Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Milyen a férfi inkontinencia betét – 3 tipp a választáshoz

Szabó Zoltán József
Milyen a férfi inkontinencia betét – 3 tipp a választáshoz

Az inkontinenciát, vagyis a vizelet akaratlan ürítését leginkább női problémának gondolják, pedig a férfiak közül is sokakat érint. Bár alapvetően az idősebb korosztálynál jelentkezik, nem betegségről van szó, hanem valamilyen szervi elváltozásról, vagy valamely más betegség tünetéről. Ha jól választja meg az inkontinencia betétet, sokkal komfortosabb lehet az élete.

tovább olvasom...

Milyen a férfi inkontinencia betét – 3 tipp a választáshoz

Az inkontinenciát, vagyis a vizelet akaratlan ürítését leginkább női problémának gondolják, pedig a férfiak közül is sokakat érint. Bár alapvetően az idősebb korosztálynál jelentkezik, nem egy betegségről van szó, hanem valamilyen szervi elváltozásról, vagy valamely más betegség tünetéről. A probléma szerencsére jól kordában tartható férfi inkontinencia betét hordásával, nem mindegy azonban, hogy milyen terméket választ. Ebben igyekszünk most segíteni Önnek 3 hasznos tippel.

Mitől alakulhat ki inkontinencia a férfiaknál?

Inkontinencia akkor alakulhat ki, ha a húgyhólyag nem a megfelelő időben feszül meg, vagy ha ez a feszülés túl erős, ilyenkor ugyanis előfordulhat vizeletcsepegés. Kiváltója lehet a húgycső környéki izmok gyengesége, de akár egyes gyógyszerek szedése is előidézheti, amiből ahogy idősödik az ember, egyre többfélét kell szedni.

Ezenkívül akkor is jelentkezhet inkontinencia, ha a hólyag nem akkor ürül ki, amikor kellene, ezért a vizelet felgyülemlik a hólyagban, emiatt pedig akaratlanul is megindulhat a folyadék. De egy elzáródás vagy a hólyag gyengesége miatt ki nem ürülő vizelet is okozhat problémákat.

Azaz rengeteg oka lehet az inkontinenciának, mint ahogy a kezelésére is többféle megoldás létezik.

Hogyan kezelhető a férfi inkontinencia?

Hogy milyen módon kezelik az inkontinenciát, az annak típusától függ. Általában gyógytornával és gyógyszerekkel lehet javítani a panaszokon, illetve az inkontinencia betét is hasznos kiegészítő lehet. Mielőtt rátérnénk a férfi inkontinencia betét választásának szempontjaira, íme néhány hasznos tanács, hogy mit tehet még a tünetek mérséklése érdekében:

  • Életmódváltás: szokjon le a dohányzásról, és túlsúly esetén adjon le pár kilót! Figyeljen a megfelelő folyadékbevitelre, fogyasszon kevesebb koffeintartalmú italt, és több rostos ételt.
  • Végezzen a medence izmait erősítő tornát, mint amilyen a Kegel-gyakorlat.
  • Viseljen férfi inkontinencia betétet!
 

Milyen a jó férfi inkontinencia betét?

A férfi inkontinencia betét választásánál kövesse az alábbi 3 tippet:

1. Mindenképpen olyan betétet válasszon, ami kifejezetten férfiak számára készült! Több oka is van annak, hogy nem érdemes egy női családtag inkontinencia termékeit használni. Az egyik a megfelelő illeszkedés, hiszen ezeket a betéteket a férfiak anatómiájához tervezik, vagyis pontosan ott passzolnak, ahol kell, így megfelelő védelmet és diszkréciót nyújtanak.

A másik ok a mozgás szabadságának megőrzése: fontos, hogy a betét kényelmes és maximálisan biztonságos legyen, ami a megfelelő anatómiai kialakításon is múlik.

2. Legyen magas a betét nedvszívó képessége! Ez azért lényeges, mert megtörténhet, hogy napközben az elfoglaltságai miatt nem tudja rögtön kicserélni a betétet. Ha el szeretné kerülni a bőrirritációt, illetve azt a kellemetlen érzést, hogy a betét esetleg szivárog, érdemes olyan terméket választani, ami hatékonyan szívja magába és tartja bent a folyadékot.

3. Gondoljon a diszkrécióra is! Az inkontinencia már önmagában egy kellemetlen probléma, ne aggódjon még amiatt is, hogy mások esetleg észreveszik, hogy Ön betétet visel. Mindig válasszon a panaszainak megfelelő verziót; ha csak enyhe a vizeletcsepegés, akkor használjon betétet, ha azonban erősebb, akkor viszont már nadrágpelenka viselése javasolt.

És még valami: ha egy termék nem vált be Önnek, ne csüggedjen, böngésszen webáruházunk virtuális polcain, és próbáljon ki egy másikat! Mert ha a betét nem kényelmes, akkor az az életminőséget is rontja.

Bankok és minősítések