Barion Pixel
Oldalunk cookie-kat használ, amelyek információkat szolgáltatnak számunkra az oldallátogatási szokásokról, de nem tárolnak személyes információkat. Adatkezelés.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Harisnya 10

Harisnya 10

Így lesz könnyebb a kompressziós harisnya felhúzása

Általánosságban elmondható, hogy az I. kompressziós harisnyákhoz nem, míg a II-esekhez szükséges a segédeszköz.

Az ún. szépészeti (megelőzési célú) I. kompressziós osztályú harisnyákhoz nincs szükség segédeszközre az esetek jelentős részében. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a Vásárlók legalább 10%-ának mégis kell valamilyen eszköz, ami többnyire a nem megfelelő felhúzási technika, rosszul kialakított rutin, vagy épp a nagyon gyenge kézerő miatt alakul ki. Esetükben is leginkább a combfix és a harisnyanadrág jelenti a problémát, a térdharisnya és bokazokni nagyon nem jellemző.

Felhúzó segédeszköznek azt a speciális kesztyűt javasoljuk, aminek érdes a tenyér része. Ez ugyanis nagyobb tapadást biztosít kevesebb erő kifejtése mellett (vannak, akiknek elegendő a sima háztartási gumikesztyű is). A másik ilyen praktikus eszköz lehet a teleszkopikus zoknifelhúzó, ami a lehajlás okozta nehézségek kiküszöbölését segíti. A helyes gyakorlat kialakításával ezek is mellőzhetők.

A II-es kompressziós harisnyák felhúzásához a gyártó már mellékel egy ún. segédzoknit, ami egy nagyon csúszós, selymes anyag. Előbb ezt kell a lábfejre húzni, aminek segítségével bokáig nagyon könnyen felcsúszik a harisnya. Ezt követően pedig gumikesztyű vagy harisnyafelhúzó kesztyű segítségével apránként ráncokba szedve viszonylag könnyen felhúzható a kompressziós harisnya. Ha ez nem lenne elegendő, akkor a fémből készült felhúzó keretet javasoljuk. Erre előbb rá kell húzni a harisnyát, majd beledugva a lábat könnyedén felvehető (kevesen használják, mert az előző módszer majdnem mindenkinek elegendő). Ha esetleg a harisnya lehúzása okoz gondot, arra is van segédeszköz, amivel egyszerűen tolható le a harisnya.

Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő rutin kialakítása elengedhetetlen. Egyeseknek egy-két nap alatt kialakul, mások akár egy hétig is kínlódnak vele.

A kompressziós harisnyákhoz kapható kiegészítőket itt találja.

Bankok és minősítések