Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Harisnya 11

Harisnya 11

Meddig kell hordani a kompressziós harisnyát?

A kompressziós harisnya a viselését követően szinte azonnal érezteti a hatását: csökken a lábdagadás mértéke és a fájdalom, a járás pedig könnyebb lesz. Előfordulhat, hogy hosszabb idő kell a látványosabb javuláshoz, különösen egy súlyosabb probléma pl. mélyvénás trombózis esetén. A lényeg: kitartónak kell lenni, de azt is tudni kell, hogy nem egy csodaszerről van szó, ami egykettőre elmulasztja a panaszokat. Abban fog segíteni a kompressziós harisnya, hogy a már kialakult állapot ne romoljon tovább, és a megelőzésben is nagy szerepet játszik.

Ahhoz, hogy a harisnya kifejthesse a hatását, érdemes rögtön ébredés után felvenni, majd egész nap viselni. Fontos! A kánikulában a vénás panaszok még inkább felerősödnek, ezért ilyenkor fokozottan javasolt a kompresszió! Az, hogy mennyi ideig kell viselni, mindig a kezelőorvost kell megkérdezni erről. Van, akinél ez 2-3 hét, másoknál több hónap vagy akár életük végéig.

Amennyiben Önnél különösen hajlamosító tényezők állnak fenn, megelőzési célból folyamatosan kell hordania a kompressziós harisnyát.

Ha most vásárol először kompressziós harisnyát, érdemes eleinte csak napi pár órára felvenni, majd fokozatosan növelni a viselés idejét. Éjszaka ne viselje a fehérneműt.

Bankok és minősítések