Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Kalapácsujj kezelése műtét nélkül

Szabó Zoltán József
Kalapácsujj kezelése műtét nélkül

Ma már egyre több embernek deformálódik el valamilyen úton-módon a lába. Egyeseknél „családi örökség”, másoknál a szűk cipők, mintsem a kényelmesek viseletéből adódik. A lábujjkorrigáló, leginkább szilikon eszközök képesek a folyamatot megállítani és szinten tartani, a kalapácsujj kezelése műtét nélkül is lehetséges, de sok eszközt ki kell próbálni hozzá.

tovább olvasom...

Kalapácsujj kezelése műtét nélkül

A bütyök és a testvéreként emlegetett kalapácsujj a kor előre haladtával egyre gyakrabban előforduló, kezdetben esztétikai, később többnyire súlyosbodó mozgászavart okozó lábelváltozás. A bütyök tulajdonképpen a lábfejen egy csontkinövés. A bütyökhöz hasonlóan, a kalapácsujj is szintén a haránt és/vagy a hossz boltozat süllyedés hatására (lúdtalp) jön létre a lábujjat mozgató inak megváltozott húzásiránya miatt. Az ujj alapperce felfelé emelkedik, a középperc pedig a talp felé hajlik. Így jön létre az ún. karomtartás, mely miatt az ujj alap és középperce közötti ízületet a cipő állandóan nyomja, dörzsöli, így azon gyulladás, bőrkeményedés keletkezik. A kalapácsujj kezelése műtét nélkül is lehetséges, amire többnyire a szilikonból készült lábujjgyűrű lehet a hatékony megoldás vagy a lábujjvédő sapka.

A különböző lábujjkorrigáló segédeszközök használata ugyan nem képes visszafordítani a deformitást, azonban megállíthatja, illetve lelassíthatja a folyamat romlását. A legjobb megoldás bütyök és kalapácsujj ellen az aktív megelőzés. Járjunk minél gyakrabban mezítláb. Gyakran váltogassuk lábbelinket, és lehetőleg olyanokat hordjunk, amelyek nem szűkek, nem szorítanak, elegendő helyet hagynak a nagylábujjnál. Ne viseljünk magassarkú cipőt, vagy csak nagyon ritkán. Tornáztassuk a lábunkat, járjunk a lábfejünk külső vagy belső oldalán.

Néhány jó tanács még

A harántboltozatot megemelő lúdtalpbetét megállíthatja a kezdődő folyamatot, megelőzheti a nagylábujj elfordulását, ficamát, a csonthártya izgalmát, a bütyök, a csontkinövés kialakulását. Ezért ajánlatos gyanú esetén egy megfelelő harántemelős talpbetétet választani, amely lehetőleg legyen minden cipőben, még az otthon használt papucsban is.

Ezzel összefüggésben, a kalapácsujj kezelése szilikon termékekkel már nehezebb. Használható a lábujj gyűrű, amely egyrészt eltartja egymástól a lábujjakat, másrészt a függőleges mozgást igyekszik meggátolni. A kalapácsujj alátámasztó szilikon párna a lábujjak lesüllyedését gátolja meg, vagy a lesüllyedt lábujjakat emeli meg. Akinek ilyen problémái vannak, annak kényelmes és praktikus megoldás ilyet akár kipróbálni is mielőtt bármilyen orvosi beavatkozásra lenne szüksége.

A folyamatos strapálás, kényelmetlen cipők okozta lábproblémák kezelésére és korrigálására számtalan szilikon termék létezik a benőtt körömtől kezdve, a bütyökvédőn át a különböző talpbetétekig, sarokékig. Ha ilyen vagy ehhez hasonló gondok vannak, mindenképpen keressen megoldást akár az Értéksziget Webáruházban. Csodát egyik ilyen terméktől sem szabad remélni, de korrekciót, szintentartást, fájdalomcsillapítást és ezek folyományaként boldogabb életet, igen.

Tartalomhoz tartozó címkék: Tegyünk lábunk egészségéért
Bankok és minősítések