Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Allergia és asztma ellen: inhalátor kicsiknek és nagyoknak

Szabó Zoltán József
Allergia és asztma ellen: inhalátor kicsiknek és nagyoknak

Bár már jócskán kifelé megyünk a beteges időszakból, de a fák korai virágzása miatt sokaknak előjön az allergiájuk, amit valahogy kezelni kellene. Vásárlóink és saját, személyes tapasztalatból is tudjuk, hogy a köhögés, allergia, asztma, légúti problémák kezelésében nagyon hatékony és praktikus megoldás az inhalátor (elektromos, só, ultrahangos), ami egyszeri beruházás, de tényleg megéri.

tovább olvasom...

Allergia és asztma ellen: inhalátor kicsiknek és nagyoknak

A légzés az egyik legfontosabb élettani funkciónk, melynek zavarai súlyos egészségkárosodást, extrém esetben pedig halált is okozhatnak. Egy egyszerű asztmás roham vagy allergia okozta fulladás önmagában is rettenetesen kellemetlen tünet együttes, főleg, ha napi szinten kell együtt élnünk vele. Allergia és asztma ellen: inhalátor kicsiknek és nagyoknak – ezt mindenki tudja, de azt már kevesen, hogy melyik is érdemes választani. Lássuk.

Az inhalátor az allergia, asztma, megfázás, torokfájás jellegű betegségekkel küzdők mindennapjait könnyíti meg, emellett pedig még számtalan más légúti betegség tüneteinek kezelésében, enyhítésében is használatos. A korai változatok többnyire nagyméretű és kizárólag kórházi körülmények között használatos kezdetleges gépek voltak, de elég hamar elterjedtek az otthon használható változatok is – a legcsúcsabb és legmobilisabb készülék az ultrahangos inhalátor, amely már a zsebben is elfér: könnyű, praktikus és bárhol használható. Ma már ezek technikája tökéletesedett, egyre egyszerűbbek és könnyebben kezelhetőek a piacon kapható inhalátor típusok.

Természetes, hogy ma már webshopban is kapható inhalátor, és az egyszerű fiziológiás sóoldattól megkezdve bármilyen cseppfolyós gyógyszer könnyedén porlasztható, és közvetlenül a beteg légúti területre juttatható vele – leginkább salvusvízzel és sóoldattal használják. Sós vizet kifejezetten nem ajánlunk, mert kár tesz a készülékben.

Az inhalátor nagyon sokszor akár életmentő készülék is lehet, hiszen allergiás tünet együttes esetében létfontosságú az ellenszer minél gyorsabb bejuttatása a szervezetbe, de bármilyen más légúti gond kapcsán nagyon nagy segítség a használata, különösen kisgyerekek és magatehetetlen, idős betegek esetében.

Mi alapján érdemes választani?

A webshop kínálatában sokféle inhalátor megtalálható, az utazás alkalmával hasznos, könnyű, hordozható változattól a több órás folyamatos működésre tervezett, strapabíró eszközig bezárólag, hiszen a cél a páciensek minél szélesebb körű igényeinek kielégítése. Az inhalátor használatát sokszor jól kiegészíti egy légtisztító, párásító vagy éppen páramentesítő készülék, de ez természetesen mindig a konkrét, adott esettől függ. Ami biztos: a krónikus légúti megbetegedésekben szenvedők életminőségét az inhalátor nagyságrendekkel javítja, ezért érdemes beszerezni egyet a mindennapos használatra. Az otthoni használat sok időt és energiát takarít meg, kényelmesebbé és kezelhetőbbé teszi a krónikus betegséggel járó mindennapi feladatokat. Vásárlóink és saját tapasztalatból is tudjuk, hogy az inhalátor használata jelentősen felgyorsítja a köhögésből való felgyógyulást, és ténylegesen hatékony gyógyászati segédeszköz. Ha csak néha van rá szükség akár gyereknek, akár felnőttnek, az olcsóbb készülékek is remek segítséget fognak nyújtani. Utazáshoz a könnyű készülék javasolt. Ha már rendszeres használatra van szükség, a strapálható, drágább inhalátorokat javasoljuk. Bár a porlasztási mennyiség és a szemcseméret nem jelentősen változik, de az inhalátor zajszintje és strapálhatósága igen. Egy drágább készülékben ezeket is megfizetjük, ami hosszú távon abszolút megtérül.

Szinte kivétel nélkül valamennyi készülék használható gyerek- és felnőtt maszkkal, ami természetesen tartozék a szájcsutorával együtt. Az, hogy egy inhalátor gyereknek is való, nem a készülék használhatóságában jelent különbséget, hanem a formában, pl. macis a szájcsutora, vagy kutya formájú a készülék.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egészségügyi problémák
Bankok és minősítések