Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Mire figyeljen oda felnőtt nadrágpelenka választásakor?

Szabó Zoltán József
Mire figyeljen oda felnőtt nadrágpelenka választásakor?

A felnőtt nadrágpelenka - vagy még azt megelőzően az inkontinencia betét - kiválasztása a rutinos felhasználóknak egy nagyon egyszerű és könnyű feladat, de a kezdőknek még nem az. Nekik próbálunk segíteni ezzel a cikkel, hogy már elsőre a legmegfelelőbb nadrágpelenkát vagy betétet megtalálhassák. Vásárlóink ezeket a szempontokat veszik figyelembe.

tovább olvasom...

Mire figyeljen oda felnőtt nadrágpelenka választásakor?

Az inkontinencia hazánkban megközelítőleg félmillió embert érint, sokan azonban nem fordulnak vele orvoshoz. Ennek valószínűleg a szégyen az oka, pedig az önkéntelen vizeletürítés ma már jól kezelhető, többek között felnőtt nadrágpelenka viselésével. De tudja, mire figyeljen oda felnőtt nadrágpelenka választásakor?

A megfelelő pelenka kiválasztása azonban nem mindig egyszerű, hiszen számtalan gyártó kínálja a termékeit. Hogy könnyebbé tegyük az Ön számára a döntést, ellátjuk néhány hasznos tanáccsal azzal kapcsolatban, mire figyeljen oda a vásárlásnál.

A felnőtt nadrágpelenka választásának főbb szempontjai

Mielőtt találomra megrendelne egy nadrágpelenkát, érdemes néhány szempontot alaposan átgondolnia. A válaszok birtokában azután már könnyen megtalálhatja az Ön vagy hozzátartozója számára legmegfelelőbb terméket.

Az inkontinencia foka: az önkéntelenül távozó vizelet mennyiségétől függően három fokozatot különböztetünk meg. Ezek az enyhe (140 milliliternél kevesebb), a középsúlyos (140-300 ml) és a súlyos (300 milliliternél több) inkontinencia.

A pelenkákon minden esetben feltüntetik, hogy milyen fokozat esetén javasolják a viselésüket, ezt az ajánlást pedig érdemes figyelembe venni. Közepesen súlyos vagy súlyos vizelettartási problémák esetén például a Tena Pants Normal pelenkanadrág remek választás. Ez a pelenka ugyanis extra védelmet nyújt a szivárgással szemben, és magas nedvszívó képességgel rendelkezik.

Az inkontinencia fajtája: a tünetektől függően 5 csoportba sorolhatjuk a vizelet-visszatartási problémákat. Hogy Ön melyiktől szenved, azt a vizsgálatok derítik ki, és ennek megfelelően javasolnak majd kezelést. Illetve a megfelelő pelenkát is ez alapján lehet kiválasztani.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy a stressz inkontinencia enyhébb formája esetén például elég inkontinencia betétet használnia. A késztetéses inkontinenciánál – ami az időskori idült inkontinencia leggyakoribb fajtája – viszont már egy erős nedvszívó képességű nadrágpelenkára lesz szükség.

 

Mire figyeljen még a vásárlásnál?

A felnőtt nadrágpelenka kiválasztásánál a legfontosabb szempont mindenképpen a nedvszívó képesség, de emellett még számos tulajdonságra érdemes figyelni.

1. Válassza a jó méretet! A pelenka ugyanis csak akkor illeszkedik megfelelően, ha nem túl nagy. Ha viszont kisebb méretet vesz a szükségesnél, akkor a pelenka kényelmetlen lesz, szorítani fog. Figyelje a pelenkákon feltüntetett méretezést, ami segít a választásban!

2. Vegye figyelembe az aktivitás mértékét! Az inkontinenciában szenvedő betegek között vannak olyanok, akik teljesen ágyhoz kötöttek, de olyanok is, akik a tünetek ellenére sokat mozognak. Ilyen esetben érdemes egy aktív életet támogató pelenkát venni, amiben Ön szabadon élvezheti a mindennapokat.

3. Legyen a pelenka antibakteriális! A vizelet ugyanis remek „táptalaj” a kórokozók számára. Mivel nem mindig van azonnal lehetőség a nedves pelenka lecserélésére, ezért érdemes olyat választani, ami képes a vizelet pH-jának semlegesítésére, és a baktériumok szaporodását is gátolja.

4. Az antibakteriális hatás mellett a szagsemlegesítés is fontos. Az ammónia ugyanis erős és jellegzetes szagot bocsát ki, ami kellemetlen nemcsak a környezet, de a pelenka viselője számára is.

Reméljük, hogy ezek után könnyebben megtalálja majd az Ön számára ideális felnőtt nadrágpelenkát, ha pedig egyéb gyógyászati segédeszközre is szüksége lenne, nézzen szét webáruházunkban!

Bankok és minősítések