Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü

Társadalmi felelősségvállalás

A társadalmi felelősségvállalás - azaz a fogyatékos és idős emberek segítése, a szűkebb és tágabb környezetünk védelme, valamint a társadalom érzékennyé tétele a védett tulajdonságú csoportok iránt, az esélyegyenlőség előmozdítása - cégünk kiemelten fontos ügye. A CSR, vagyis a vállalati felelősségvállalás ma már nemcsak egy támogatási forma, hanem cégünk közhasznú és nonprofit tevékenységét illetően lételemünk is, amelyre nagyon büszkék vagyunk.

Felelősségvállalásunk alapja a közös értékteremtés. Erőnkből, lehetőségeinkből és képességeinkből adódóan keresztyéni kötelességünknek érezzük, hogy felelősen, etikusan, fenntarthatóan működjünk. Tenni akarunk gazdasági, társadalmi és természeti környezetünk védelme érdekében. Ha Ön nálunk vásárol vagy szolgáltatást vesz igénybe, jelentős mértékben hozzájárul céljainkhoz, felelősségvállalásunk megvalósításához.

Tekintse át, mit teszünk ezen elképzeléseink megvalósításáért.

 

Értéksziget a környezetvédelemért

A környezetvédelemre vonatkozó szükséges változtatásokat magunkon kezdtük, amelyek kihatással vannak pl. webshopunk termékeit szállító cégünk (MPL, kevesebb CO2 kibocsátás) kiválasztására, a csomagoláskor felhasznált anyagokra (a kisebbeket csak újrapapírból készült légpárnás borítékban küldjük, a nagyobbak a közeli boltok dobozaiban, növényi alapanyagból készült helykitöltővel). Zöld iroda programunkban szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Célunk a minél tudatosabb környezetvédelem és energiahatékonyság elérése. Beszerzéseinknél és nyomdai munkálatoknál előnyben részesítjük a zöld megoldásokat. Munkatársaink ahelyett, hogy autóba ülnének, közösségi közlekedéssel járnak nemcsak munkába, hanem még az értékesített termékek beszerzését is így látják el. Odafigyelünk pl. arra, hogy irodánkban és munkatársaink otthonában, családjában legyenek cserepes virágok. Csatlakoztunk a Posta pont programhoz is, amely abszolút környezetbarát, és csökkenti a CO2 kibocsátást. A nemzetközi fogyatékosságügyi világnapokon jelentős kedvezményekkel kínáljuk termékeink házhozszállítását. Ezzel arra szeretnénk rábírni vásárlóinkat, hogy ahelyett, hogy autóba ülnének és CO2-vel szennyeznék környezetüket, vásároljanak webshopunkban, amellyel nemcsak időt, energiát és fáradságot takaríthatnak meg, hanem környezetüket is védhetik.

 

Értéksziget a társadalomért

Társadalmi szerepvállalásunk elsősorban a társadalom szemléletformálásában csúcsosodik ki. Azt érzékeljük, hogy egyre nagyobb a szakadék az épek és fogyatékosok, idősek és fiatalok, munkavállalók és munkanélküliek családról, otthonról, hazáról és értékről alkotott meglátása között. Az egyenlő esélyek megteremtése háttérbe szorul az akadálymentesítéssel egyetemben, amely hosszú távon a fenntartható fejlődés gátját jelenti, és talán tudattalanul is a diszkriminációt segíti. Éppen ezért támogatunk minden olyan törekvést, amely a fogyatékosügyet segíti. Mi magunk előadásokat tartunk cégeknek, oktatási intézményeknek, szervezeteknek a megváltozott munkaképességű emberek értékeiről és foglalkoztatásuk lehetőségeiről. Cikkeket írunk és interjúkat adunk a fogyatékos emberek társadalmi befogadását elősegítendő. Partnereinkkel igyekszünk előmozdítani a fogyatékos emberek hatékony foglalkoztatását. Pályázati kiírással segítjük a fogyatékos emberek életvitelt segítő eszközhöz jutását. A civil szervezetek akadálymentesítési törekvéseit, iskolák esélyegyenlőségi programjait tárgyi eszközökkel, szaktanácsadással támogatjuk. Értékpont esélyegyenlőségi magazinunk hírleveleiben rendszeresen foglalkozunk esélyegyenlőségi, társadalmi szemléletformálási írások közlésével. Webshopunkban tudatosan használunk szemléletformáló kifejezéseket, szavakat (pl. nem tolószékes, hanem kerekesszékes ember; nem süket, hanem siket stb.), a termékleírásoknál közöljük azok fenntarthatósági jellemzőit. Közösségi oldalainkon számos, esélyegyenlőséggel, akadálymentesítéssel és alternatív munkaerő-piaci szolgáltatásokkal kapcsolatos hírt jelentetünk meg. Az önkéntes munkát nem utasítjuk el. Évente több alkalommal segítünk élelmiszer, tárgyi eszköz és egyéb adománnyal a hozzánk forduló, nehéz sorsú embereknek, mert mi is tapasztaljuk a fogyatékosságból adódó hátrányokat.

 

Értéksziget az esélyegyenlőségért

Cégünk kiemelt figyelmet fordít az idős és fogyatékos Vásárlóira. Mivel ismerjük az adott célcsoportra jellemző nehézségeket és kommunikációs gondokat, ezért az elvárásoknak és igényeknek leginkább megfelelő termékeket/szolgáltatásokat ajánljuk. Ha a Vásárló igényli, a tájékoztató anyagot nemcsak szóban mondjuk el, hanem akár nagybetűs formátumban, e-mailben is elküldjük neki. Szolgáltatásaink körét folyamatosan bővítjük, hogy a fogyatékos és idős emberek minél jobb életvitelt segítő eszközhöz jussanak (Pl. egészségpénztári elszámolás). Kiemelten figyelünk arra, hogy Értéksziget Webáruházunkban rendelt termékek biztosan házhoz érkezzenek, és a megrendelő átvehesse azokat. Ezért külön jelöljük a csomag címiratán a futárcég számára a Vásárló kérését vagy a kézbesítés sajátos módját (pl. hosszan csengessen, a néni lassan mozog stb.). Mivel a fogyatékos, idős emberek nagyobb figyelmet és türelmet igényelnek, ezért a személyes találkozásokkor az ügyfél irodájában vagy csomagok személyes átvételénél kiemelten figyelünk a szóbeli és metakommunikációra a hatékonyabb, elégedettebb kommunikáció érdekében. Munkatársaink számukra akadálymentes fizikai és kommunikációs környezetben dolgozhatnak. Mivel maguk is fogyatékos emberek, így nagyobb figyelem és megértés vonatkozik rájuk. Pl. cégünk olyan dokumentumot állított össze, amely a fogyatékossá váló munkavállalók megtartásának irányelveit tartalmazza.

Bankok és minősítések