Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Kalapácsujj kezelése műtét nélkül

Ma már egyre több embernek deformálódik el valamilyen úton-módon a lába. Egyeseknél „családi örökség”, másoknál a szűk cipők, mintsem a kényelmesek viseletéből adódik. A lábujjkorrigáló, leginkább szilikon eszközök képesek a folyamatot megállítani és szinten tartani, a kalapácsujj kezelése műtét nélkül is lehetséges, de sok eszközt ki kell próbálni hozzá.

tovább olvasom...
Lázmérés babáknál is - erre figyeljen oda!

A lázmérő ma már minden háztartás nélkülözhetetlen kelléke. Van, aki megveszi a legolcsóbb kis kínai lázmérőt, más a legpraktikusabbat, a csúcskategóriát kedveli. Minőségi és felhasználói különbségek vannak a végletek között. Az tény, hogy egy drágább árfekvésű lázmérőt (amit valójában már hőmérőnek hívnak) több célra használhatunk. Ezekre figyeljen oda lázmérő választásakor.

tovább olvasom...
A vérnyomásmérő hasznos és fontos gyógyászati segédeszköz: így válassza ki a megfelelőt?

Ma már mindenféle vérnyomásmérő mindenhol kapható. Vajon jó ez így? Mindegyikre ráírják: validált, pedig kevésbé pontos adatokat ad, a kezelhetősége sok kívánnivalót hagy maga után. Egy valamire való vérnyomásmérő 10 ezer forint alatt nem kapható. Ha Önnek szüksége van vérnyomásmérőre, mindig törekedjen (itt is) a minőségre, ami hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

tovább olvasom...
Pihentető alváshoz gyógypárna szükséges

Sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak megfelelően aludni annak következtében, mert nagyon fáj a hátuk és a nyakuk, ezáltal a végtagok is. Meggyötörten felkelni és úgy dolgozni egész nap, nagyon nem szerencsés. Azonban ezen lehet változtatni megfelelő párna kiválasztásával és rendszeres alkalmazásával. A választék nagy, szinte minden igényt kielégít. Nézze meg kínálatunkat.

tovább olvasom...
Az ágyban fekvő betegeknek ezekre szükségük lehet

Nem is gondolná az ember, de ha lebetegszünk, vagy pl. műtét után, kórházi kezelést követően akár több hétre is ágyban fekvő betegek leszünk, sok segédeszközre lesz szükségünk. Ami addig természetes volt, betegen már nem az. Amihez addig nem kellett segítség, most szinte nélkülözhetetlen. Összeszedtünk pár dolgot, amire elképzelhetően szükségünk lehet.

tovább olvasom...
Így legyen biztonságban a fürdőszobában

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol már rengeteg baleset megtörtént, és számos közülük csonttöréssel végződött. Az ok általában kézenfekvő: csúszik a kád, síkos a zuhanyzó, nincs mibe megkapaszkodni. Amíg az ember fiatal, addig nem is gondol bele ebbe, de ha már idősödik vagy megműtötték, a helyzet változik: a biztonság felértékelődik és kiemelt helyet kap az életében.

tovább olvasom...
Egy jó lázmérőre minden családnak szüksége van, de vajon melyiket válasszuk?

A lázmérő egy olyan eszköz, ami többnyire ritkán szokott kelleni, de akkor nagyon. Minél súlyosabbnak, aggasztóbbnak látjuk szerettünk állapotát, annál jobban szükséges egy tényleg jó lázmérő, ami megbízható, pontos, hiszünk neki, és nem utolsó sorban még gyors is. Vannak ilyen lázmérők. Ebben a cikkben a lehetőségekről olvashat. Kétségtelen: a csúcs az érintés nélküli hőmérő.

tovább olvasom...
A vízhatlan lepedők szerepe a betegápolásban

Ma már számos praktikus megoldás létezik a drága ágyak, matracok megóvására. A gumilepedő, a pvc vagy épp a vízhatlan matrac vagy ágyvédő lepedő kimagasló kényelmet és egyfajta biztonságot jelent mind a beteg, mind a családtagok számára. Széles a választék minőség és ágyméret tekintetében egyaránt. A vizeletet és egyéb testnedveket mindegyik felfogja, de azért van különbség.

tovább olvasom...
A betegápolás során ilyen eszközökre is szüksége lehet

Az otthoni betegápolást ma már számos eszköz megkönnyíti. A gyógyulás és rehabilitáció gyorsabbá tehető, ha megfelelő és hatékony eszközöket használ a betegágy körül, a fürdőszobában, mosdóban, sőt, az egész lakásban. Ezek az eszközök nemcsak a beteg mindennapjait teszik kényelmesebbé, hanem az Önét is, aki törődik szerettével. Ilyen eszközökre gondolt már?

tovább olvasom...
A pulzoximéter egy igen hasznos gyógyászati segédeszköz

A pulzoximéter általánosan használt eszköz a klinikai gyakorlatban. Segítségével legfeljebb 3% hibával megmérhető az oxigén telítettség az artériás vérben. Alapvetően az oxigén hiány diagnosztizálását elősegítő mérőműszer.  Használható légzési elégtelenség, szívbetegség, vörösvértest betegségben szenvedők számára. A cikk röviden bemutatja az eszköz működését is.

tovább olvasom...
Bankok és minősítések