Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Gondoz 7

Gondoz 7

Higiénia

A környezetünkben hemzsegnek a különféle baktériumok, kórokozók. Egy egészséges ember számára ezek legtöbbször nem jelentenek veszélyt, az immunrendszer ugyanis könnyedén legyőzi őket. Ha viszont egy betegség legyengíti a szervezetet, akkor a kórokozók szabad utat kapnak, és fertőzéseket okozhatnak.

A steril környezet a gondozást végző családtagok számára is fontos, hiszen ők szintén fokozott veszélynek vannak kitéve, miközben a szeretteiket gondozzák. Éppen ezért kiemelt figyelmet kell fordítani a higiéniára, ami a hatékony fertőtlenítőszerek használatával érhető el.

Az otthoni steril környezet kialakításához nélkülözhetetlenek a különféle fertőtlenítők, de az eszközök rendszeres sterilizálása is éppolyan lényeges, mint a beteg ágyának tisztán tartása.

  • Felületek fertőtlenítése - A felületek sterilizálásához érdemes olyan fertőtlenítőt használni, ami azonnal hat, hogy a baktériumoknak ne legyen idejük szaporodni. A Mikrozid AF liquid alkoholos felületfertőtlenítő behatási ideje 1 perc. A szer emellett a legtöbb felület kezelésére alkalmas – fém, üveg, műanyag, kerámia –, így az egész lakásban, valamint a legtöbb eszközön alkalmazható. A mikrobiológiai hatását tekintve a Mikrozid mind a baktericid, mind pedig a fungicid kórokozókkal szemben hatékony, ezért teljes védelmet nyújt az ilyen típusú fertőzésekkel szemben.
  • Kéz- és bőrfertőtlenítés - A felületek rendszeres fertőtlenítése mellett az is fontos, hogy piszkos kézzel soha ne menjünk a beteg közelébe. A kézmosás ugyan eltávolítja a mikrobák egy részét, de egy pipereszappan nem nyújtja azt a szükséges védelmet, amit a betegápolás, gondozás igényel. A Bradoplus a kórokozók széles spektrumát képes elpusztítani. A szer további előnye, hogy bőrvédő anyagokat tartalmaz, valamint aldehidmentes. Használhatunk ezen kívül antibakteriális törlőkendőket is a kéz, illetve az eszközök fertőtlenítésére, hogy biztonságosabb környezetet teremtsünk a beteg és a család számára. Ezek különböző kiszerelésben kaphatók. Érdemes akár többfélét is kipróbálni.
  • Eszközök fertőtlenítése - A beteggondozáshoz használt eszközök fertőtlenítése szintén hozzájárul az otthoni környezet sterillé tételéhez. A Bradolin alkoholos felületfertőtlenítő spray-vel gyorsan elvégezhető többek között a mosható betegalátétek, az éjjeliszekrények, az ételes tálcák fertőtlenítése. A spray formának köszönhetően könnyen kezelhető, arra azonban oda kell figyelni, hogy a zárt térben való alkalmazásának vannak korlátai.
  • Egyéb tippek - A betegalátétek, a sebek és a felfekvések szakszerű kezelése is segít a fertőzések kialakulásának megelőzésében.

A különbőz fertőtlenítőket itt találja.

Bankok és minősítések