklött betegség, de a gátizmok gyengülését kiválthatja a jelentős testsúlyfelesleg, a terhesség, a szülés és a testmozgás hiánya is.

Nőknél idősebb korban, leginkább a menopauza idején a hormonális változások miatt módosul a medence- és a hastájék izmainak állapota, beleértve a gátizomzatot.

Férfiaknál a kiváltó ok jellemzően a prosztata megbetegedése, vagyis a prosztatagyulladás, a prosztata megnagyobbodása vagy a prosztatarák.

Hogyan válasszunk inkontinencia betétet?

A nők közül sokan hagyományos menstruációs betéttel próbálják a tüneteket orvosolni, azonban ez a betéttípus nem alkalmas a vizelet magába szívására. Hiszen gondoljunk csak arra, hogy ez az egészségügyi betét a vér magába szívására lett kifejlesztve, ami jóval lassabban áramlik, mint a vizelet, ráadásul a vér sokkal sűrűbb is.

Az inkontinencia betéteknek ezzel szemben a vizelet felszívásra kell alkalmasnak lenniük, ami azt jelenti, hogy nagy mennyiségben érkező híg folyadékot kell magába zárni a lehető legrövidebb időn belül, valamint a kellemetlen szagokat szintén semlegesítenie kell.

Az inkontinencia betét választásakor elsődleges szempont, hogy mekkora a vizelettartási probléma súlyossági foka, vagyis mennyi vizelet távozik akaratlanul kb. 4 óra leforgása alatt. Az enyhébb (kb. 100 ml), esetleg közepes súlyosságú esetekben (200 ml) még megfelelő választás a betét, azonban súlyos esetben (200 ml felett) már inkább a pelenka használata javasolt.

Mivel az inkontinenciával érintettek köre igen széles, ezért a betétek is igen sokfélék: rengeteg formában és méretben lehet kapni, és minden típusban különféle nedvszívó képességgel rendelkező darabok is megtalálhatóak.

A férfiak számára gyártott inkontinencia betétek választéka is meglehetősen széles. Itt elsősorban arra kell ügyelni, mindenképp a férfiaknak szánt betétek között kell válogatni, hiszen az anatómiai különbségek miatt máshogyan illeszkednek a férfiak részére készített termékek, mint a nőknek tervezettek. Szintúgy, mint a női betétek esetében, a férfi betéteknél is különféle nedvszívó képességgel ellátott betétek kaphatóak, és csakúgy mint a női betétek esetében, a férfiaknál is elég a betét enyhébb csöpögés esetén, de súlyosabb esetben már nadrágpelenka választása indokolt.

 

Amennyiben Önnek vagy hozzátartozójának vizeletvisszatartási panaszai vannak, és szeretne inkontinencia betétet vásárolni, vegye fel velünk a kapcsolatot, segítünk a megfelelő termék kiválasztásában!

Bankok és minősítések