Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Harisnya 7

Harisnya 7

Kompressziós harisnya műtéthez

Műtéthez kapcsolódóan szinte kötelező a betegnek kompressziós harisnyát vásárolnia. Mindegy, hogy műtét előtt vagy után kell majd használni, ha az orvos nem adja meg pontosan a tartási erősséget (vagy legalább a den számot), akkor az alábbiakat tanácsoljuk.

  • Szilikonpántos, nyitott orrkialakítású combfixet vegyen, ami 140 denes (18-21 Hgmm). A nyitott kivitelre a láb vérkeringésének ellenőrzése miatt lehet szükség. A combfix pedig azért praktikus, mert a szükségleteit sokkal könnyebben el tudja végezni.
  • Ha csak pár napig kell használnia, elegendő a legolcsóbb is, mert az is megfelelő lesz. A harisnya márkája mindegy.
  • Ha teheti, előzőleg próbálja fel egyrészt a megszokás, hozzászokás miatt, másrészt, ha Önnek kell felhúznia (mert nem mindig segítenek a nővérek) legyen egy kis rutinja benne.
  • Amennyiben olyan műtéte lesz vagy volt, ahol szempont a talp felső rész vérbőség ellátottságának az ellenőrzése, akkor olyan fehér színű 70 denes (15-18 Hgmm) combfixet keressen (140-esben nincs), amin van ilyen ún. kukucskáló nyílás. Ez a fajta harisnya ritkábban szokott kelleni mint egy másik hasonló. Másrészt ezeket úgy tervezték, hogy a pontos illeszkedést a sarkon és a combon megfelelő ikonok jelzik, méretezését pedig különböző színnel jelölik a véletlen összekeveredés miatt.

Ismét hangsúlyozzuk, hogy az orvos rendelkezhet másképp, amit nyilván Önnek figyelembe kell venni. Ha nem teszi, használhatja a fenti javaslatot.

Bankok és minősítések