Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Harisnya 9

Harisnya 9

Kismamáknak is szükségük lehet kompressziós harisnyanadrágra

Sokan a visszereket elsősorban a terhességgel kapcsolják össze, ami tulajdonképpen érthető is.

A kismamáknak közel a fele küzd a terhesség valamely szakaszában visszérrel, krónikus vénás elégtelenséggel, lábzsibbadással, ráadásul a többségnél már az első trimeszterben jelentkeznek a tünetek. Sokáig elsősorban a magzat úgynevezett „térszűkítő” hatásával kapcsolták össze a panaszokat, de ma már tudják, hogy ennek a betegség súlyosbodásában, nem pedig a megjelenésében van szerepe.

Fontos tehát, hogy akár orvosi ajánlásra, akár megelőzési céllal is, de használjon kompressziós harisnyát, amivel természetesen nem fog ártani a születendő gyermeknek.

Kismama harisnya esetén mindig a kismama harisnyanadrágról beszélünk. Az ilyen harisnyák hálókötésű, anatómiailag megerősített, rugalmas sarok- és nadrágrésszel készülnek, széles jól táguló elülső hasi betétet kapnak, és kiegyenlített megtámasztás jellemzi. Mint minden harisnyanadrágnál, itt is igaz ,hogy a nadrágrészben nincs kompresszió, az csupán a harisnya rögzítésére szolgál. 40, 70 és 140 denes kapható – használatuk a jelentkező problémák súlyosságától függ. Mi az elsőt nem ajánljuk a nagyon enyhe kompresszió miatt.

Ritkábban fordul elő, hogy a kismamák combfixet használnak. Ez esetben szintén a 70 (15-18 Hgmm) és a 140 denes (18-21 Hgmm) harisnyákat javasoljuk.

Áruházunk kismama harisnyakínálatát itt találja.

Bankok és minősítések