Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

A lábápolás fontossága - pro és kontra

Szabó Zoltán József
A lábápolás fontossága - pro és kontra

A cipő ápol és eltakar. Bár a nők lényegesen jobban figyelnek és ügyelnek a lábuk ápolására szemben a férfiakkal, azonban tény, hogy mégsem töltünk a lábunk ápolásával elegendő időt. Pedig kellene. Nemcsak az esztétika miatt fontos az ápolt láb, hanem az egészség indokolja. De tényleg: miért nem foglalkozunk a lábunkkal eleget? Mit tehetnénk, ha lenne időnk? - mutatjuk.

tovább olvasom...

A lábápolás fontossága - pro és kontra - Értéksziget Webáruház

Rohanó életünkben igyekszünk mindent besűríteni az egyre rövidebbnek tűnő napokba, emiatt sokszor csak azokra a dolgokra fordítunk külön figyelmet, melyek nagyon szembetűnőek. Ezért nem meglepő, hogy míg az arcbőrünk ápolásával képesek vagyunk hosszú percekig foglalkozni, a lábápolás valahogy kimarad a dologból.

Lábápolás télen és nyáron

Télen a vastag zoknik és a bundás cipők takarásában hajlamosak vagyunk megfeledkezni a lábápolás fontosságáról, hiszen ilyenkor nem látja senki, mennyire megviseltek a lábaink az egész napos igénybevétel után.

A szoros és zárt cipő viselésének köszönhetően megvastagszik a bőr, és egy-egy ilyen bőrkeményedés nem csak esztétikai problémákhoz vezethet. A berepedezett sarok többek között fájdalmakat is okozhat, nem beszélve arról, hogy a repedésekben gombák és egyéb kórokozók is megtelepedhetnek, szaporodásukra az izzadt, meleg és nedves környezet különösen kedvező hatással van.

Ez nem csupán télen jelent gondot, hiszen nyáron a strandokon is könnyen összeszedhetünk egy ilyen gombás fertőzést. Viszont a meleg hónapokban a nyitott cipőknek és szandáloknak hála, kicsit jobban előtérbe kerülnek a lábaink.

Mivel a berepedezett, benőtt körmök és a vastagon repedt sarkok esztétikailag nem nyújtanak szép látványt, hajlandóbbak vagyunk ilyenkor többet foglalkozni a lábainkkal. Ezért, ha máskor nem is, legkésőbb a nyár beköszönte előtt a legtöbben igénybe veszik pedikűrös segítségét, de vannak, akik maguk küzdenek meg a problémás részekkel.

A lábproblémák kezelése

A bőrkeményedések eltávolítása nem kizárólag esztétikai szempontok miatt fontos. Mivel a bőr nem csak kifele, hanem befele is képes megvastagodni, ezért olyan problémákat is okozhat, mint a derékfájás, hiszen megeshet, hogy a keményedés éppen egy talpi ideget nyom. Ezért kifejezetten fontos, hogy a megvastagodott bőrt rendszeres időközönként az arra alkalmas eszközzel távolítsuk el.

Számos olyan gyógyászati eszköz kapható, melyek segítségével orvosolhatóak otthon is a bőrkeményedéshez hasonló kisebb gondok. Ilyenek például a gélsapkák a benőtt lábköröm, a tyúkszem vagy a vízhólyag kezelésére, a tyúkszemirtó tapaszok és folyadékok, a lábizzadás és lábgomba elleni szerek, valamit akár kalapácsujj kezelésére is beszerezhetünk éjszakai sínt.

Mindennapos probléma a cipőfeltörés

Különösen a magas sarkú cipőt viselő nők körében elterjedt probléma, hogy feltöri a lábukat a cipő, de mindkét nem szenvedhet ettől, hiszen egy új lábbeli viselése is okozhat ilyen gondokat. Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, néhány dolgot be kell tartani.

Az egyik, hogy ne vásároljunk olyan cipőt, amelyik már a próba alkalmával is kényelmetlen. Ha csak többszöri viselés után jövünk rá, hogy itt-ott szoros az új szerzemény, javasolt kicsit kitágítani a cipőt. Ehhez húzzunk vastag zoknit, bújjunk a cipőbe, majd egy hajszárítóval fújjunk a kényelmetlen helyekre pár percig forró levegőt. Ha kihűlt az anyag, kibújhatunk a cipőből.

Ha viszont nem sikerült megelőzni a problémát, érdemes lábápoló készítményekkel kezelni a fájó területet, mert ezek a krémek nem csak a fájdalmat csillapítják, hanem elősegítik a gyorsabb gyógyulást is.

Ha Önnek is szüksége van a lábápoláshoz különféle gyógyászati eszközökre vagy lábápoló szerekre, illetve ha bármilyen kérdése merülne fel a lábápolással kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeinken!

Bankok és minősítések